sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Tretja sezona prihaja že poleti!

M.K., 02.05.2023 12:00:34

Netflix napoveduje, da bo tretja sezona serije The Witcher, poslovenjeno Veščec, izšla v dveh delih. Prvih pet epizod bo na ogled 29. junija, naslednje tri pa 27. julija. Prizore so snemali tudi v Kranjski Gori in Predjamskem gradu. Znano je, da bo posneta tudi četrta sezona, a brez Henryja Cavilla v glavni vlogi.

Delite na:
Tretja sezona prihaja že poleti!
Mnogi so prepričani, da je Henry Cavill, ki je stopil v čevlje lovca na pošasti, odlično uprizoril priljubljenega Geralta. Netflix

Izjemen uspeh

Netflixova serija The Witcher je aprila lani dosegla 500 milijonov ur ogledov in s tem postala ena najbolj priljubljenih serij vseh časov. Po knjižnih predlogah Andrzeja Sapkowskega jo je za televizijske ekrane priredila Lauren Schmidt Hissrich.

Sapkowski pripoveduje zgodbo o lovcih na pošasti z nadčloveškimi sposobnostmi. Eden od njih je protagonist serije The Witcher, Geralt iz Rivie, ki mu bralec sledi na dogodivščinah po domišljijski deželi, v kateri ob mečih in lokih obstajajo tudi čarovnije.

Napovednik za tretjo sezono, ki je v prvih 12 urah beležil več kot milijon ogledov, razkriva, da bo tretja sezona izšla v dveh delih. Prvi bo izšel 29. junija, drugi pa mesec dni pozneje, 27. julija. Glede na to, da so prejšnje sezone izšle v zimskih mesecih, Netflix z napovedjo poletnega termina rahlo preseneča.

the-witcher 1
Freya Allan nastopa v vlogi mlade princese Ciri.
Netflix

Kdo bo nadomestil Cavilla?

Mediji so lani spomladi poročali, da je snemanje potekalo tudi v Sloveniji. Natančneje v Kranjski Gori in Predjamskem gradu, ki je bil 5. aprila v ta namen zaprt za obiskovalce. Verodostojnost novice je s posnetkom rekreacije v okolici Podkorena podkrepil tudi igralec Henry Cavill. Po poročanju portala Redanian Intelligence so The Witcherja snemali še na Južnem Tirolskem, na otoku Krk in v okolici Pulja. 

V prvi epizodi z naslovom Shaerrawaedd bo prikazan srdit boj na ruševinah škratjega mesta. Globlje sporočilo epizode bo razvidno v pogovoru med Geraldom, Yennefer in Ciri, ko se bodo spraševali o moralni dilemi nevtralnosti, neopredeljenosti in pasivnosti v svetu. »Po mojem mnenju je tretja sezona najboljši približek knjigi,« je v pogovoru za EW povedala režiserka Lauren Schmidt Hissrich. Temeljila bo na drugem delu sage The Time of Contempt, ki v slovenskem prevodu nosi naslov Meč usode.

Netflix je še pred prihodom druge sezone potrdil snemanje prihajajoče tretje in četrte sezone, za katero napovedujejo veliko spremembo v igralski zasedbi. Henry Cavill je namreč konec oktobra lani naznanil novico, da bo v četrti sezoni Geralta iz Rivie igral Liam Hemsworth. »Tako kot pri največjih literarnih likih tudi tu predajam baklo s spoštovanjem do časa, ki sem ga preživel v vlogi Geralta. Z navdušenjem pričakujem Liamov pristop k temu najbolj fascinantnemu in raznovrstnemu moškemu,« je še dodal.