favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Princesa Diana je bila do princa Williama bolj stroga, s princem Harryjem pa je delala v rokavicah

kš, 13.05.2022 15:30:20

Na dan prihajajo nove podrobnosti.

Delite na:
Princesa Diana je bila do princa Williama bolj stroga, s princem Harryjem pa je delala v rokavicah
Princa Harry in William ne bosta nikoli pozabila svoje mame Diane. Profimedia

Na knjižne police prihaja še ena knjiga o britanski kraljevi družini. Avtorica Tina Brown je napisala knjigo The Palace Papers, ki bo odkrila marsikatero zanimivost, ki je do zdaj o kraljevi družini nismo vedeli. Med drugim tudi, da je princ William manj oboževal svojo mamo kakor njegov mlajši brat, princ Harry.

Po smrt princese Diane zanimanje za njeno življenje za stenami kraljeve palače ne pojenja. Princ William in princ Harry še danes negujeta spomin na pokojno mamo, ki ji na različne načine izkazujeta čast in se ji poklonita vedno, ko imata za to priložnost.

Avtorico Tino Brown je še posebej zanimala zgodba, ki se skriva za odnosom, ki ga je imela princesa Diana s sinovoma. Čeprav je med njima le dve leti starostne razlike, sta mamo doživljala povsem drugače, verjetno tudi zato, ker se je že od nekdaj vedelo, da bo princ William nekoč britanski kralj, princ Harry pa je svoje življenje vedno jemal bolj lahkotno in sproščeno.

diana.jpeg
Princesa Diana
Arhiv

»William jo je bolj razumel in manj idealiziral. Zavedal se je, da mediji iz njihovih življenj delajo pekel, a tudi to, da je princesa Diana z mediji tesno sodelovala,« je v knjigi zapisala avtorica in dodala, da je imel princ William priložnost, da je svojo mamo spremljal na njen intervju z novinarjem Piersom Morganom.

William se je zavedal Dianinih zunajzakonskih avantur, še posebej njene romance s kapetanom angleške ragbijske ekipe, Willom Carlinom. Kako zelo težko mu je bilo, je povedal tudi novinarjem, ko je odkril, da je fotografijo Carlinove žene postavil v središče svoje table za pikado. Tako se je želel maščevati Juliji Carling, ki je delala za televizijsko hišo, ki je ves čas blatila njegovo mamo, princeso Diano.

princ charles, princ william, princesa diana
Charles in Diana z malim Williamom
Profimedia

Na drugi strani pa je bil princ Harry veliko bolj čustven, obenem pa zelo besen na očeta, ki mu je ves čas glasno govoril: »Sovražim te, sovražim te, ti si kriv, da mama joka,« je v knjigi zapisala avtorica.

Z Williamom je imela tako princesa Diana ves čas drugačen odnos, saj ga je imela za svojega zaupnika, do obeh pa je bila zelo zaščitniška in ju je vedno poskušala obvarovati pred mediji in zlobnimi jeziki.

Princesa diana, kip, william, harry,
William in Harry se trenutno morda ne marata najbolj, a ob maminem rojstnem dnevu sta strnila vrste.
Profimedia

»Nič v njenem življenju se ne more meriti z ljubeznijo, ki jo je čutila do sinov. Onadva sta ji bila najpomembnejša v življenju,« je leta 2017 v oddaji Good Morning America povedal tudi princ Charles.

Princesa Diana je bila znana tudi po tem, da je svoj dan vedno organizirala tako, da je lahko kar čim več časa bila s sinovoma, vse njune obveznosti pa je v svoj notesnik vpisovala z zeleno barvo, da nikoli ne bi pozabila na njih.

diana
Diana s svojima otročičkoma
profimedia