Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Zvezdnik bo prišel v Ljubljano!

kš, 27.01.2020 20:00:00

Po izjemnem uspehu preteklih plesnih oddaj Pleši z mano (Danza con me) se je na prvi večer novega leta na televizijske zaslone italijanske televizije RAI 1 vrnil sloviti plesalec Roberto Bolle in navdušil. Bolle pa bo v letu 2020 obiskal tudi našo prestolnico.

Delite na:
Zvezdnik bo prišel v Ljubljano!
Roberto Bolle v eni od preteklih oddaj rai

Če smo v dozdajšnjih izvedbah oddaj Pleši z mano spoznali rahločutnega in elegantnega plesalca, zvezdo sodobnega in klasičnega baleta, bomo tokrat odkrili zabavljača, komika, pripovedovalca in celo pevca Bolleja. 

Odprl bo 68. Festival Ljubljana

RBolle_©Luciano Romano.jpg
Roberto Bolle
Luciano Romano

Svetovno priznani baletnik Roberto Bolle bo 28. junija na Kongresnem trgu ob glasbi Léa Delibesa, Johanna Sebastiana Bacha, Benjamina Brittna in drugih slovesno odprl 68. Festival Ljubljana ter skupaj s prijatelji baletniki predstavil koreografije klasičnega baleta. 

Milanska Scala je bila njegov prvi dom 

Bolle se je že v rosnih letih pridružil baletni šoli znamenite milanske Scale, njegovo nadarjenost pa je med prvimi opazil baletni zvezdnik Rudolf Nurejev, ki ga je izbral za vlogo Tadzia v baletu Smrt v Benetkah. Zgolj dve leti pozneje je postal prvi solist ansambla in s številnimi najbolj znanimi vlogami ustvaril zavidljivo plesno kariero. Na seznamu tako najdemo vse od Pepelke do Don Kihota, Labodjega jezera, Romea in Julije ter gostovanja v najuglednejših gledališčih po svetu. Od leta 2007 redno nastopa v Newyorškem mestnem baletu, nekajkrat pa se je na turneje podal tudi s svojimi prijatelji, izjemnimi baletnimi plesalci, s katerimi je ustvaril umetniško predstavo, ki jo sestavljajo odlomki iz znanih baletov in krajše koreografije.

Roberto-Bolle.jpg
Roberto Bolle navdušuje na italijanski nacionalni televiziji.
rai

Očarljivi Roberto Bolle se je rodil v mestecu Casale Monferrato marca 1975. Je prvi plesalec na svetu, ki hkrati deluje v milanski Scali in v newyorškem gledališču American Ballet Theatre. Svojo plesno kariero je začel že kot 12-letni deček v milanski Scali. 

copertina_Roberto_Bolle.jpg
Pleši z mano
rai

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 1, 3.1.2020