Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Trnovfest odprl svoja vrata

Teja Pelko, 05.08.2020 08:45:15

Tudi koronavirus ni preprečil tradicije v CSK France Prešeren v Ljubljani.

Delite na:
Trnovfest odprl svoja vrata
Programski vodja Centra slovanskih kultur France Prešeren Iztok Alf Kurnik in direktor Centra slovanskih kultur France Prešeren Artur Azarkevič. M24

Avgust je v Ljubljani že skoraj 30 let rezerviran za obisk neposredne bližine kraja, kjer je naš največji pesnik zagledal svojo muzo. Tega ni uspelo preprečiti niti novemu koronavirusu.

Do konca avgusta se bo ob večerih na Karunovi ulici odvilo 25 večinoma glasbenih nastopov, v program pa so uvrstili tudi večer orientalskega plesa, glasbeno-plesni projekt Sentido project, tedenske StendAp večere, dva večera kabareta in burleske Glam Night ter Glam Night – Evrovizija.

Prireditve na zunanjem odru so letos znova brezplačne, za tiste v dvorani pa je potrebna vstopnica, njen nakup pa je zaradi epidemije možen zgolj na spletu.

Otvoritveni večer je bil v znamenju elektronske glasbe. Na dvorišču CSK France Prešeren je gostom razpoloženje dvigoval DaNe (Sončna Muzičarna), v dvorani pa makedonski DJ, producent ter eden izmed ustanovnih članov kolektiva Knauf Bojan Georgievski (alias RSN), zdaj živeč v Ljubljani, in ljubljanski acid techno DJ in producent Ayit.

Tudi letos so organizatorji poskrbeli za suha grla in prazne želodčke. Svojo ponudbo so še dodatno popestrili: ob tradicionalni korurzi, ki je sinonim za Trnovfest, so na voljo še pečen krompirček in burgerji, obljubljajo pa tudi jedi presenečenja.

Podroben program si lahko ogledate na njihovi spletni strani.