volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

TO je talent, ki je presenetil, navdušil in razdelil žirante

kl, 18.10.2021 08:00:00

23-letna študentka filozofije in kitajščine je presenetila s talentom, ki ga v Sloveniji še nismo videli. Pri ocenjevanju pa sta moška žiranta presenetljivo bila veliko bolj konzervativna od ženskih kolegic.

Delite na:
TO je talent, ki je presenetil, navdušil in razdelil žirante
Voditelji so bili precej presenečeni nad Katarininim nastopom VOYO

Katarina Komel iz Vitovelj sicer študira filozofijo in kitajščino in privlačijo jo kitajska filozofija, taoizem in različne vrste budizma. Ukvarja pa se tudi s plesom, ki pa ni prav nič budističen - vsaj ne v smislu, pod katerim si običajno predstavljamo to vero.

Z njim je razdelila žirijo v oddaji Slovenija ima talent na dva pola: moškega in ženskega in tudi na bolj liberalnega in bolj konzervativnega. Pokazala je namreč talent, ki ga v dosedanjih sezonah šova še nismo videli - twerking oz. twerkanje. Po domače povedano gre za umetnost "miganja in tresenja zadnjice". Morda bi mu lahko rekli tudi "ritotres".

KATARINA KOMEL VITOVLJE 2.jpg
Katarina pravi da s plesom izraža sebe, pa tudi ruši tabuje
VOYO

Twerking je zvrst plesa, ki se je razvil v New Orleansu v poznih 80-ih prejšnjega stoletja. Gre za ples, pri katerem plesalci večinoma v pol čepečem položaju "mečejo in zvijajo" boke in pri tem izpostavijo in tresejo zadnjico. Izvajajo ga večinoma (ne pa izključno) ženske.

"Upam si rušiti zidove, premikati meje. Zato velikokrat naletim na negativen odziv družbe, ampak to jemljem kot pozitiven feed-back, da zares premikam globoko zakoreninjene predsodke." je povedala Katarina. "Najbolje moj talent sprejemajo mladi. Ženske velikokrat zadržijo komentarje zase, ponavadi pa so moški tisti, ki velikodušno povedo vse kar si mislijo."

In seveda je s svojim nastopom vzbudila mešane reakcije, tako pri publiki kot pri žirantih. Marjetka je nekajkrat pogledala stran, Vlado je vse opazoval s precej izbuljenimi očmi, Ana je bila videti kar precej navdušena in tudi presenečena, le Branko je cel nastop spremljal z "budistično umirjenostjo".

KATARINA twerk talent.jpg
V zaodrju je Katarina twerkanje učila tudi druge talente ...
VOYO

KATARINA twerk voditelja.jpg
... in voditelja
VOYO

ZANIMIVA ODLOČITEV ŽIRANTOV

Ko pa so žiranti podali ocene, se je izkazalo, da sta Ana in Marjetka veliko bolj liberalni od svojih moških kolegov.

"Jaz bi tudi hotela biti tako pogumna, ampak verjetno nikoli v življenju ne bom," je rekla Marjetka in za pogum Katarini namenila svoj "da". Tudi Ana ji je čestitala za pogum: "Kap me je zadela in vem, če gledam iz plesnega vidika, kako težko je to narediti," je razložila svoj "da".

 "Odprl sem vse svoje čakre," je povedal Branko, "vendar mi jih je zmanjkalo. Imaš moj ne."

KATARINA KOMEL VITOVLJE 3 A.jpg
Katarina je Marjetko povabila na trening
VOYO

MORDA JE ODPRLA NOV SVET

"Za pogum ti dam ja, za nastop pa 'ne', ker v polfinalu ne moremo imeti še več riti na odru," je na koncu dejal Lado in s tem Katarini zaprl pot v naslednji krog. Za svojo odločitev pa je požel neodobravanje publike in obeh žirantk.

Katarina nad odločitvijo, da ne gre v drugi krog, ni bila preveč razočarana. "Mislim, da sem odprla nek nov svet, premaknila neko mejo in sem vesela, da sem prva, ki odpira to pot za ostale, ki še prihajajo," je povedala, Marjetko pa je tudi povabila, naj kdaj obišče njene treninge twerka. Spodaj pa si lahko ogledate njen video.