Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Poklon, ki je ganil ves svet

sta / IV, 16.03.2020 18:00:28

V nabito polni dvorani Staples Center, kjer igra ekipa Los Angeles Lakers, je v ponedeljek potekala slovesnost v spomin tragično preminulemu zvezdniku košarkarske lige NBA Kobeju Bryantu in njegovi 13-letni hčerki Gianni, ki sta skupaj s še sedmimi ljudmi umrla januarja v helikopterski nesreči.

Delite na:
Poklon, ki je ganil ves svet
Reuters

Spominsko slovesnost je začel znani komik Jimmy Kimmel, ki je prebral imena žrtev in pozval k donacijam v sklad za pomoč družinam umrlih.

Vdova pokojnega, Vanessa Bryant, s katero sta bila skupaj vse od leta 1999, je povedala, da je bil Kobe izjemno predan družini, za katero bi naredil vse ... »Bog je vedel, da ne moreta biti na svetu drug brez drugega. Moral ju je pripeljati domov, da ju ima skupaj. Dragi, dobro poskrbi za našo Gigi,« je dejala za hčerko Gianno in povedala, da jo je imel rad bolj, kot se da povedati z besedami.

kobe bryant 18 re.jpg

Na prireditvi so nastopile glasbene kraljice Beyoncé, Alicia Keys in Christina Aguilera, slovesnost pa se je končala s prikazom Bryantovega filma Dear Basketball, ki je dobil oskarja.

Priklonit so se prišle tudi druge košarkarske legende, med njimi Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Michael Jordan, Shaquille O'Neal in Phil Jackson, aktivni igralci, kot so Stephen Curry, Kyrie Irving, James Harden in Pau Gasol, ter komisar lige Adam Silver.

kobe bryant 14 re.jpg

Jordan, ki je končeval svojo kariero, ko jo je Bryant začenjal, je dejal, da mu je bil pokojnik kot mlajši brat.

Kobe Bryant
Kobe Bryant in njegova 13-letna hčer Gianna
Twitter NBA

Bryant je vseh svojih 20 let v prvenstvu lige NBA igral za jezernike, s katerimi je osvojil pet naslovov prvaka in nosil dve številki dresa, 8 in 24. Obe številki je klub zdaj »upokojil«. Bryant je tretji najboljši strelec lige NBA vseh časov.

Vanessa Bryant je že pred spominsko slovesnostjo vložila tožbi proti helikopterskemu podjetju Island Express Helicopters Inc. in ločenemu podjetju Island Express Holding Corp., ki je bilo lastnik helikopterja.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop spored št. 9, 27. 2.2020