ivan gale bobo1 Dobra karma

'Galeta pri aferi razkritja ni vodilo ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Easyjet se je vrnil na Brnik

STA, 31.07.2020 16:30:48

Nizkocenovnik vzpostavlja lete za Berlin, jeseni pa tudi za London.

Delite na:
Easyjet se je vrnil na Brnik
Reuters

Na ljubljansko letališče se je po več kot štirih mesecih prekinitve prometa zaradi epidemije covida-19 vrnil nizkostroškovni letalski prevoznik Easyjet.

Easyjet je osmi redni letalski prevoznik, ki po epidemiji novega koronavirusa znova vzpostavlja lete na Brnik. V nedeljo je ponovno vzpostavil lete v Berlin, kamor bo do konca poletne sezone predvidoma letel enkrat tedensko, danes popoldne pričakujejo prvi let z londonskega letališča Gatwick, so sporočili iz Fraporta, ki upravlja z ljubljanskim letališčem.

Easyjet sicer letov v britansko prestolnico avgusta ne načrtuje, bo pa z letenjem po trenutnih napovedih nadaljeval 4. septembra in od takrat dalje ponujal dva leta tedensko, vsak ponedeljek in petek. Z oktobrom naj bi dodal še dnevne lete na londonski Luton ali Stansted.

V Fraportu Slovenija pričakujejo, da se bo v Ljubljano vrnilo še vsaj šest prevoznikov. V soboto se vzpostavlja linija z Varšavo, Brussels Airlines pa bo lete v Bruselj obnovil septembra.

Na največje londonsko letališče Heathrow naj bi septembra lete ponudil British Airways. Septembra na letališču Jožeta Pučnika pričakujejo še Brussels Airlines z leti v Bruselj, Windrose z leti v Kijev in enega od izraelskih prevoznikov z leti v Tel Aviv.


Na ploščadi ljubljanskega letališča bodo sicer v soboto, na prvi avgustovski dan, ponovno pozdravili prevoznika Lot Polish Airlines z leti v Varšavo. Sredi avgusta naj bi Aeroflot znova vzpostavil povezavo z Moskvo.

Trenutno iz Ljubljane letalske povezave zagotavljajo Air Serbia (sedemkrat tedensko v Beograd), Montenegro Airlines (petkrat tedensko v Podgorico), Lufthansa (12-krat tedensko v Frankfurt), Wizz Air (dvakrat tedensko na belgijski Charleroi), Transavia (dvakrat tedensko v Amsterdam), Air France (dnevno v Pariz) in Turkish Airlines (trikrat tedensko v Istanbul).

V organizaciji slovenskih turističnih posrednikov so  iz Ljubljane na voljo tudi leti s čarterskim prevoznikom Trade Air v Dubrovnik in na 10 grških otokov, z Aegean Airlines na Krf, Lefkado, Rodos in Karpatos ter s Croatia Airlines v Dubrovnik.

Slovenski letalski portal Sierra5 sicer poroča, da so bili četrtkovi čarterski leti Croatie Airlines po treh letih med Ljubljano in Dubrovnikom zaradi premajhnega števila potnikov odpovedani.