ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Najlepša ljubljanska ulica v znamenju poezije

Teja Pelko, 30.07.2020 16:00:44

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Najlepša ljubljanska ulica v znamenju poezije
Ljubitelji poezije lahko na svoj račun pridejo vsak čertek ob 20. uri na Križevniški ulici v Ljubljani. Pri Mini teatru pa vedno poskrbijo tudi, da grla niso suha in želodki ne prazni. M24

Na Križevniški ulici v Ljubljani so v preteklosti živeli številni umetniki, med drugimi pesnik Srečko Kosovel, pesnik in pisatelj Matej Bor, dramatika Ivan Mrak in Anton Tomaž Linhart, akademska slikarka Anica Zupanec Sodnik, igralka Majda Potokar, igralec Radko Polič - Rac in režiser Vinko Möderndorfer.

Da ulica v umetniškem duhu utripa tudi dandanes, vestno skrbita ustanovitelja Mini teatra Robert Waltl in Ivica Buljan, ki na Križevniški ulici tudi domuje. Letošnje poletje sta jo popestrila s poezijo.

Nocoj bi moral svoje pesmi prebirati Peter Rezman, vendar bo zaradi njegove bolezni dogodek odpovedan.

Med pandemijo novega koronavirusa sta razpisala literarni natečaj, na katerega je kar 69 pesnic in pesnikov poslalo svojo pesem za objavo na križevniških klopeh. Žirija v sestavi Anja Golob, Ivica Buljan in Robert Waltl je izbrala devet pesmi, ki jih je oblikovala vizualna umetnica Toni Soprano Meneglejte in so na ogled na klopeh. Na Križevniških četrtkovih poletnih literarnih večerih, ki se začenjajo ob osmih zvečer, pa je pesmim moč prisluhniti v živo.

Minuli četrtek je poezijo pesnice Maruše Mugerli Lavrenčič brala igralka Vesna Kuzmić, nocoj bi svojo poezijo moral prebirati Peter Rezman, vendar je dogodek odpovedan- bo pa 13. avgusta zato poezijo prebirala Maja Burja, 20. avgusta Ana Alagory alias Petja Horvat Golec, 27. avgusta Saša Pavček, 3. septembra pa bo pesmi Marjance Kočevar recitirala igralka Olga Kacjan.

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★