11-tv-ambienti-voditelj Dobra karma

Boštjanu Romihu denar kar priteka - in vedno mu ...

vozniško dovoljenje Svet24.si

Enomesečno obdobje se izteka. Če poteče ...

jansa smucanje tw Reporter.si

Janez Janša z lažnim pripisom pod fotografijo ...

kontrola, občine, bled, koronavirus Svet24.si

Kacin o morebitnem "turističnem" prilivu ...

Zdravko Počivalšek Necenzurirano

Nova zgodba, novi sumi pri poslih z maskami

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

jan plestenjak Njena.si

Jan Plestenjak šokiral z novim videzom

María Pagés začarala prestolnico

Katja Kaja Mejač, 13.08.2019 14:00:00

Ljubljano je v sklopu Festivala Ljubljana obiskala María Pagés, svetovno uveljavljena umetnica, znana po lastnem konceptu estetike flamenka, ki je številne obiskovalce navdušila s svojo predstavo Oda času.

Delite na:
María Pagés začarala prestolnico
Navdih za predstavo je črpala iz osebnega in profesionalnega življenja, v plesno predstavo pa je spretno vpeljala številne elemente, med drugim misli znanih zgodovinskih osebnosti. M24

Plesalka se je z uporabo konvencionalnih kod v jeziku flamenka in raziskovanjem njegove notranjosti in zunanjosti uveljavila kot prava pionirka ustvarjanja flamenka.

19566X0019.jpg
Darja Kuhar Kotnik, soustanoviteljica in podpredsednica Društva za zdravje naroda, ne izpusti odmevnih kulturnih prireditev.
Mediaspeed

19566X0613.jpg
Direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana Darko Brlek poskrbi za pestro festivalsko ponudbo. Čuten flamenko si je ogledal v družbi partnerke Janje Lamberger.
Mediaspeed

V svoji dolgoletni plesni karieri je nastopila na vseh prestižnejših odrih sveta, za svoje delo pa je prejela tudi številne mednarodne nagrade. V Slovenijo se vrača z najnovejšo flamenko koreografijo Oda času, ki v ospredje postavlja minljivost časa in vpliv tega na človeško telo, hrepenenje, umetnost in življenje.

Objavljeno v reviji Obrazi št. 7, 11. 7. 2019