martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

Levinja Svet24.si

V osiješkem živalskem vrtu si je levinja ...

erjavec desus bobo1 Reporter.si

Bodo zaradi epidemije prestavili kongres Desusa? ...

tadej malovrh Svet24.si

Imunolog Tadej Malovrh: "Naj bo izjava bogokletna ...

20170410-00772254 Necenzurirano

Od Mercatorja do klinike Mayo, danes v policijski ...

lepa-brena, hišna-pomočnica Odkrito.si

Brenina hišna pomočnica je živi magnet

09-tv-najinimostovi-3 Njena.si

Najini mostovi: Sta res mati in hči?

Že 25 let jih gledamo!

kš, 14.10.2020 11:00:42

Jutri izide nova revija ★★★ VKLOP/STOP ★★★,Za pokušino vam iz nje ponujamo prispevek o najbolj gledani informativni oddaji v Sloveniji, ki praznuje četrt stoletja.

Delite na:
Že 25 let jih gledamo!
Osrednji voditelji 24UR Urša Premik

Oddaja 24UR se približuje pomembnemu jubileju. Kmalu bo minilo četrt stoletja, odkar je v Sloveniji začela uvajati sodobne trende informativnega programa.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja 24UR je z gledalkami in gledalci že vse od prvega dne programa POP TV, 15. decembra 1995. S svojim nastopom je naznanila novo obdobje televizijskih informacij v Sloveniji. Sveže ideje, voditeljski pari, dinamičen pristop, atraktivna grafična podoba ter razgiban studio jo že od vsega začetka delajo drugačno in prijetno za ogled.

Domači in tuji prispevki so v oddaji 24UR vselej predstavljeni z več prizorišč, vsebinsko so podkrepljeni s številnimi izjavami. Neposredni pogovori in komentarji gostov v studiu, grafični prikazi in izpostavitev pomembnih dejstev, pogovori z dopisniki ter javljanje novinarjev s prizorišč dogajanj v živo pa že ves čas delovanja veljajo za njen zaščitni znak.

24UR so ljudje, ki oddajo pripravljajo s predanostjo

Tjaša Slokar Kos, direktorica in odgovorna urednica informativnega programa, ob pomembnem jubileju izpostavlja: »Forma oddaje je pomembna za njeno privlačnost, a za ekipo urednikov, novinarjev, voditeljev in drugih sodelavcev uredništva je in bo verodostojna vsebina vedno brezkompromisno na prvem mestu. Uredništvo se zaveda pomena timskega dela, prenosa znanja, stalne potrebe po izobraževanju in mentorskem delu. 24UR je preplet mladostne zagnanosti in izkušenj, svežih idej začetnikov in preudarnega napredka tistih, ki so tukaj že vse od njenih začetkov.«

Ste vedeli, da je že toliko let?!

Darja Zgonc in Edi Pucer, danes osrednji voditeljski par, oblikujeta ekipo 24UR že vseh 25 let, prej v uredniški ter novinarski vlogi in sedaj v voditeljski. Petra Kerčmar in Jani Muhič pa svoje dvajsetletno ustvarjanje POP TV kot voditeljski par tesneje zaznamujeta zadnjih sedem let.

Zgodbe posameznikov iz ekipe 24UR bo še pred praznovanjem častitljivega jubileja moč spoznati na spletni strani 24ur.com. V seriji video portretov 24UR: Zgodbe iz zakulisja so spregovorili o svojem delu, prigodah in stvareh, ki jih motivirajo. Gledalci bodo tako spoznali zakulisje nastajanja osrednje informativne oddaje v Sloveniji, tisto privlačno, srčno in nadvse zanimivo plat dela največje medijske hiše.

Tudi druge informativne oddaje

Osrednjo informativno oddajo dopolnjujejo oddaja 24UR zvečer z voditeljem Urošem Slakom, ki je na sporedu vse od 2. aprila 2007, in 24UR popoldne, s katero POP TV od 3. marca 2008 gledalcem ponuja novice čez cel dan. Ažurna vremenska napoved in aktualno poročanje s področja športa sta stalnici oddaje 24UR.

Tudi zvezdniki jim ne uidejo!

Ekipa rubrike POP IN skrbi, da so gledalci vselej na tekočem o dogajanju v svetu slavnih, z rubrikama 24UR Inšpektor in 24UR Fokus pa ekipa raziskovalnih novinarjev ob koncih tedna skrbi za osvetljevanje aktualnih tem iz še bolj poglobljenega zornega kota. 25 let oddaje 24UR zaznamujejo predanost celotne ekipe in hitre reakcije. Poleg ustaljenih oddaj ekipa ob pomembnih dogodkih vselej pripravlja tudi izredne novice čez cel dan ter posebne, bolj poglobljene oddaje. Svojemu poslanstvu bo sledila tudi v prihodnje.

Ne pozabite - jutri nova revija ★★★ VKLOP/STOP ★★★ že pri vaših prodajalcih in tudi na spletu.