Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Turška poroka leta

M.Š., 17.07.2019 08:00:00

Poročila sta se Amine Gülşe in Mesut Özil, poročni priči pa sta bila predsednik Erdogan in njegova soproga Emine.Mladoporočenca sta svoje veselje delila s tisoč sirskimi begunci v Turčiji.

Delite na:
Turška poroka leta
V začetku junija sta se v Istanbulu poročila Amine Gülşe in Mesut Özil. facebook

Prelepa turška igralka, nepozabna Nur iz nadaljevanke Ne izpusti me, se je 7. junija letos po štirih letih razmerja poročila z nogometnim zvezdnikom na razkošni poroki v Istanbulu.

Razkošna slovesnost je v soncu in dežju potekala v enem izmed istanbulskih luksuznih hotelov, med povabljenimi pa so bili zgolj njuni najbližji – sorodniki, tesni prijatelji in nekaj Mesutovih soigralcev z nogometne zelenice. Največ pozornosti sta poleg mladoporočencev požela sam turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan in njegova soproga Emine, ki sta na poroki sodelovala kot poročni priči zvezdniškega para.

27-vklop-poroka-nosilna2-erdogan.jpg
2) Poroke so se udeležili najbližji sorodniki in prijatelji mladoporočencev in seveda prvi turški par, predsednik Erdogan z ženo.
Profimedia

Nevesta je nosila dolgo belo obleko, ki jo je posebej zanjo oblikoval znani turški oblikovalec, sicer njen dragi prijatelj Raşit Bağzıbağlı, ki naj bi ji dragoceno razkošno obleko podarilo kot darilo ob poroki. Zanimivo je tudi, da sta mladoporočenca svatom naročila, naj ne nosijo dragocenih daril – ampak naj denar namenijo v dobrodelne namene.

Prav tako sta svoje veselje na dan poroke delila s tisoč sirskimi begunci v Turčiji, za katere sta po navedbah turških medijev na veseli dan plačala poseben topel obrok.

27-vklop-poroka-kana.jpg
Predporočno zabavo sta praznovala v tradicionalnem slogu.
Facebook

Veliko pozitivnih odzivov sta dobila od številnih oboževalcev oziroma navijačev, ki so ju hoteli obdarovati. Mesut je na svojem Instagramu v turškem, nemškem in angleškem jeziku nagovoril številne oboževalce in se jim zahvalil za namenjeno pozornost, hkrati pa pozval, naj vsak v okviru svojih zmožnosti in želja prispeva k mednarodnemu projektu »BigShoe« (veliki čevelj). Ta z zbranimi sredstvi pomaga bolnim otrokom z različnimi prirojenimi napakami oziroma drugimi zdravstvenimi težavami do zapletenih in cenovno nedostopnih operacij in posegov. Z Amine sta se javno zavezala k prispevku za tisoč takih operacij, z oboževalci pa sta delila željo, da bi skupaj pomagali še številnim drugim.

27-vklop-poroka-cevelj.jpg
S svojo dobrodelno noto sta zakonca Özil požela veliko odobravanja.
Profimedia

Zakonca Özil sta kmalu po poroki na družbenih omrežjih z veseljem delila podrobnosti s svojega slavja, ki je minilo v sproščenem vzdušju in brez posebnosti, čeprav so se nekaj dni pred poroko pojavile govorice, da njen bivši fant grozi, da Amine ne bo dovolil poroke z drugim, in da se obeta škandal. Iz tega seveda ni bilo nič, je pa tudi res, da je predvsem zaradi Erdoğanove prisotnosti vojska poskrbela za maksimalno varnost.

27-vklop-poroka-vojska.jpg
Vojska pred vrati hotela, kjer je potekala slovesnost.
Profimedia

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 27, 4. 7. 2019