Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Najlepša ljubljanska ulica v znamenju poezije

Teja Pelko, 30.07.2020 16:00:44

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★

Delite na:
Najlepša ljubljanska ulica v znamenju poezije
Ljubitelji poezije lahko na svoj račun pridejo vsak čertek ob 20. uri na Križevniški ulici v Ljubljani. Pri Mini teatru pa vedno poskrbijo tudi, da grla niso suha in želodki ne prazni. M24

Na Križevniški ulici v Ljubljani so v preteklosti živeli številni umetniki, med drugimi pesnik Srečko Kosovel, pesnik in pisatelj Matej Bor, dramatika Ivan Mrak in Anton Tomaž Linhart, akademska slikarka Anica Zupanec Sodnik, igralka Majda Potokar, igralec Radko Polič - Rac in režiser Vinko Möderndorfer.

Da ulica v umetniškem duhu utripa tudi dandanes, vestno skrbita ustanovitelja Mini teatra Robert Waltl in Ivica Buljan, ki na Križevniški ulici tudi domuje. Letošnje poletje sta jo popestrila s poezijo.

Nocoj bi moral svoje pesmi prebirati Peter Rezman, vendar bo zaradi njegove bolezni dogodek odpovedan.

Med pandemijo novega koronavirusa sta razpisala literarni natečaj, na katerega je kar 69 pesnic in pesnikov poslalo svojo pesem za objavo na križevniških klopeh. Žirija v sestavi Anja Golob, Ivica Buljan in Robert Waltl je izbrala devet pesmi, ki jih je oblikovala vizualna umetnica Toni Soprano Meneglejte in so na ogled na klopeh. Na Križevniških četrtkovih poletnih literarnih večerih, ki se začenjajo ob osmih zvečer, pa je pesmim moč prisluhniti v živo.

Minuli četrtek je poezijo pesnice Maruše Mugerli Lavrenčič brala igralka Vesna Kuzmić, nocoj bi svojo poezijo moral prebirati Peter Rezman, vendar je dogodek odpovedan- bo pa 13. avgusta zato poezijo prebirala Maja Burja, 20. avgusta Ana Alagory alias Petja Horvat Golec, 27. avgusta Saša Pavček, 3. septembra pa bo pesmi Marjance Kočevar recitirala igralka Olga Kacjan.

★★★ REVIJA VKLOP/STOP ★★★