Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Kam je izginil let 370?

M.K., 16.03.2023 10:00:06

Minilo je že devet let, odkar je izginil let MH370 družbe Malaysia Airlines, boeing 777 z 239 ljudmi na krovu. Zgodbo o njegovem izginotju in brezplodnem iskanju preživelih zdaj raziskuje Netflix v novi dokumentarni seriji MH370: The Plane That Disappeared, ki je že na voljo za ogled.

Delite na:
Kam je izginil let 370?
/ Netflix

Lov za izgubljenim letalom, ki ga je vodila Avstralija, se je končal leta 2017, naslednje leto pa se je končalo tudi iskanje zasebnega podjetja. V preiskavi je bilo pregledanih skoraj 130.000 kvadratnih kilometrov morskega dna. Iskalci so za lov na letalo porabili približno 160 milijonov dolarjev, našli pa so le nekaj ostankov - niso pa našli črne skrinjice. Nekaj osebnih predmetov žrtev je naplulo na otoke, kot je Madagaskar.

Netflix je začel predvajati serijo prejšnjo sredo, ko je minilo natanko devet let, odkar je 8. marca 2014 med poletom iz Kuala Lumpurja v Peking letalo izginilo v neznano. Prva 90-minutna epizoda dokumentarne serije obravnava prvih nekaj dni po izginotju letala, druga epizoda se poglobi v teorije zarote, zadnja epizoda pa se ukvarja s trenutnim iskanjem odgovorov nekaterih novinarjev in družinskih članov pogrešanih.

V seriji sodelujejo znanstveniki, novinarji in družinski člani žrtev, ki so bile na letalu. Od 240 ljudi na krovu je bilo 153 kitajskih državljanov. Režiserka serije Louise Malkinson je dejala, da si družine želijo, da bi ljudje še naprej govorili o tej nepojmljivi nesreči: »Družine si želijo platformo, na kateri bi lahko rekli: 'Dajmo, minilo je devet let.’ Pri tem so bili vsi enotni.«