martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

Levinja Svet24.si

V osiješkem živalskem vrtu si je levinja ...

erjavec desus bobo1 Reporter.si

Bodo zaradi epidemije prestavili kongres Desusa? ...

tadej malovrh Svet24.si

Imunolog Tadej Malovrh: "Naj bo izjava bogokletna ...

matej tonin, zdravko počivalšek Necenzurirano

Zaradi zaščitne opreme sta se udarila ...

lepa-brena, hišna-pomočnica Odkrito.si

Brenina hišna pomočnica je živi magnet

09-tv-najinimostovi-3 Njena.si

Najini mostovi: Sta res mati in hči?

Bled uvrščen med 10 nepozabnih svetovnih doživetij

STA/kl, 07.10.2020 17:28:45

Med nepozabne ga je uvrstila založba Lonely Planet, ki izdaja globalno priljubljene turistične vodiče.

Delite na:
Bled uvrščen med 10 nepozabnih svetovnih doživetij
Bled splet

Založba je v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij Bled uvrstilana šesto mesto seznama 10 destinacij, ki obiskovalcem zagotavljajo nepozabna doživetja. Pri globalno znanem turističnem vodiču Bled opisujejo kot destinacijo naravnih lepot z edinstvenim otokom s cerkvijo. Blejsko jezero ter otok s cerkvijo opisujejo celo kot najbolj fotogenično jezero na planetu, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Pri Lonely Planetu so tokrat poseben poudarek dajali tudi trajnostni usmeritvi destinacij, zato vodič še posebej priporoča odkrivanje trajnosti zavezanih ponudnikov na Bledu, kot je glamping Garden Village Bled.

"Umestitev Bleda na lestvico top desetih destinacij, ki jih za nepozabna doživetja priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, je za Bled in Slovenijo velika čast," je ob tem zapisala direktorica STO Maja Pak.

Še posebej jo veseli, da je Lonely Planet pri pripravi aktualnega seznama najbolj privlačnih destinacij posebno težo namenil prav trajnostnemu upravljanju destinacij, kar Bled, ki je prejemnik zlatega znaka Slovenia Green Destination, po njenem prepričanju še dodatno zavezuje k nadaljnjemu trajnostnemu razvoju destinacije.

Na seznam so se sicer uvrstili še jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru-Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa treking pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.