Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Rotary klub Ljubljana in ASEF vabita na najimenitnejši ples leta

Oglasno sporočilo, 10.01.2020 10:56:02

Rotary klub Ljubljana in Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF vabita na najimenitnejši ples leta: ČRNO-BELA REDUTA.

Delite na:
Rotary klub Ljubljana in ASEF vabita na najimenitnejši ples leta
Veliki rotarijski ples
Osnovno vodilo rotarijstva je delovanje za dobrobit drugih ljudi in skupnosti. V skladu z njihovim vodilom bodo spet, letos v sodelovanju z Ameriško - slovensko izobraževalno fundacijo ASEF, organizirali Veliki rotarijski ples, katerega osrednji namen je krepiti dobrodelnost in zbrati sredstva, ki bodo izbranim posameznikom omogočila uspešno pot v prihodnost.
Velika dvorana Grand hotela Union bo tako v soboto, 1. februarja 2020, ob 19. uri, združila vrhunsko glasbo, zabavo in dobrodelnost na najimenitnejšem plesu leta, na ČRNO-BELI REDUTI.
S plemenitimi nameni bodo gostje tudi letos podpirali posameznike, ki so na svojih področjih pokazali nadarjenost. V študijskem letu 2019/20 je Rotary klub Ljubljana s štipendijo v višini 10.000 EUR nagradil Davida Sotoška, ki je bil sprejet na Magistrski študij na prestižni Oxford University v Združenem kraljestvu. Rotary klub Ljubljana želi z nagradnimi štipendijami spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini.

1111.PNG
David Sotošek - prejemnik štipendije 2019; Predsednik Edvard Skodic in Vladimir Pezdirc - RC Ljubljana

S stalnim štipendiranjem izkazuje svoje plemenite namene tudi Ameriško - slovenska izobraževalna fundacija ASEF. Na poti k zvezdam s štipendijami za 10-tedenska izobraževanja pri slovenskih profesorjih na eminentnih univerzah v tujini, kot so Harvard, Stanford, Princeton, Cambridge in druge univerze v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in na Novi Zelandiji, podpre prek 30 štipendistov na leto. ASEF je s svojim delovanjem začel leta 2014 z vizijo povezati izobražene Slovence po vsem svetu z domovino. V 5 letih je omogočil raziskovalne štipendije že 95 štipendistom, ki so svoje raziskovalne obiske opravili pri 40 profesorjih na 37 univerzah po svetu.
Tradicija plesov v Ljubljani je bogata in člani Rotary kluba Ljubljana so bili aktivni v organizaciji plesnih večerov že med leti 1931 – 1941, ko je v Unionski dvorani v predpustnem času veljala za najimenitnejši ples ČRNO-BELA REDUTA, katere so se gostje udeleževali v črno-belih oblačilih.
Rotary klub Ljubljana in ASEF vabita, da se jim ob zvokih Gala Dance Orchestre in njihovih solistov pridružite na plesišču in z njimi gradite zgodbo o dobrodelnosti, ki osvetljuje pot v prihodnost.
Več informacij o Rotary klubu Ljubljana in plesu lahko dobite na www.rotary-klub-lj.si, o Ameriško -slovenski izobraževalni fundaciji ASEF pa na www.asef.net in www.asef.net/junior-fellows.