sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Prizorišče snemanja mladinskega celovečerca

M.K., 02.05.2023 11:30:52

V Piranu bo od 6. maja do 18. junija potekalo snemanje slovenskega mladinskega celovečernega filma Tartinijev ključ režiserja Vincija Vogua Anžlovarja. Občina Piran je snemanje mladinskega filma podprla z namenom širše promocije kraja in Giuseppeja Tartinija kot najbolj prepoznavnega Pirančana.

Delite na:
Prizorišče snemanja mladinskega celovečerca
Piran Profimedia

Predvidenih je petnajst snemalnih dni, ki bodo potekali na javnih površinah po piranskih ulicah in trgih. Med drugimi na Prvomajskem in Tartinijevem trgu, na Punti in v piranskem pristanišču. Dva dni bodo snemali tudi v Portorožu, in sicer v središču mesta in na cesti Obala.

Film je prirejen po istoimenskem romanu Romana Kukoviča, v katerem trojica mladih odkriva skrite in nepoznane kotičke Pirana. Skozi prizmo ugank, rebusov, anagramov in drugih miselnih nalog se poslavljajo od poletja in prebijajo do končne rešitve.

vinci vogue anzlovar.jpg
Režiser Vinci Vogue Anžlovar
Marko Vavpotič

Roman je mozaik lepot starega mesta, radoživih dogodkov ter zapletov, razpletov in preobratov, v katerih se na izvirne načine srečujeta tako dobro in zlo kot tudi danes vse bolj prezrta socialna neenakost, ki jo zaznamo že med glavnimi junaki, so o romanu zapisali pri Mladinski knjigi.

Režiser in scenarist Vinci Vogue Anžlovar je najbolj znan po prvem slovenskem celovečernem filmu v samostojni Sloveniji Babica gre na jug. Po nekajletnem premoru se je na filmska platna vrnil z režijo filma Dedek gre na jug, ki je imel slavnostno premiero ob koncu lanskega leta. Podpisuje se pod številne dokumentarne filme, sodeloval pa je tudi pri ustvarjanju kultne humoristične serije Naša mala klinika.