Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Je kraljica sploh še ŽIVA?!

kš, 16.05.2022 07:00:37

ZAROTA?!

Delite na:
Je kraljica sploh še ŽIVA?!
Charles je bil pred govorom precej na trnjih Profimedia

Na nekaterih spletnih straneh je angleška kraljica Elizabeta II. postala tarča teorij zarote. Nekateri so namreč prepričani, da je vladarka dejansko umrla in da palača to prikriva. Seveda to sproža številna vprašanja, kot so: zakaj bi to počeli, kako bi to sploh delovalo in ali je to sploh mogoče.

Kraljica Elizabeta
Na mizi je imela fotografijo sebe in Filipa na praznovanju diamantne poroke leta 2007.
Profimedia

Vstopila je v novo fazo

Kraljica ima manj javnih nastopov, odkar je oktobra lani končala v bolnišnici. Kljub starosti sta njena hospitalizacija in prekinitev javnih nastopov presenetili javnost, saj je bila v skoraj 20 letih hospitalizirana le dvakrat. Kraljevi strokovnjaki so to komentirali z besedami, da je »kraljica vstopila v novo fazo« in da je verjetno ne bomo dolgo videli …

kraljica-elizabeta-charles
Prizor, ki je marsikoga presenetil
Profimedia

Je vse predstava?

Nekateri teoretiki zarote so prepričani, da je kraljica naš planet zapustila že lani. Po njihovih trditvah naj bi bili vsi posnetki, ki jih vidimo na televiziji, dejansko plod posebnih učinkov, ki nam jih omogoča sodobna tehnologija. Tako naj bi bil njen božični govor narejen z računalniško animacijo in popolnoma neresničen. Verjamete?

Charles bo prihranil pri davku
Ves čas je pogledoval proti mamini kroni ...
Profimedia

Po tem dogodku so govorice vse glasnejše

Britanski princ Charles je imel minuli teden tradicionalni govor ob odprtju novega zasedanja parlamenta, ki ga je prebral v imenu matere, kraljice Elizabete II. Ta se zaradi zdravstvenih težav slovesnosti ni udeležila. V govoru je med prioritetami vlade za prihodnje leto omenil gospodarsko rast in pomoč družinam pri spopadanju z življenjskimi stroški.

Če podrobno pogledate nekatere fotografije, boste opazili, da je princ z žalostjo pogledoval krono, ki je ležala ob njem … Videti je bilo, kot da je resnično konec nekega obdobja. Teoretiki zarote so seveda skočili v zrak in vsi so istega mnenja: »To je dokaz, da kraljice ni več!«

73-letni prestolonaslednik je imel prvič t. i. kraljičin govor, ki ga je v zgornjem domu parlamenta, lordski zbornici, prebral v imenu kraljice.

Ob Charlesu, ki je sedel na veličastnem prestolu, je bila na majhni mizi postavljena bleščeča državna krona. Na slovesnosti sta bila navzoča tudi Charlesova soproga Camilla in kraljičin najstarejši vnuk, princ William.

kraljica-elizabeta-charles
Kraljica Elizabeta Charles
Profimedia

Zakaj je ni bilo?!

Elizabeta je udeležbo na slovesnosti menda odpovedala zaradi zdravstvenih težav. 96-letna monarhinja še vedno občasno trpi zaradi težav z gibljivostjo in se je zato po posvetu s svojimi zdravniki odločila, da se ne bo udeležila slovesnosti ob začetku novega zasedanja parlamenta, so na predvečer dogodka sporočili iz Buckinghamske palače.

kraljica elizabeta
Kraljica je aprila dopolnila 96 let.
Profimedia

Dan po njeni smrti bo za kralja razglašen princ Charles.
Kraljica Elizabeta Charles
Profimedia

Zakaj bi skrivali njeno smrt?

Seveda se poraja vprašanje, zakaj bi dvor prikrival smrt kraljice, in to že toliko časa. Teoretiki zarot navajajo kar nekaj možnih razlogov. Eden je, da bi novica o smrti kraljice destruktivno vplivala na monarhijo, drugi, ki pa ga zagovarja večina teoretikov, pa je, da svet še ni pripravljen na razkritje. Namreč, nekateri trdijo, da bo po smrti Elizabete II. sledil popoln reset sveta, kot ga poznamo. Vse se bo spremenilo, prišli bomo v drugo dimenzijo. A na žalost človeštvo še ni pripravljeno za ta veliki korak. Vprašanje pa je, ali kdaj sploh bo …

kraljica elizabeta
Božični nagovor, za katerega nekateri trdijo, da je računalniško ustvarjen ... in absolutno neresničen.
Profimedia

kraljica-elizabeta-charles
Prizor, ki je marsikoga presenetil
Profimedia

Kraljica je v svoji 70-letni vladavini do zdaj na tem dogodku manjkala samo dvakrat, in sicer leta 1959 in 1963, ko je bila noseča.