Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Največji glasbeni spektakel ob Jadranu

C. R., 19.07.2019 20:00:00

Da je Ultra Europe eden od vrhuncev jadranskega poletja ob prerivanju zvezd na odrih, dokazujejo tudi zvezdniški obiski VIP-lože, kjer si kozarce s penino podajajo ministri, poslovneži, estradniki in športni junaki. Letos bo gneča še večja, saj prihaja na enega redkih nastopov največja DJ-superskupina vseh časov Swedish House Mafia.

Delite na:
Največji glasbeni spektakel ob Jadranu
nosilna Marko Delbello Ocepek, Rutgr, Rukes, Žiga Kalan in arhiv Ultra

Vzhodna jadranska obala je že nekaj časa najljubši peskovnik festivalske industrije, producenti z vsega sveta tekmujejo, kdo bo gostil boljšo zabavo in si odrezal svoj kos pogače, domorodci so v glavnem zelo zadovoljni s trendi v turizmu, nikjer pa se vpliv takih projektov ne kaže bolje kot v Splitu.

Mesto, ki je bilo pred sedmimi leti predvsem upravno in prometno vozlišče, je zdaj, z zalednimi otoki, ena najbolj prepoznavnih turističnih destinacij pri naših sosedih.

ultra-bodi5-angelcki.jpg
Didžeji ne morejo prehvaliti hrvaških lepotic, le redki med njimi pa vedo, da so v vrstah Ultra angelčkov tudi številne Slovenke, Srbkinje, Bolgarke …
Marko Delbello Ocepek, Rutgr, Rukes, Žiga Kalan in arhiv Ultra

V enem julijskem tednu, ko se tam dogaja Ultra in zmanjka prostih postelj v radiju petdesetih kilometrov, se v regiji zavrtijo stotine milijonov evrov, posnetke dogajanja pa po družbenih omrežjih delijo gostje iz več kot sto držav.

ultra-bodi6-axwell_ingrosso.jpg
Prva zgodba sedme Ultre je nastop Swedish House Mafie. Tako Steve Angello kot Sebastian Ingrosso in Axwell (na fotografiji) so redni gostje spektakla na Poljudu, a tam še niso nastopili skupaj.
Marko Delbello Ocepek, Rutgr, Rukes, Žiga Kalan in arhiv Ultra

ultra-bodi3-guetta.jpg
Vrhunca Ultre Europe sta vedno tudi nastopa 56-letnega Carla Coxa in njegovega mladega kolega Davida Guette (na fotografiji), ki je tudi že abrahamovec.
Marko Delbello Ocepek, Rutgr, Rukes, Žiga Kalan in arhiv Ultra

Vedno je med njimi tudi več tisoč Slovencev, letos pa bo še kakšen več, saj prihajajo v Split »Stonesi elektronske muzike«.

ultra-bodi2-hvar.jpg
Tridnevnemu šovu v Splitu sledi regata do Brača, veliki zaključek na trdnjavi na Visu, Brač pa gosti Ultra Beach Party in Resistance Hvar.
Marko Delbello Ocepek, Rutgr, Rukes, Žiga Kalan in arhiv Ultra

A ne ustavite se le pri tem: obvezno skočite tudi na kakšen popoldanski žur na barki, poseben program gosti tudi uradni kamp, vedno pa se kje najde še kakšna zabava po zabavi, tako da raje vzemite kak dan dopusta več.

Objavljeno v reviji Bodi Zdrava št. 6, 10. 6. 2019