bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

Dogodki

FOTO: Ko povabi Hogar Grozni

D. B. / K. Š., 30.01.2019 22:14:51

Tik pred izidom slovenske izdaje Politikinega Zabavnika, ki se je 31. januarja po 30 letih vrnila na naše prodajne police, so vrnitvi legendarne revije v sredo na zabavi v Centru slovanskih kultur France Prešeren nazdravili številni znani obrazi.

Delite na:
FOTO: Ko povabi Hogar Grozni
Aleksandra Josič, pevka zasedbe King Foo Mare Vavpotič/M24

Vsi, ki so prišli v sredo na zabavo pozdravit ponovni izid Politikinega Zabavnika pri nas, niso skrivali navdušenja nad tem, da se bo lahko legendarna revija spet prebirala v slovenskem jeziku. »Vesel sem, da se je Politikin Zabavnik vrnil v slovenski medijski prostor. Imam ravno prav stare otroke, da ga bodo lahko prebirali,« je bil navdušen član zasedbe Mi2 Jernerej Dirnbek. »S partnerico sva jim razlagala o tem, da sva ga brala. Upam, da je ostal v približno takšni maniri, kot sem ga poznal takrat. Všeč mi je bila rubrika Saj ni res pa je, strip na sredini in neverjetne zgodbe, ki so bile kar malo znanstvena fantastika,« je dodal. Da je dobrodošlo »vse, kar se bere«, pa je menil igralec Matjaž Javšnik, ki se je sicer spraševal, ali bo z navdušenjem Zabavnik sprejela tudi današnja mlada generacija, ki »visi na tablicah in telefonih«. »Za mojo generacijo je bil Politikin Zabavnik enciklopedija Britannica,« je priznal.

015mv.jpg
Jernej Dirnbek in Matjaž Javšnik
Mare Vavpotič/M24

Med številnimi gosti na zabavi Politikinega Zabavnika, ki se ga je v rimah z odra Centra slovanskih kultur France Prešeren spominjal Trkaj, je bil tudi glasbenik Gianni Rijavec. Ob novici, da se po 30 letih vrača slovenska izdaja, mu je, kot je dejal, postalo kar toplo pri srcu. »Še zdaj imam na podstrešju stare številke. Zabavnik je bil del družine, brali smo ga vsi. To je ena taka nostalgija iz časov, ko sem hodil v gimnazijo, pozdravljam idejo,« je še odkrito priznal.

003mv.jpg
Gianni Rijavec s svojo partnerico
Mare Vavpotič/M24

Razstava in nadzemeljska bitja društva LARP

Gosti so sicer v sredo zvečer lahko zaplesali ob glasbi DJ Rogovilca in skupine King Foo ter uživali ob izvrstni kulinarični pogostitvi. Mnoge je navdušila tudi razstava starih številk Politikinega Zabavnika v galeriji.

Sicer pa so dogodek popestrili tudi predstavniki društva LARP Slovenija, ki so se odlično vklopili v dogajanje in že s samo pojavo navduševali ostale povabljence. In kako to, da so prišli ravno na Zabavnikovo zabavo? »Hogar Grozni (stripovski junak v Politikinem Zabavniku op. p.) nas je povabil. Kadar povabi Hogar, je itak najboljša zabava!« so nam zaupali.

017mv.jpg
Na zabavo je s svojo partnerico prišel tudi Jože Potrebuješ.
Mare Vavpotič/M24

014mv.jpg
Nadzemska bitja, ki jih je na zabavo povabil sam Hogar Grozni.
Mare Vavpotič/M24

Med znanimi obrazi, ki so prišli podpreti vrnitev Zabavnika, pa so bili tudi Jan Bučar, Primož Vrhovec, novinarka in pisateljica Vesna Milek, Dragan Bulič, Oriana Girotto, skupina San Di Ego, Matjaž Kumelj, Alenka Gotar, Jan Kreuzer, Andrej Košak, Aleksandra Balmazović, Igor Ribič in drugi ...

Ribič Pepe ali Dolfe Struna?

Igor Ribič, ki ga predvsem otroci poznajo kot legendarnega Ribiča Pepeta, nam je razkril, da je več kot kot 35 let nazaj sodeloval pri ustvarjanju Zabavnika. Gospod Ribič je namreč ustvarjalec stripa Dolfe Struna, enega najprepoznavnejših likov v prvi slovenski različici.