Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Na gradu Vurberk se bo spet pelo in igralo!

d.š., 24.06.2021 07:30:56

14 izbranih ansamblov bo letos stopilo v velike škornje.

Delite na:
Na gradu Vurberk se bo spet pelo in igralo!
Razposajeni voditeljski tandem na odru in tudi v zaodrju – Maja Oderlap in Klemen Bunderla radio Veseljak

Čudovit ambient vurberškega gradu, uigrani ansambli, podkovana strokovna komisija, občinstvo željno domače glasbe ter bogate nagrade … Vse to je že komaj čaka 29. festival narodnozabavne glasbe Slovenije, vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- in večglasnim petjem Vurberk 2021. Na njem so se kalila mnoga znana narodnozabavna imena: Modrijani, Pogum, Navihanke, Spev, Zreška pomlad in številni drugi, ki še danes na vurberški oder hranijo lepe spomine. 

Letos bi sicer festival praznoval častitljivih 30 let, tako kot naša domovina, a lanska korona jo je zagodla do te mere, da se bomo tokrat na Vurberku srečali devetindvajsetič. Festival torej zagotovo bo, saj je bilo zanimanje zanj izjemno. Predizbora v Podnanosu ni bilo, je pa strokovna komisija izbrala 14 ansamblov, ki ustrezajo strogim kriterijem.

Vstopnice rezervirajte na: td-vurberk@siol.net

14 izbranih ansamblov bo letos stopilo v velike škornje. Na grajskem dvorišču bodo nastopili: Raubarji, Pik, Špadni fantje, ansambli Tomaža Rota, Gregorja Kobala in Andreja Bajuka, ansambel Brloga, Vez, Galama, Posluh, Itak, Poziv, Šentjanci in Neli z muskontarji.

Najvišja priznanja – zlati, srebrni in bronasti zmaji – ter številna druga priznanja čakajo na nove, ponosne lastnike. Za mnoge je Vurberk odskočna deska v svet prepoznavnosti. Gledalci imate samo še danes možnost izbrati Veseljakovega zmagovalca preko glasovanja na Facebook strani Radia in TV Veseljak.

VURBERK GRAFIKA.jpeg
VURBERK GRAFIKA
arhiv radio Veseljak

Grajsko dvorišče vurberškega gradu pa bo zasijalo jutri, na praznični petek, 25. junija, ob 20.00.

Možen je tudi popoldanski ogled festivala, ki se bo pričel ob 16. uri. V primeru slabega vremena bo prireditev v novi dvorani v Spodnjem Dupleku.

Maja Oderlap in Klemen Bunderla bosta zabavala občinstvo v vlogi voditeljev, v goste pa prihaja še ansambel Braneta Klavžarja. Če ste ljubitelji diatonične harmonike ter večglasnega petja in ste festival dolgo čakali, potem si čim prej zagotovite vstopnice, da ne poidejo.