Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

David Urankar: »Z ekipo že komaj čakamo na štart oddaje«

A.M., 25.05.2022 08:30:56

Panorama vsak delovnik ob 19.55 – črna kronika, potrošništvo, zdravje, znanost in tehnologija, gospodarstvo, zabava!

Delite na:
David Urankar: »Z ekipo že komaj čakamo na štart oddaje«
David Urankar Matic Kremžar

V ponedeljek, 30. maja 2022, bo na TV Slovenija 2 ob 19.55 prvič na sporedu nova informativna oddaja Panorama, ki jo bodo izmenjaje vodili David Urankar, Liza Praprotnik in Andreja Gregorič. Enourna oddaja, ki bo tudi čez poletje na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka, tudi ob praznikih, bo poglobljeno in temeljito ter v sodobni televizijski formi obravnavala izbrane dnevne dogodke iz Slovenije in sveta. Oddaja bo razdeljena na več rubrik, znotraj katerih bodo obravnavane različne tematike. Ob ponedeljkih bo na sporedu črna kronika z Jasmino Gregorec Kozole, torek bo namenjen potrošniškim temam in rubriki Koda skupaj z novinarko Ines Kočar, Katja Benčina bo v sredini Panorami obravnavala tematike, ki se tičejo zdravja, četrtek bo dan za znanost in tehnologijo skupaj z Darjo Zupan, ob petkih pa bo Marko Milenkovič z gledalci delil gospodarske teme.

Andreja Gregorič
Andreja Gregorič
Matic Kremžar

Oddajo bo dnevno zaključila rubrika Magnet, ki bo vsebovala novice iz sveta zabave in slavnih osebnosti tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Vodili jo bosta Karin Sabadin in Tjaša Platovšek.

Kaj pa voditelji?

»Vodenje oddaje Panorama razumem kot nadgradnjo svojega dosedanjega dela na Televiziji Slovenija. Že ves ta čas sem vpeta v informativne vsebine in veselim se vsakega (novega) načina, s katerim lahko dosežem gledalce. Kot voditeljica sem obraz vseh ustvarjalcev oddaje, in to sprejemam z veliko odgovornostjo, da bodo vsa naša prizadevanja in ves naš trud vidni tudi na ekranu. Gledalcem prinašamo pester nabor aktualnih tematik, ki se tičejo nas vseh in vplivajo na naše življenje,« je najprej povedala voditeljica Andreja Gregorič, Liza Praprotnik pa je pripomnila: »Veselim se nove vloge. Predvsem zato, ker sem rada z vsem na tekočem in mi veliko pomeni poglobljen vpogled v zgodbe. Priložnost, da to počnem profesionalno, resnično cenim. Morda bom kot voditeljica res ena vidnejših obrazov oddaje, bi pa rada poudarila, da je ustvarjanje televizijskega programa predvsem timsko delo. Ne smemo pozabiti, da za oddajo stoji cela ekipa – od urednikov, novinarjev, ljudi v režiji, montaž … Prepričana sem, da bomo z oddajo Panorama nagovorili zelo širok krog gledalcev in da bo vsak v njej našel nekaj zase.« Za konec je tu še David Urankar, ki pove, da je vedno dober občutek, ko si pri projektu od vsega začetka. »Z ekipo že komaj čakamo na štart oddaje. Zbrana je prava kombinacija televizijskih ustvarjalcev in vzdušje je kreativno in spodbudno

Liza Praprotnik
Liza Praprotnik
Matic Kremžar

Oddaja bo ponudila tudi bogato vizualno podobo oziroma grafiko, ki bo gledalcem v pomoč pri pomnjenju in pridobivanju informacij, predstavljenih v televizijskih novicah in zgodbah. Z uporabo tovrstne privlačne in razlagalne grafike bodo razumevanje kompleksnejših zgodb približali tako mlajšim kot tudi starejšim gledalcem informativnih oddaj.