IMG_2029 Odkrito.si

Nominacija je bila velika nagrada za njeno delo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 23. avgusta

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

rakun v avtomatu Svet24.si

FOTO: Nekdo je ropal avtomat za prigrizke, ...

nikolina4 Njena.si

Vse za dober šov: Nikolina pretentala družino in...

fatalni 7 Njena.si

Jan Plestenjak sporočil žalostno novico

María Pagés začarala prestolnico

Katja Kaja Mejač, 13.08.2019 14:00:00

Ljubljano je v sklopu Festivala Ljubljana obiskala María Pagés, svetovno uveljavljena umetnica, znana po lastnem konceptu estetike flamenka, ki je številne obiskovalce navdušila s svojo predstavo Oda času.

Delite na:
María Pagés začarala prestolnico
Navdih za predstavo je črpala iz osebnega in profesionalnega življenja, v plesno predstavo pa je spretno vpeljala številne elemente, med drugim misli znanih zgodovinskih osebnosti. M24

Plesalka se je z uporabo konvencionalnih kod v jeziku flamenka in raziskovanjem njegove notranjosti in zunanjosti uveljavila kot prava pionirka ustvarjanja flamenka.

19566X0019.jpg
Darja Kuhar Kotnik, soustanoviteljica in podpredsednica Društva za zdravje naroda, ne izpusti odmevnih kulturnih prireditev.
Mediaspeed

19566X0613.jpg
Direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek poskrbi za pestro festivalsko ponudbo. Čuten flamenko si je ogledal v družbi partnerke Janje Lamberger.
Mediaspeed

V svoji dolgoletni plesni karieri je nastopila na vseh prestižnejših odrih sveta, za svoje delo pa je prejela tudi številne mednarodne nagrade. V Slovenijo se vrača z najnovejšo flamenko koreografijo Oda času, ki v ospredje postavlja minljivost časa in vpliv tega na človeško telo, hrepenenje, umetnost in življenje.

Objavljeno v reviji Obrazi št. 7, 11. 7. 2019