Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Damjan Murko: »Ona je edina ženska v mojem življenju«

A.M., 23.05.2023 21:15:04

Ob 15. obletnici najbolj odmevne poroke!

Delite na:
Damjan Murko: »Ona je edina ženska v mojem življenju«
Damjan in Maja sta skupaj v dobrem in slabem. Tibor Golob

Tisto sončno soboto leta 2008 pred 15 leti je slovenska javnost govorila samo o eni stvari – o poroki Damjana Murka in njegove srčne izbranke Maje. O tej je bilo prelito toliko črnila, da ni bilo medija, ki ne bi pokrival tega pravljičnega dogodka leta. Kljub številnim dvomljivcem sta skozi čas zakonca Murko vendarle dokazala, da je šlo zares in da je ljubezen zmagala.

Kot razburkano morje

Premnogo bralcev ob tem zagotovo zanima, kako sta premagala najtežje ovire in kakšen je recept za srečen zakon. »Če bi rekli, da je zakon ena sama sreča, bi se zlagali. Zakon je prostran ocean, kjer se v globinah križajo tokovi, se vznemirijo globoke vode, se združujejo in ločujejo valovi in prav takrat, ko to najmanj pričakujemo, se lahko znajdemo na zapuščenih obalah. Vsi, ki si upajo odpluti na neznano morje zakona, se znajdejo ujeti v mreži pustolovščine. Dejstvo je, da se ta pustolovščina lahko spremeni v nesrečo,« v uvodu pove Murko, ki ob tem doda: »Zakonska ali partnerska zveza temelji na svobodni odločitvi za sklenitev zakonske ali partnerske zveze, na obojestranski čustveni navezanosti, tega sva se zavedala pred 15 leti, ko sva se odločila za ta veliki korak. Vzajemno spoštovanje, razumevanje, zaupanje in medsebojna pomoč ohranjajo stabilen zakon. Včasih partnerja pozabita negovati temelje, ki sta se jim zavezala ob podpisu poročnega lista.«

damjan maja murko poročna
V začetku maja 2008 sta v Mariboru usodni da dahnila štajerski slavček Damjan Murko in njegova izbranka Maja Žilavec.
Bojan Mihalič

Sin Tiar

Damjanu in Maju se je rodil tudi sin Tiar, ki jima, tako Murko, znova in znova vliva novih moči, če pride do sesuvanja, pa naj bo to sesuvanje okolice ali nestrinjanje v kakšni stvari. »Večkrat sva se vprašala, ali drži, da se zakon tako rekoč konča, ko se pojavijo otroci. Mnogo znancev in članov Majine družine je povedalo, da začne zakon ugašati, ko se pojavijo otroci. Bila sva polna strahov in bojazni, zaradi česar naju je bilo strah odločitve za potomstvo. Danes nama niti za sekundo ni žal, saj imava krasnega sina, na katerega sva izjemno ponosna,« razložita Maja in Damjan.

Teh težav nimata

Slavček se za konec dotakne tudi spolnosti, za katero pravi, da se po toliko letih zakona spremeni. »Znano je, da je zadovoljno in redno spolno življenje največje zagotovilo za dolgo in uspešno partnersko zvezo. Sicer velja, da urejena spolnost, to so dovolj pogosti spolni odnosi, brez večjih težav v resnici doda le približno 15 do 20 odstotkov zadovoljstva v partnerski zvezi. Toda ko se v spolnosti pojavijo težave, postanejo te največji vir nezadovoljstva, a teh problemov na srečo midva nimava,« je sklenil v smehu.

damjan murko obletnica 2.jpg
Damjan Murko in soproga Maja sta praznovala 15. obletnico poroke.
Tibor Golob