Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

Žarometi so v pravih rokah!

P. R., 22.04.2018 21:58:05

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani so bili drugič podeljeni žarometi, edine slovenske medijske nagrade, ki jih pod okriljem medijske skupine Media24 podeljuje revija Vklop.

Delite na:
Žarometi so v pravih rokah!
Žaromet za nabrušen TV-jezik leta je še drugič zapored domov odnesel Jure Godler. Mare Vavpotič/M24

Dogodek je pred nabito polno dvorano suvereno vodil David Urankar, prestižni kipci Steklarne Rogaška pa so šli brez izjeme v prave roke. Večer so tudi tokrat zaznamovale zanimive glasbene točke, nepričakovani podeljevalski pari, kjer je s podelitvijo žarometa medijski legendi izstopal predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor; vrhuncev večera pa je bilo tokrat več kot le en …

darja.jpg
Med podeljevalskimi pari sta izstopala Darja Zgonc in Slavko Bobovnik.
Mare Vavpotič/M24

Žarometi so in bodo nagrade tistim, ki so jih v preteklem letu v medijih najbolj obsijali in opazili gledalci in poslušalci, medijski ustvarjalci, poznavalci in strokovnjaki. 25 članov strokovne žirije je s točkovanjem določilo najboljše v enajstih kategorijah na področju glasbe, filma, igre in televizije ter letos prvič tudi svetovnega spleta, uredništvo revije Vklop pa je določilo prejemnika žarometov za družbeno odgovorni projekt leta in za medijsko legendo.

elda viler.jpg
Medijska legenda Elda Viler, Klemen Bunderla in Irena Yebuah Tiran.
Mare Vavpotič/M24

Izhodišče pri snovanju letošnje podelitve medijskih nagrad v času navidezne popolnosti in lažnih novic je bila, da kot osrednji lik postavimo popolnega voditelja, ki daje vtis, da ima pod nadzorom prav vse, ampak se skozi celoten večer spopada z manjšimi in večjimi težavami. Poleg Davida Urankarja, na katerem je slonelo glavno voditeljsko breme, sta svojo vlogo pri podelitvi odlično odigrala Rok Bohinc in Sašo Stare, nad scenarijem pa je bdel Sašo Braz. In tisto najpomembnejše? Ljudje so se zabavali!

009mv2.jpg
Podeljevalski par Lea Sirk in Bojan Emeršič, ki je prevzel tudi nagrado za igralca leta, namenjeno pokojnemu Jerneju Šugmanu.
Mare Vavpotič/M24

In kdo so prejemniki žarometov?

Čudovite steklene kipce, ki jih je v Steklarni Rogaška izdelala Ivana Potočnik, so prejeli Znan obraz ima svoj glas v kategoriji zabavna TV-oddaja, Vsi smo na istem Nipkeja & Trkaja v kategoriji pesem leta, Magnifico za glas leta, Nina Ivanič za igralko leta, pa čeprav je najprej kazalo, da so nagrado osvojili Skečoholiki; velika uspešnica Košarkar naj bo za filmsko zgodbo leta, žaromet za nabrušen TV-jezik leta je še drugič zapored domov odnesel Jure Godler, Peter Poles je slavil v kategoriji gostitelja razvedrilne TV-oddaje, Manica Janežič Ambrožič je prejela žaromet za najboljšo voditeljico informativne TV-oddaje, žaromet ustvarjalcem oddaje Zvezde plešejo za najboljšo tekmovalno TV-oddajo je Sašo Stare odnesel kar v studio, priljubljeni vloger Ciril Komotar pa je prvi prejemnik žarometa za spletno zvezdo leta. Mnogi so z zadržanim dihom pričakovali podelitev za igralca leta, kjer je žirija žaromet podelila lani preminulemu igralskemu velikanu Jerneju Šugmanu, nagrado pa je prevzel njegov igralski kolega in prijatelj Bojan Emeršič.

012mv2.jpg
Nina Ivanič je igralka leta.
Mare Vavpotič/M24

Žaromet za družbeno odgovorni projekt za leto 2017 je šel v roke Andreju Težaku - Teškyju, ki je v lanskem letu s projektom Stand-up maratonec zbiral sredstva za socialno ogrožene otroke pod okriljem projekta Botrstvo. Rezultat projekta je več kot 500 pretečenih kilometrov v desetih dneh in 30 stand-up nastopov ter veliko srečnejših otrok. Sam je želel postati boter vsaj desetim. In kot je povedala Marjana Vovk, urednica revije Vklop: »Na uredništvu smo hitro našteli kar nekaj dobrodelnih projektov, ki bi si zaslužili priznanje. To pomeni, da čut za sočloveka še živi, da nam je vsem mar in da bi bilo seveda najlepše, če bi lahko nagradili kar vse.« Lani Marko Soršak – Soki, letos Andrej Težak – Tešky, kdo naslednje leto?

pahor viler.jpg
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je žaromet za medijsko legendo predal v roke Eldi Viler.
Mare Vavpotič/M24

Žaromet za medijsko legendo Eldi Viler

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je žaromet za medijsko legendo predal v roke gospe, ki jo poznavalci glasbe omenjajo v isti sapi z mnogimi legendami zlatih let slovenske popevke, pesmi so ji pisali največji skladatelji in mnoge njene uspešnice so zimzelene, a se zadnja leta zdi, da je pozabljena od vseh. Uredništvo revije Vklop je tako res ponosno, da je v letošnjem letu opomnilo na lastnico enega najlepših in najbolj prepoznavnih glasov – gospo Eldo Viler.

006mv2.jpg
Dogodek je pred nabito polno dvorano suvereno vodil David Urankar.
Mare Vavpotič/M24

Prav Elda Viler je bila tudi del najlepše in najbolj nepričakovane glasbene točke večera – izvedbe »njene« popevke Nora misel, ki jo je posebej za to priložnost ustvaril mladi Blaž Hribar in ki sta jo tako zelo čutno izvedla sicer operna pevka Irena Yebuah Tiran in vsestranski Klemen Bunderla, v zaključku pa je z njima zapela tudi Elda Viler. In občinstvo je bilo na nogah!

002mv2.jpg
Večer so tudi tokrat zaznamovale zanimive glasbene in plesne točke.
Mare Vavpotič/M24

A ne gre spregledati imenitne uvodne plesne točke, v kateri sta ob plesalcih plesne šole Bolero blestela David Urankar in Sašo Stare ter si prislužila laskave besede mojstrice metafor Nike Urbas Ambrožič, fantastične izvedbe skladbe O sole mio, ki so jo zakrivili Eroika Aromatika, v doslej neslišani glasbeni in tudi vokalni podobi pa se nam je predstavila tudi Helena Blagne s pesmijo Tattoo, ki jo je zanjo ustvaril Slaviša Stojanović, izvedbo je popestril tudi čudovit ples, njihov prihod na oder pa je bil delo samega Gorana Obreza.

008mv2.jpg
Nipke, ki se lahko pohvali z nagrado žaromet za pesem leta, je zdaj predstavil novo pesem Ina.
Mare Vavpotič/M24

Med podeljevalskimi pari so izstopali Lara Komar in Domen Valič, Darja Zgonc in Slavko Bobovnik, plesna Ana Klašnja in Dejan Vunjak, Manca Špik in Isaac Palma, Lea Sirk in Bojan Emeršič, Darja Gajšek in Jure Godler, Blaž Švab in Challe Salle, nabrušeni Teja Glažar in Marinka Štern, Natalija Verboten in Tadej Pišek, Vesna Ponorac in Primož Vrhovec, Helena Blagne ter seveda predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

DSC_4675.JPG
Gregor Repič, direktor Salomon, d.o.o. in predsednik Borut Pahor.
Mare Vavpotič/M24.si

S podelitvijo žarometa za medijsko legendo se je končal uradni del podelitve medijskih nagrad, ki se je nadaljeval na Zabavi pod žarometi, kjer so obiskovalce z razigrano in igrivo glasbeno fuzijo zabavali Sopranos z gostjo presenečenja, vse bolj priljubljeno pevko Antonijo Šola, za sproščeno zabavo do jutranjih ur pa je skrbel nepogrešljivi DJ Dady z Radia Aktual.

2.jpg
Magnifico je prejel žaromet za glas leta.
Mare Vavpotič/M24

Nominiranci letos še posebej žareli

Na letošnji podelitvi medijskih nagrad Žarometi so nominiranci še posebej žareli in izstopali. Za njihove pričeske so namreč poskrbeli LiteRAM terapevti, ki na vseh odmevnih dogodkih, vsakič znova dokažejo, kako zelo pomembno je, da imamo urejene in lesketajoče lase. Z lasno kozmetiko LiteRAM care-line so gostom uredili pričeske tako, da so vsi uživali v večeru brez, da bi jih skrbelo kako stoji frizura. LiteRaM terapija ali nega za lase je za vaše lase več kot nagrada, je življenjski stil, ki pa se v vsakem primeru izkaže za nepogrešljivega spremljevalca, saj si vsaka ženska želi imeti sijoče in zdrave lase.