Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Za Ano Soklič bo usodna številka 2

A. M., 15.04.2021 08:00:43

V Rotterdamu so s postavitvijo velikega odra začele zadnje priprave pred letošnjim evrovizijskim izborom, ki bo 18., 20. in 22. maja.

Delite na:
Za Ano Soklič bo usodna številka 2
Ana Soklič bo nastopila v prvem predizboru, 18. maja, pod zaporedno številko 2. Bojan Simončič

Čeprav naj bi po načrtih na letošnjem evrovizijskem izboru v Rotterdamu nastopilo 41 držav, jih bo po odpovedi Armenije in izključitvi Belorusije sodelovalo 39. V prvem predizboru, ki bo 18. maja, ko nastopa tudi Slovenija, bo nastopilo 16 držav, v drugem, 20. maja, pa 17 držav. Če se bo naša predstavnica Ana Soklič v torkovem večeru uvrstila med prvih deset, bomo zanjo navijali tudi v velikem finalu, 22. maja, kjer se bo predstavilo 26 najboljših držav, po deset iz vsakega predizbora, ter še velikih pet in gostiteljica Nizozemska, ki že imajo zagotovljeno mesto v finalu.

3.500 gledalcev

Nizozemska si še vedno želi, da vse sodelujoče države nastopijo v živo v areni Ahoy, ki bo po zadnjih informacijah sprejela okrog 3.500 gledalcev, izključno Nizozemcev. Vsi gledalci bodo za ogled v živo potrebovali negativni izvid testa na koronavirus. Seveda bo tako le, če bo v času Evrovizije epidemiološka slika v Rotterdamu sprejemljiva. Trenutno tam veljajo, do konca aprila, stroge omejitve! Nizozemska vlada bo dokončno odločitev glede občinstva v dvorani sprejela konec aprila, sledili pa bodo tudi priporočilom, ki jih že pripravljajo na podlagi že izvedenih poskusnih projektov, ko so na izbranih javnih dogodkih dovolili manjše skupine testiranih gledalcev.

Ahoy Arena
V Areni Ahoy si bo izbor v živo ogledalo predvidoma 3.500 gledalcev, ki jih bodo pred vsakim večerom in vstopom v dvorano testirali na covid-19.
Profimedia

Rezervni scenarij

In čeprav je načrtovan scenarij B, so vse nacionalne televizije v domačih studiih do konca marca že posnele svojega predstavnika. Ta posnetek bodo organizatorji Evrovizije uporabili, če udeleženec zaradi slabe epidemiološke slike ne bo mogel potovati v Rotterdam. Naša predstavnica Ana Soklič je svoj »rezervni« nastop že posnela, in sicer v studiu 1 TV Slovenija konec februarja, ko je potekala letošnja Ema. Neuradno je za ta »evrovizijski nastop« izbrala črno obleko, nastop pa je podoben tistemu, ki smo ga videli ob predstavitvi skladbe Amen.

Stavnice

Za konec ne moremo mimo stavnic, ki na prvo mesto postavljajo Malto, sledita pa ji Švica in Francija. Za Slovenijo napovedi znova niso optimistične. Še več, v prvem predizboru nam stavnice napoveduje zadnje mesto, čeprav so na drugi strani, predvsem na družbenih omrežjih, komentatorji vse bolj glasni, da je naš Amen še kako podcenjen. Prva bolj jasna slika bo tako znana 8. maja, ko naj bi se v evrovizijski areni začele prve vaje.