sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Karibski disko šlager za vse čase!

kš, 10.05.2023 10:00:41

Na festival Pivo in cvetje Laško prihaja ena največjih plesnih skupin vseh časov, ki je svoj zadnji hit izdala predlani.

Delite na:
Karibski disko šlager za vse čase!
Leta 1978 so le v Nemčiji v petih tednih prodali rekordnih milijon izvodov singla Rivers of Babylon, kar ni recimo nikoli uspelo niti Beatlom. PR

»Ra-Ra-Rasputin, lover of the Russian Queen ...,« še vedno odmeva z radiev in na plesiščih po vsem svetu, potem ko je predlani britanski glasbeni producent Majestic ta klasični hit skupine Boney M z odličnim remiksom vrnil na vrhove glasbenih lestvic. Ne glede na to, ali ste stari 15, 45 ali 75 let, ste vsaj nekajkrat v življenju zagotovo že prišli v stik z glasbo te nemške skupine karibskih korenin, ki je od konca 70. let do danes prodala čez 100 milijonov plošč in z več kot ducat hiti na vrhove lestvic skočila v petih različnih desetletjih.

Pa še en sladkorček iz 80. let: ko je Frank Farian v Münchnu slišal Srebrna Krila, je bil tako navdu
Pa še en sladkorček iz 80. let: ko je Frank Farian v Münchnu slišal Srebrna krila, je bil tako navdušen, da je Balkance povabil na snemanje v Frankfurt. In evrovizijski Mangup je postal Rascal.
pr

Razlog, da smo se na skupino Boney M spomnili ravno zdaj, je najava njihovega nastopa na enem od vrhuncev festivalskega poletja. Izvajalce hitov, kot so Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It's a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home in Papa Chico, bodo gostili na 58. festivalu Pivo in cvetje Laško, ki ga bo zdraviliško-pivovarski kraj ob Savinji gostil med 14. in 16. julijem. Boney M bodo le pika na i odličnega programa, ki ga bodo na dveh odrih stkali tudi Magnifico, Joker Out, Elvis Jackson, Luka Basi, BQL, Nika Zorjan, Big Foot Mama, Jan Plestenjak, Žan Serčič, Polkaholiki in Dejan Dogaja, festival pa se lahko ob vrčku piva za le tri evre pohvali tudi z žepu zelo prijaznimi cenami vstopnic in povratnimi vozovnicami za vlak za le štiri evre.

Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika
Boney M
PR

stop-boney_m3.jpg
Boney M
Promocijski material

VRNITEV POD ALPE

Ne bo pa to prvi nastop Boney M v Sloveniji. Prvič so nas kot kralji evropskega diska obiskali že ob koncu 70. let, kmalu po preboju, in pri nas preživeli skoraj cel teden. Leta 1978 so le v Nemčiji v petih tednih prodali rekordnih milijon izvodov singla Rivers of Babylon, kar ni recimo nikoli uspelo niti Beatlom. O tem smo takrat poročali tudi v Stopu, tako pa smo se teh časov pred skoraj dvema desetletjema spominjali v rubriki Retrostop:

»Ko je sredi 70. let skupina treh deklet in nenavadnega fanta na neki nizozemski televiziji nastopila s skladbo Daddy Cool, je mogoče kdo pomislil, da bo pesem hit, da bo Boney M postala ena največjih disko skupin vseh časov, pa ni mogel vedeti nihče. A je potrebovala le nekaj let za osvojitev Evrope, ZDA in Azije. Če je ABBA to dosegla s poštirkano spodobnostjo in glasbo, ki je bila kot monopoli primerna za celo družino – od 9. do 99. leta – so Bobby, Maizie, Liz in Marcia stavili na čutnost in ravno pravo mero erotike, ki sta se kazali predvsem v njihovih nastopih. Čeprav nam ob omembi skupine najprej skoči pred oči nekdanji didžej in plesalec z Arube, Bobby Farell, je bil glavni krivec za njihov uspeh producent Frank Farian, ki je v glasbeni industriji pustil pečat še s številnimi drugimi projekti (v anale se je zapisal tudi z La Bouche, Le Click, No Mercy, najbolj pa s škandalom okoli dueta Milli Vanilli, ki so ju nagrajevali kot vrhunska pevca, na koncu pa se je izkazalo, da sploh ne pojeta svojih pesmi), njegovi avtorski in predelani hiti No Woman No Cry, Got a Man On My Mind, Belfast, A Woman Can Change a Man, Rivers of Babylon … pa še vedno odzvanjajo na radiih.«

Stavili na čutnost in ravno pravo mero erotike, ki sta se kazali predvsem v njihovih nastopih.
Stavili so na čutnost in ravno pravo mero erotike, ki sta se kazali predvsem v njihovih nastopih.
PR

KAJ NAS ČAKA V LAŠKEM

Boney M je še vedno velika atrakcija stadionskih retrozabav po vsej Evropi, Aziji pa tja do Avstralije. Na Pivo in cvetje Laško prihaja originalna pevka Maizie Williams, ki je v skupini od začetka, zdaj pa jo na odru spremljajo trije mlajši pevci, ki skrbijo ne le za dobro glasbeno izvedbo, ampak tudi za dinamičen šov. Izvajajo vse največje hite skupine v osveženih aranžmajih Franka Fariana, ki skrbi, da vse skupaj zveni tako, kot se spodobi za sodobna plesišča. »Obujte udobne plesne čevlje, ponovite refrene svojih najljubših skladb Boney M in pridite pripravljeni na dober žur,« sporoča M iz skupine Boney M, ki ob vprašanju, kdaj je čas, da gre disko legenda v pokoj, le zamahne z roko in se zasmeji, da preveč uživa na odrih, da bi se ji mudilo z njih.

boney-m
Boney M
PR

boney-m
Boney M
PR

boney-m
Boney M
PR