tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

32. Liffe odprl vrata

T.P., 11.11.2021 11:21:43

Delite na:
32. Liffe odprl vrata
Kantavtor Vlado Kreslin, ki bo decembra s tremi koncerti obeležil že 30 let uspešnega nastopanja v hramu kulture, je na premiero prišel z ženo Evo Strmljan Kreslin. Marko Vavpotič

Po letu dni se je Ljubljanski mednarodni filmski festival – Liffe vrnil tudi v živi izvedbi (ogled je možen tudi preko videa na zahtevo, v okviru katerega je na voljo 44 celovečercev). V 11. dneh bodo prikazali 79 celovečercev in 16 kratkih filmov, ob slavnostnem odprtju pa so povabljencem postregli s projekcijo filma Pravi moški režiserke Marie Schrader o izkušnji znanstvenice, ki mora tri tedne sobivati s humanoidnim robotom. V filmsko poslastico je zbrane ob kratkem nagovoru programskega direktorja Liffa Simona Popka in moderatorja Tonija Cahunka s pesmijo iz filma Peti element popeljala glasbenica Raiven. Za nagrado vodomec se letos poteguje deset filmov, med njimi tudi celovečerec Darka Sinka Inventura, tragikomedija o človeku, ki spozna, da je imel o svojem življenju napačne predstave, ter mednarodno uspešni slovenski manjšinski koprodukciji Morena v režiji Antonete Alamat Kusijanović ter Telesce Laure Samani. Fokus festivala je na kinematografiji Gruzije, festivalska retrospektiva Prepovedane ženske bo predstavila filme, ki so bili podvrženi cenzuri, s štirimi filmi pa se bodo poklonili preminulemu francoskemu igralcu Jeanu-Paulu Belmondu.

Liffe 2
Novinarka Danica Lovenjak bi si z veseljem omislila takšnega humanoidnega robota, kot je bil prikazan v filmu Pravi moški.
Marko Vavpotič

Liffe 3
Novinarski POP TV in RTV Slovenija Tanja Divac ter Špela Kožar sta dokaz za to, da konkurenca še ne pomeni tudi rivalstva.
Marko Vavpotič

Liffe 4
Legendarna voditeljica Miša Molk je velika filmoljubka.
Marko Vavpotič

Liffe 5
Glavna 'krivca' za Liffe, generalna direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski in programski direktor Liffa Simon Popek držita pesti, da bosta lahko festival v hibridni obliki pripeljala do konca.
Marko Vavpotič