omar mama 1 Dobra karma

Mama Omarja Naberja o sinu: 'Naj že najde kakšno...

domen_valic07 Svet24.si

Domen Valič: »Nisem sramežljiv, rad se ...

marko potrc xx Reporter.si

Velika skrivnost državnega sovražnika št. 1: Je...

gripa, cepivo, cepljenje Svet24.si

Cepiva proti gripi po dobrem tednu cepljenja ...

Screenshot 2020-10-26 at 18.01.51 Necenzurirano

Gantar pri ventilatorjih povozil Počivalška

faviola Odkrito.si

Duh 2-letne deklice, ki obiskuje svoj grob?!

Klemen Slakonja in Mojca Fatur Njena.si

Partnerka Klemna Slakonje zbolela za hudo, smrtno ...

Poslovil se je Johnny Nash

kl, 07.10.2020 08:50:19

Potem, ko je glasbeni svet pretresla novica o smrti rockerja Eddia Van Halena, se je poslovila še ena glasbena legenda - reggae pevec Johnny Nash

Delite na:
Poslovil se je Johnny Nash
Johnny Nash splet

80-letni pevec, ki je širši publiki znan predvsem po svojem hitu "I Can See Clearly Now" je umrl na svojem domu, ob njem pa so bili člani njegove družine. Tako je medijem sporočil njegov sin.

Johhny je bil pevec že od otroštva in leta 1957 je kot 17-letnik izdal prvenec "A Teenager Sings the Blues". Že zelo zgodaj se je tudi spoznal z reggae glasbo. Čeprav rojen v teksaškem Houstonu je tako postal eden prvih pevcev te glasbene zvrsti, ki ni bil z Jamajke, odkoder reggae izvira in eden prvih ne-Jamajčanov , ki je te pesmi snemal v studijih na tem karibskem otoku.

Njegov največji glasbeni uspeh je zagotovo single "I Can See Clearly Now" iz leta 1972, ki se je zavihtel na vrh Billboardove lestvice Vročih 100 in tam ostal štiri tedne, prodal pa je več kot milijon kopij. 

Poleg petja se je ukvarjal tudi z glasbeno produkcijo in kot trdi na svoji spletni strani je pomagal še eni reggeae glasbeni legendi, Bobu Marleyu, da je podpisal prvo pogodbo z ameriško glasbeno založbo.

Iz glasbenega sveta se je umaknil konec 80-ih let prejšnjega stoletja, zadnje čase pa se je ukvarjal s tem, da je svoje hite iz analognega prenašal na digitalni format.