Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

To so ljudje odprtih rok leta 2018!

Marta Krpič, 12.12.2018 23:48:09

Zahvalne listine so podeljene!

Delite na:
To so ljudje odprtih rok leta 2018!
Judita Šiško, dobri človek 2018, Jure Poglajen, darovalec 2018, Ljudmila Tratnik, dobrotnica 2018, Marta Krpič, urednica Ženske, David Zorko, darovalec 2018, in Marjana Kamnik, izjemna osebnost 2018. Mare Vavpotič/M24

Že petindvajset let se ob koncu leta na zaključku akcije Ljudje odprtih rok tudi v imenu širše javnosti zahvalimo vsem plemenitim ljudem, ki so vedno pripravljeni pomagati, ko jih kdo potrebuje, ali nesebično delijo, kar imajo, s tistimi, ki nimajo oziroma ne zmorejo poskrbeti zase ali svojo družino zaradi različnih nesrečnih okoliščin.

lor 89.jpg
Odgovorna urednica revije Ženska in Judita Šiško, ki so jo bralci Ženske izbrali za dobrega človka 2018.
Mare Vavpotič/M24

Zahvalimo se jim, ker znajo potrkati na našo vest in spodbujati dobro tudi v drugih, ker se borijo za ohranjanje neokrnjene narave, za nemočne živali ... in vztrajno premagujejo ovire na poti do boljšega sveta.

lor 48.jpg
Prejemnike in druge goste je pozdravila tudi ministrica mag. Ksenija Klampfer, vsak izbor ljudi odprtih rok vsa leta podpira tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
Mare Vavpotič/M24

Tudi letos smo v majski reviji Ženska objavili razpis in povabili bralce, da nam pošljejo predloge za prejemnike zahvalnih listin za njihovo dobrodelno, človekoljubno in naravovarstveno naravnanost. Do 10. julija smo prejeli v uredništvo Ženske 27 predlogov, izbrali pa 19, ki so ustrezali razpisnim pogojem oziroma so želeli sodelovati in biti predstavljeni v prilogi Ljudje odprtih rok, ki je bila priložena novembrski reviji Ženska.

lor 80.jpg
Izjemne osebnosti 2018
Mare Vavpotič/M24

Izmed vseh devetnajstih prejemnikov zahvalnih listin je posebna komisija izbrala dobrotnika, darovalca ter izjemno osebnost za leto 2018, bralci pa z glasovnicami, objavljenimi v prilogi Ljudje odprtih rok, še dobrega človeka 2018.

lor 68.jpg
Darovalci 2018
Mare Vavpotič/M24

V komisiji so bili: Mojca Senčar, anestezistka, izjemna osebnost leta 2004 in Slovenka leta 2005; Jure Sešek, novinar radia Ognjišče in dobitnik priznanja Ljudje odprtih rok 2004; Zmaga Grah, sociologinja; Nada Pavšer, profesorica kemije in biologije, ustanoviteljica slovenske mreže ekošol in dobitnica zahvalne listine Ljudje odprtih rok 2014; Aleksandra Klinar Blaznik, predstavnica Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti; Neva Železnik, novinarka, in Marta Krpič, odgovorna urednica revije Ženska.

lor 60.jpg
Dobrotniki 2018
Mare Vavpotič/M24

Vsi predstavljeni dobrotniki, darovalci in izjemne osebnosti so prejeli zahvalne listine, izbrani za dobrotnika, darovalca, izjemno osebnost in dobrega človeka pa še srebrne priponke, ki so posnetek ptice v letu iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, in je z dovoljenjem Gorenjskega muzeja, ki hrani original, tudi zaščitni znak akcije Ljudje odprtih rok.

lor 125.jpg
Ljudje odprtih rok 2018 z odgovorno urednico revije Ženska, Marto Krpič.
Mare Vavpotič/M24

Za dobrotnike so bili predlagani: Mojca Furlan iz Medvod, Lojzek Kralj iz Slovenj Gradca, Tamara Zupe, Petra Gjureč, Mirjana Mulec in Jasmina Hrastovec –Nikina prijazna vas, Marija Pintarič iz Gradišč pri Cirkulanah, Judita Šiško iz Dokležovja, Ljudmila Tratnik iz Ljubljane, Matilda Zver iz Beltincev in Jelka Zupanič s Spodnje Hajdine.

Za darovalce so bili predlagani: Maja Florjanič iz Novega mesta, Jan Golja iz Ljubljane, Jure Poglajen in David Zorko iz Brežic, Zvonko Pukšič iz Koga ter Andrej Težak Tešky z Muljave.

lor 47.jpg
Vso dvorano je s prelepim glasom in lepimi skladbami navduševal Isaac Palma.
Mare Vavpotič/M24

Za izjemne osebnosti so bili predlagani: Marjana Kamnik z Raven na Koroškem, Klaudija Košenina iz Celja, Milan Ninić iz Celja, Člani Pihalenga orkestra Krka, Igor Šoltes iz Ljubljane ter Danica in Jože Zupan iz Šentruperta na Dolenjskem.

lor 2.jpg
Petindvajseto zaključno slovesnost v Narodni galeriji je, kot vsa leta doslej, imenitno vodila Ida Baš.
Mare Vavpotič/M24

Člani posebne komisije so glasovali in izbrali:

● Dobrotnica 2018 je: Ljudmila Tratnik iz Ljubljane

● Darovalca 2018 sta: Jure Poglajen in David Zorko iz Brežic

● Izjemna osebnost 2018 je: Marjana Kamnik z Raven na Koroškem

● S poslanimi glasovnicami pa so bralci revije Ženska izbrali dobrega človeka 2018, ki je: Judita Šiško iz Dokležovja