900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ELVIS FEVER THE ORIGINAL MUSICIANS

PR, 23.01.2020 08:00:00

ELVIS, Kralj rock'n'rolla, je sodeloval z najboljšimi glasbeniki in umetniki, ki nas še danes razvajajo z uspešnicami.

Delite na:
ELVIS FEVER THE ORIGINAL MUSICIANS
. .

»Elvisovi originalni glasbeniki«, ki so Elvisa spremljali na njegovi uspešni glasbeni poti v 70ih in slovenski »Sam's Fever« so pripravili pravi glasbeni spektakel, ki bo v januarju zatresel zidove Festivalne dvorane v Ljubljani.

GLENN D. HARDIN:

 Pianist in aranžer, ki je v 70ih z Elvisom odigral okoli 1000 koncertov in za Elvisa aranžiral mnogo pesmi.

V svoji 60 letni karieri je sodeloval z velikimi ameriškimi glasbenimi imeni, kot so Dean Martin, Ricky Nelson, Linda Ronstadt, Frank Sinatra, Roger Miller in še z mnogimi drugimi.

TERRY BLACKWOOD & THE IMPERIALS:

Terry Blackwood se je kot najstnik pridružil skupini »The Imperials«, ki je z Elvisom sodelovala med 1966 in 1971. Povezovala jih je ljubezen do gospel glasbe in tako so z Elvisom posneli z Grammyjem odlikovani album »How Great Thou Art«.

Vse skupaj so bili »Imeprialsi« odlikovani s štirimi Grammyjemi in so bili sprejeti v "Gospel Music Hall Of Fame".

THE HOLLADAY SISTERS:

 Ginger in Mary Holladay, najbolj znani po svojem vokalu v pesmih »In The Ghetto«, »Suspicious Minds«, "Don`t Cry Daddy" in "Kentucky Rain“, katere sta leta 1969 z Elvisom posnele v legendarnem American Sound Studiu in se s tem vpisali v glasbeno zgodovino.

Sestri Holladay sta z Elvisom v studiu B družbe »RCA« v Nashvillu in pri memphiški družbi »STAX Records« posneli več kot 90 pesmi. Albumi »From Elvis In Memphis«, »Today« ali »Promised Land« pa so delni rezultat skupnega sodelovanja.

Kasneje pa sta sestri snemali še z zvezdami, kot so Cher, Johnny Cash, Kenny Rogers in mnogi drugi.

PAUL LEIM:

Eden najboljših bobnarjev iz Nashvilla se je na tej turneji po Evropi pridružil originalnim Elvisovim glasbenikom. Paul Leim  med drugim nastopa z zvezdami kot so Lionel Richi, Shania Twain ali Tom Jones in je bil angažiran kot bobnar za glasbo epizod serije »Star Wars« (»Vojna zvezd«)

DENNIS JALE:

Avstrijski pevec in entertainer že od leta 2003 nastopa z Elvisovimi glasbeniki po Evropi, s katerimi je odigral več kot 300 koncertov. Poleg Elvisovih glasbenikov se je spoprijateljil tudi s številnimi Elvisovimi sodelavci in prijatelji kot so Joe Esposito, Sam Thompson ali Jerry Schilling, kot tudi z Elvisovo ženo Priscillo.

SAM'S FEVER:

Slovensko skupino je leta 2012 ustanovil Samuel »Sam« Hudl. V tem času je skupina »Sam's Fever«, ki Kralja ne oponaša, postala mednarodna priznana in bila odlikovana za »najboljši Elvis Presley cover band«.

Sam in njegovi glasbeniki že nekaj let zelo tesno sodelujejo z Elvisovimi glasbeniki.

Celo kitarska ikona James Burton si je vzel čas, da je snemal s skupino »Sams Fever« v studiu. To je privilegij katerega so deležni le redki glasbeniki!

DONNA PRESLEY:

Kot posebna gostja nas bo v Ljubljani obiskala Elvisova sestrična Donna Presley, ki je poleg hčerke Lise Marie njegova najožja sorodnica in je odraščala na Elvisovem posestvu »Graceland«. Donna bo pripovedovala zgodbe in anekdote o svojem življenju z bratrancem Elvisom, ki jih na tak način še ni bilo slišati – bližje Kralju rock'n'rolla ni možno priti.

RAZSTAVA:

"From Memphis to Ljubljana" se imenuje ekskluzivna razstava Elvisovih premetov, kakršne še ni bilo v Sloveniji. Razstava vsebuje oblačila, nakit, prstane in ure, osebne zapiske, pisma, kostume in mnogo več, kar je bilo v osebni lasti Elvis Preselya. Prav tako razstava vsebuje predmete, ki jih je Elvis imel v lasti kot otrok.

Vsak predmet posebej pa pripoveduje zgodbo o Elvisovem življenju – vsi ljubitelji glasbe in oboževalci Elvisa jo morate obvezno obiskati.