phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

4_Helena Blagne_Led in sol_foto_2) Svet24.si

Kdo je skrivnostni ljubimec Helene Blagne?

michel stephan pl1 Reporter.si

Tožilstvo prikriva sporni sklep glede kemika dr. ...

aleksandra pivec, matej tonin, zdravko počivalšek, janez janša, vlada Svet24.si

V pogodbi tudi uvedba naborništva, dvig denarja ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Janša 3.0 bo v vladi močan kot še nikoli

maja-đukanović Njena.si

Sanjski moški: Našli smo izginulo Majo

Princ Harry, Anglija Njena.si

Princ Harry se je sam vrnil v Anglijo in ni videti...

JADRALCI OD PORTOROŽA DO TRSTA S POKROVITELJSTVOM PALACE PORTOROŽ IN MK GROUP

Oglasno sporočilo, 07.10.2019 10:00:55

Drugi vikend v oktobru je rezerviran za jadranje, saj je na sporedu največja regata na svetu. Najboljši jadralci sveta se bodo 13. oktobra pomerili na tradicionalni 51. Barcolani in dan prej še na slovensko obarvani reli regati od Portoroža do Trsta GO TO BARCOLANA FROM SLOVENIA.

Delite na:
JADRALCI OD PORTOROŽA DO TRSTA S POKROVITELJSTVOM PALACE PORTOROŽ IN MK GROUP
Vir: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group

Lani se je z več kot trikilometrske startne linije pognalo 2689 jadrnic, prestižni naslov zmagovalca 50. regate Barcolana pa je osvojila italijanska ekipa na Spirit of Portopiccolo. Drugo je ciljno linijo prečkala posadka Tempus Fugit z Mitjo Kosmino, tretje mesto pa je pripadlo slovenski jadrnici Way of Life, nekadnji Maxi Jeni. Slovenija ima doslej 5 posamičnih zmag na Barkovljanki, morda pa ji letos doda še šesto.

Še dan pred osrednjo regato, v soboto, 12. oktobra, bo tekmovalno tudi na slovenskem morju na poti do Trsta. V boj za najboljšega se bodo ob 10. uri podale posadke reli regate Go to Barcolana from Slovenia, katere glavna pokrovitelja sta Kempinski Palace Portorož in MK Group strateškega investitorja Miodraga Kostića. Start približno osem milj dolge regate, ki jo je z bratom zasnoval najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar, bo letos drugič v Portorožu, za kar gre zahvala prav obema sponzorjema.

»Go to Barcolana from Slovenia je nedvomno projekt, ki združuje vse ljubitelje jadranja, ponuja izjemen konec tedna na slovenski obali ter hkrati bogati slovenski turizem,« poudarja Kai Behrens, generalni direktor hotela Kempinski Palace Portorož in vabi vse, da se pridružijo slovenskim jadralcem v soboto ob 10.00, ko bodo odprli jadra, zajeli veter in se odpravili proti štartu nedeljske Barcolane v Trstu. 

»Kot ena izmed vodilnih hotelskih verig v regiji, MK Group aktivno prispeva k razvoju slovenskega turizma in tako Portorož pozicionira kot eno izmed najbolj mondenih in prestižnih turističnih destinacij v tem delu Jadrana,« je poudarila Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslov MK Group
Že drugo leto zapored pa je ambasador regate najuspešnejši slovenski jadralec, večkratni dobitnik kolajn na olimpijskih igrah ter svetovnih in evropskih prvenstvih Vasilij Žbogar, ki ga veseli, da obstajajo pokrovitelji, kot sta Kempinski Palace Portorož in MK Group, ki vlagajo v razvoj slovenskega športa.

»Tudi po zaslugi takšnih pokroviteljev, je regata lahko vsako leto rasla, kar je dodatno pripomoglo k večji priljubljenosti slovenskega jadralnega športa. Za vse nas je to tudi dodatna motivacija za naprej,« poudarja Žbogar.

Letos seBarcolanapredstavlja v prenovljeno podobi. Že 10 dni pred velikim spektaklom bo pester spremljevalni program z več kot 300 dogodki obogatil dogajanje za številne obiskovalce na kopnem. Središče dogajanja pa je postavljen na Piazza dell’Unità.

»Jadralna regata Go to Barcolana by Kempinski in MK Group si zasluži vso podporo, saj pripomore tako k promociji slovenskega jadranja in športa na sploh, kot tudi k razvoju slovenskega turizma in razvoju Portoroža, kot edinstvene turistične destinacije.« poudarja Kai Behrens, generalni direktor hotela Kempinski Palace Portorož. 

IMG_9982.jpg

Lani se je prestižna regata Barcolana z 2689 jadrnicami in več kot .000 jadralci zapisala v Guinessovo knjigo rekordov kot največja regata na svetu. Bo letos ta številka presežena?