Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Gibonni - končno je tu nova skladba!

CR, 13.05.2021 18:20:52

Popularni hrvaški pevec je izdal novi singl, s katerim napoveduje novi mini album, ki bo izšel letos poleti.

Delite na:
Gibonni - končno je tu nova skladba!
Gibonni Vedran Metelko

Skoraj točno pet let po izidu zadnje diskografske izdaje Gibonni z novim singlom 'Kiša (Z'naab)' odipra novo poglavje v svoji karieri in napoveduje prihajajoči EP (mini album) 'U po' ure', ki bo izšel letos poleti.

'Kiša' ('Dež'), s podnaslovom 'Z'naab' (beri: zinab - kar je etiopski izraz za dež), je odlična pop pesem, z mojstrsko prilagojenimi verzi, s svojim himničnim refrenom, ustvarjenim za zborovsko petje občinstva, kliče, ne na dež, ampak, upajmo, k skorajšnji vrnitvi velikih koncertov.

Z Gibonnijevim prepoznavnim podpisom je 'Kiša', kot pravi sam Gibonni, 'spoj Dalmacije in Afrike'. K temu so prispevali gostujoči glasbenik Haddis Alemayehu Haddinqo, igralec tradicionalnega etiopskega godalnega instrumenta 'masinqo', in back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, ob dodatni podpori pevskega zbora župnije Sv. Petra iz Nkeyeme v Zambiji.

promo gibo.jpg
Gibonni
Promocijski material

''Uvod v pesem 'Kiša' se za Gibonnija prične z milimi afro-gospel vokali z afro-beatom in s pridihom Simonovega ‘Gracelanda’ ali Johnnyja Clegga & Savuke. Seveda, ob razigranem bobnu Branimirja Gazdike (iz Gibonnijeve zasedbe in skupine Elvisa Stanića) in tolkalista Cubizma Mladena Ilića (ki na trenutke potegne ritem proti afro-kubani) ter živahnega basa, ki ga je, tako kot mandolino, odigral producent & multiinštrumentalist Nikša Bratoš.

Afro ‘sound’, začinjen z vokali, kakršne so Paulu Simonu podarili Ladysmith Black Mambazo, je v gost glasbeni 'dreadlock' vpleten z godalnimi parti Alemayehuja in Gibonnijevega Marka Ramljaka. Lucidno s tem, 'odebljen' s pihali (prvovrstna pihalna družba, znana iz produkcije televizijske oddaje 'A strana'), ki temu multi kulti amalgamu sijajne pozavne Marina Ferketine in skupni godbi pihalcev, daje pridih New Orleansa. ... Sončna melodija s himničnim refrenom, ki poziva k zborovskemu petju, z nalezljivim beatom in skockana kot 'organsko' zraščeno kompaktno delo, v kateri ni samostojnih partov, je 'Kiša - Z'Naab' absolutni zadetek. Ena tistih pesmi, ki razprši oblake in kliče k plesu ali nasmehu. Kot zdravilna glasbena tabletka za hude čase'', med drugim piše Zlatko Gall o 'Kiši' za Mixer.hr.

GIBO photo 2_Vedran_Metelko.jpg
Gibonni
Vedran Metelko

Pesem je napisal Gibonni, v aranžmaju Gibonni in Nikša Bratoš, kateri je tudi odgovoren za produkcijo. Videospot 'Kiša (Z'Naab)' je režiral Vojan Koceić.