sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Vlaga v južnokorejske vsebine

M.K., 03.05.2023 13:00:45

Izvršni direktor Netflixa Ted Sarandos je po nedavnem srečanju z južnokorejskim predsednikom Yoon Suk-yeolom v Washingtonu napovedal 2,5 milijarde ameriških dolarjev vredno naložbo v južnokorejske vsebine v naslednjih štirih letih.

Delite na:
Vlaga v južnokorejske vsebine
Netflix Profimedia

Sarandos je po srečanju z južnokorejskim predsednikom povedal, da Netflix zelo zaupa v južnokorejsko ustvarjalno industrijo. Poleg serije Squid Game je velik uspeh požel z oskarjem nagrajeni film Parazit, po njegovem mnenju pa svetlo prihodnost napovedujeta tudi nedavni »svetovni uspešnici« The Glory in resničnostni šov Physical 100. Južna Koreja s takšnimi in podobnimi vsebinami postaja prava filmska velesila. Samo lani si je več kot 60 odstotkov od takratnih 230,7 milijona Netflixovih naročnikov ogledalo serijo Squid Game, kar je le eden od pokazateljev uspešnosti in priljubljenosti južnokorejskih video vsebin.

Povedal je še, da je 2,5 milijarde dolarjev vredni naložbeni načrt dvakrat večji od skupnega zneska, ki ga je Netflix do sedaj namenil južnokorejskim vsebinam. S tem bo odigral ključno vlogo pri promociji Južne Koreje, njene kulture in video vsebin.

Tako kot drugod po svetu pa se tudi v Južni Koreji pojavlja zaskrbljenost, da bo Netflix premočan v boju z lokalnimi ponudniki pretočnih vsebin, ki si zato prizadevajo, da bi večji uporabniki pretočnih vsebin plačevali več, čemur se Netflix odločno upira.

netflix pf.jpg
Netflix je v Sloveniji prisoten že leta, a brez slovenskih podnapisov.
Profimedia