milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Denis Avdić show kot ga še ni bilo

PR, 14.10.2020 14:00:12

Jutri bomo obeležili "Dan bele palice", ki je posvečen slepim in slabovidnim. Na svoj način pa ga bodo obeležili tudi voditelji Denis Avdić Showa na Radiu 1.

Delite na:
Denis Avdić show kot ga še ni bilo
Denis Avdić preizkuša kako je živeti v temi. Radio 1

Voditelji najbolj poslušanega jutranjega programa v Sloveniji, Denis Avdić Showa na Radiu 1, Denis Avdić, Jana Morelj, Anja Ramšak in Miha Deželak bodo jutri naredili nekaj, česar še niso nikoli – program bodo vodili v popolni temi! Takrat namreč obeležujemo mednarodni "Dan bele palice". Bela palica je pomagalo slepim in slabovidnim, s katero se orientirajo po bližnjem okolju. Obenem pa je prepoznavni znak slepih, s pomočjo katere opozarjajo okolico na svojo situacijo.

»Mi smo radio. Vse kar povemo v naših glavah kreira nekakšne slike. In mislim, da smo mi kot radio slepim in slabovidnim res medij, ki jim je blizu in ga lahko spremljajo brez kakšnih pripomočkov. Dajmo mi stopiti v čevlje slepih ta četrtek, dajmo narediti Denis Avdić Show v temi! Četrtek bo na Radiu 1, dan bele palice. Povabili pa bomo tudi našega prijatelja Alena Kobilico,« je povedal Avdić.

Še pred tem pa so 4 prijatelji na lastni koži izkusili kako je živeti v temi. Z Markom Bručanom, ki se ukvarja s šolanjem psov vodičev za slepe in slabovidne osebe, so se odpravili  po čisto običajnih opravkih, kot je sprehod do bankomata in trgovine.

Tukaj pa si poglejte, kako jim je uspelo.