kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

cepivo, sputnik V Svet24.si

Kako blizu je cepivo proti koronavirusu?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Zvezdnik bo prišel v Ljubljano!

kš, 27.01.2020 20:00:00

Po izjemnem uspehu preteklih plesnih oddaj Pleši z mano (Danza con me) se je na prvi večer novega leta na televizijske zaslone italijanske televizije RAI 1 vrnil sloviti plesalec Roberto Bolle in navdušil. Bolle pa bo v letu 2020 obiskal tudi našo prestolnico.

Delite na:
Zvezdnik bo prišel v Ljubljano!
Roberto Bolle v eni od preteklih oddaj rai

Če smo v dozdajšnjih izvedbah oddaj Pleši z mano spoznali rahločutnega in elegantnega plesalca, zvezdo sodobnega in klasičnega baleta, bomo tokrat odkrili zabavljača, komika, pripovedovalca in celo pevca Bolleja. 

Odprl bo 68. Festival Ljubljana

RBolle_©Luciano Romano.jpg
Roberto Bolle
Luciano Romano

Svetovno priznani baletnik Roberto Bolle bo 28. junija na Kongresnem trgu ob glasbi Léa Delibesa, Johanna Sebastiana Bacha, Benjamina Brittna in drugih slovesno odprl 68. Festival Ljubljana ter skupaj s prijatelji baletniki predstavil koreografije klasičnega baleta. 

Milanska Scala je bila njegov prvi dom 

Bolle se je že v rosnih letih pridružil baletni šoli znamenite milanske Scale, njegovo nadarjenost pa je med prvimi opazil baletni zvezdnik Rudolf Nurejev, ki ga je izbral za vlogo Tadzia v baletu Smrt v Benetkah. Zgolj dve leti pozneje je postal prvi solist ansambla in s številnimi najbolj znanimi vlogami ustvaril zavidljivo plesno kariero. Na seznamu tako najdemo vse od Pepelke do Don Kihota, Labodjega jezera, Romea in Julije ter gostovanja v najuglednejših gledališčih po svetu. Od leta 2007 redno nastopa v Newyorškem mestnem baletu, nekajkrat pa se je na turneje podal tudi s svojimi prijatelji, izjemnimi baletnimi plesalci, s katerimi je ustvaril umetniško predstavo, ki jo sestavljajo odlomki iz znanih baletov in krajše koreografije.

Roberto-Bolle.jpg
Roberto Bolle navdušuje na italijanski nacionalni televiziji.
rai

Očarljivi Roberto Bolle se je rodil v mestecu Casale Monferrato marca 1975. Je prvi plesalec na svetu, ki hkrati deluje v milanski Scali in v newyorškem gledališču American Ballet Theatre. Svojo plesno kariero je začel že kot 12-letni deček v milanski Scali. 

copertina_Roberto_Bolle.jpg
Pleši z mano
rai

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 1, 3.1.2020