Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Piknik Zvezde pod klobuki je prekipeval od dobre volje in pozitivne energije

Oglasno sporočilo, Zvezde, 07.06.2018 13:52:19

Lani smo plesali med dežnimi kapljami in slabo uro pred letošnjo, že tretjo izvedbo piknika Zvezde pod klobuki so se grozeče črni oblaki valili proti igrišču za golf v Smledniku, a nato s pomočjo pozitivnih misli zavili vstran, oblaki so se razkadili in – posijalo je sonce!

Delite na:
Piknik Zvezde pod klobuki je prekipeval od dobre volje in pozitivne energije
Maja Založnik in Dejan Krajnc sta najbolj navdušila z izborom pokrival. M24

Sonce, ki je še dodatno obsijalo številne zvezde – tiste, ki svetijo že leta, sveže in porajajoče se. No, in kdo ve – mogoče se tudi med številnimi otroki, ki so skupaj s starši prišli uživat, skriva kakšna bodoča zvezda?

piknik pod klobuki uredništvo zvezde mv.jpg
Člani uredništva revije Zvezde, gostiteljice družabnega dogodka.
Mare Vavpotič/ M24

Prav lepo je videti, kako pozitivno se ljudje odzivajo na naš piknik in na prizorišče pridejo bodisi s svojim izvirnim klobukom ali pa načrtno pridejo gologlavi, kupijo klobuk in tako storijo dobro delo. Letos bo šel celoten izkupiček od prodaje klobukov Društvu Vesele nogice, društvu za pomoč otrokom s posebnimi potrebami na različnih področjih. Društvo so ustanovili starši otrok s cerebralno paralizo in drugimi razvojnimi zaostanki, to pa zato, ker v javnem zdravstvu njihovi otroci niso bili in še vedno niso deležni zadostne strokovne pomoči, ki je v času razvoja in rasti najbolj potrebna.

indira ekic mv.jpg
Indira Ekić je pripeljala svojega fanta Matica Kolenca ...
Mare Vavpotič/ M24

Čuki v glavni vlogi 

Med nastopajočimi smo vlogo glavnih zvezd pod klobuki znova zaupali Čukom, ki so izpolnili – in presegli! – vsa pričakovanja. Zabavali so otroke in navdušili starše oziroma odrasle, spretno so se prilagajali dogajanju in na odru gostili mnoge glasbenike – Dejana Vunjaka, skupino Victory, zimzelenega Ivana Hudnika, Andrejo Sonc, voditeljico TV Veseljak Majo Oderlap, novi zvezdi Tatjano Mihelj in Urbana Vidmarja, Gade, Janija Pavca, Domna Kumra in še koga, pod odrom pa se je vrtelo mlado in staro in prepevalo uspešnice – nekatere so stare že kar trideset let, saj Čuki v letošnjem letu praznujejo 30. obletnico delovanja.

piknik pod klobuki štamol mv.jpg
Prišla je tudi Maja Štamol Droljc z družino.
Mare Vavpotič/ M24

Program je z obilo dobre volje in pozitivne energije, veščim občutkom za improvizacijo ter seveda nenehnim klepanjem rim odlično vodil priljubljeni raper Trkaj, v trenutkih, ko so Čuki počivali, pa je za glasbeno opremo skrbel neprekosljivi DJ Dady, ki je med številnimi hrvaškimi glasbeniki – opazili smo tako Davorja Borna, legendarna Davorja Radolfija in Jasmina Stavrosa in mične Učiteljice – na oder povabil pevko Taro, ki jo večina pozna po delu s skupino Karma, zdaj pa si uspešno utira pot kot samostojna izvajalka, kar je z odličnim nastopom zgolj ob spremljavi akustične kitare potrdila tudi včeraj v Smledniku.

piknik pod klobuki žar peka 1.JPG
Najboljši v peki na žaru: Regina, Tanja Zajc Zupan in Dejan Krajnc.
Vito Tofaj/M24

Kdo vse je še skrbel za dobro voljo?

Za dodatno popestritev dogajanja in razvedrilo najmlajših je poskrbela Varuška Živa s svojo ekipo, pod njihovimi budnimi očmi so se otroci kreativno izražali, bili ves čas aktivni, mnogi pa so šli domov s čudovito poslikanimi obrazi. Mlekarna Celeia je mlade razvajala s slastnimi Oki Dokiji, vse pa z okusnimi napitki LCA – ananas in kokos ter mango, ves čas je bila gneča tudi pri prostoru, kjer so bile na voljo slastne napolitanke Loacker, in pri žarih podjetja TeraFlam, kjer so otroci pekli penice.

piknik pod klobuki radio aktualmv.jpg
Prišla je tudi ekipa Radia Aktual.
Mare Vavpotič/ M24

Poskrbljeno je bilo seveda tudi za odrasle – osvežujoči Hugo Radgonskih goric in kar dve njihovi novosti: srebrna radgonska penina muškat in pa vroča (v resnici primerno ohlajena) stvar včerajšnjega popoldneva – špricar v pločevinki. Veliko zanimanja je požel tudi kotiček z blagovno znamko ginov Tanqueray, kjer so si ljudje lahko zmešali gintonik po svojem okusu, mnogi pa so najbrž sploh prvič videli sestavine, iz katerih je pripravljen škotski viski – stregli so odlični viski Johnny Walker Black label. Spletna trgovina NajNakupi.si se je predstavljala z blagovnima znamkama Golden Rose in Face Complex ter z izdelki iz konoplje CannaMedis, nasproti njihovega prostora sta bili ves čas zasedeni numerologinja in astrologinja, predstavljena je bila nova spletna stran petisvet.si pod okriljem Media24, stalno pa je bila vrsta tudi pred lično urejeno Fotoprikolico in skoraj vsi so odšli domov z vsaj eno fotografijo. Hrano je pripravljalo osebje restavracije Evergreen skupine Kaval, za meso so poskrbeli pri Mesarstvu Čadež, za sire in slasten kajmak pa pri Mlekarni Celeia.

piknik pod klobuki čuki nastop.JPG
Zabavali so se tudi najmlajši.
Vito Tofaj/M24

Prav posebna pozornost pa je veljala letos zanimivim žarom in izdelkom TeraFlam – poskrbeli so za zanimivo ambientalno razsvetljavo, otroci so pri njih pekli penice, pri njihovih brezlesnih žarih pa smo organizirali tudi napeto tekmovanje v pripravi čevapčičev – med seboj so se pomerili vegetarijanka Tanja Zajc Zupan, pevka Regina, glasbenik Dejan Krajnc, voditelj radia Aktual Grega Javornik in Nina Pavec, komisijo pa so sestavljali Jasna Kuljaj in trije tekmovalci letošnjega Masterchefa – Gašper Kramar, Nina Fugina in Boris Cesar. Različne tehnike, taktike in male skrivnosti tekmovalcev in težko delo za žirijo – tretje mesto je osvojila Regina, drugo Dejan Krajnc – oba sta za nagrado prejela tridnevni najem izdelka TeraFlam, najbolj pa je s čevapčiči navdušila vegetarijanka Tanja Zajc Zupan, ki bo izdelek TeraFlam po želji dobila kar za deset dni.

piknik pod klobuki gačanovič.jpg
Oblikovalec Milan Gačanovič
Mare Vavpotič/ M24

Izbrali tudi najbolj domiseln klobuk 

Uredništvo revije Zvezde je tudi letos izbralo in nagradilo najbolj domiselne klobuke, izbor pa je bil vse prej kot lahek: za najbolj domiseln ženski klobuk so izbrali glasbeno navdahnjen klobuk pevke Maje Založnik, njeno pokrivalo pa je kot najbolj zanimivo izbral tudi oblikovalec Milan Gačanovič in ji kot posebno nagrado poklonil enega od svojih klobukov, ki jih je tudi razstavljal. Nagrado za najbolj izviren moški klobuk je prejel Dejan Krajnc, ki slovi po svoji vedno zanimivi pričeski, ki ji je seveda ustrezno prilagodil tudi svoje včerajšnje pokrivalo. Tudi letos je uredništvo izbralo najbolj zanimiv otroški klobuk, nagrada naših sponzorjev pa je šla v roke Ayane Paynich, hčere Anne Paynich. Z domiselnimi klobuki in pokrivali, s katerimi so izražali svojo osebnost, hobije ali pa so se s pokrivalom komu ali čemu poklonili, so izstopali tudi: Damjan Murko z družino, Alja Viryent, družina Štamolj Droljc, Nina Gazibara, Indira Ekić, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič, Anabel, Jasna Kuljaj, Regina, David Urankar, usklajeno kot vedno so prišli člani skupine Victory in družina Radia Aktual ter mnogi drugi.

045mv.jpg
Simona Dakič, urednica revije Zvezde in Dejan Vunjak.
Mare Vavpotič/ M24

Več o dogajanju s piknika Zvezde pod klobuki si lahko preberete v naslednji številki revije Zvezde in na www.revijazvezde.si, pikantne zgodbe pa tudi v časopisu Novice Svet24 in na novice.svet24.si.

Več fotografij v spodnji galeriji.