Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

archie Svet24.si

Princ William vrača udarec bratu Harryu

filip-pesek_pl Njena.si

Sin Rosvite Pesek je zaročen

gasper kramar Njena.si

Izgubil 95 kilogramov in osvojil nov cilj!

Balada o filmu in kolažu

Marjana Vovk, 15.07.2019 14:00:00

V okviru projekta 100 let Franceta Štiglica bo v Kranju do 13. avgusta na ogled razstava Balada o filmu in kolažu, na kateri bo razstavljenih osem originalnih filmskih plakatov slovenskih oblikovalcev, ki so jih ti oblikovali za filme Franceta Štiglica.

Delite na:
Balada o filmu in kolažu
Sto let Franceta Štiglica SFC

Originalne plakate in fotografije je posodila Slovenska kinoteka iz svoje muzejske zbirke. Ob njih bodo postavljene interpretacije teh plakatov v kolažu osmih domačih sodobnih umetnikov in oblikovalcev Lee Zupančič, Zale Kalan, Ljuba Bratine, Maje Kocjan, Aljaža Primožiča, Žige Čebaška, Vaska Vidmarja in Maruše Štibelj.

Kranj se bo praznovanju Štigličeve obletnice poklonil tudi z odkritjem posebnega zidnega kolaža velikega formata (na fasadi hiše na Poštni ulici), na katerem bo upodobljena slovenska igralka Angelca Hlebce, rojena v Stražišču pri Kranju. To sovpada z začetkom Filmov na Vovkovem vrtu, kranjskem letnem kinu, v okviru katerega bo v četrtek, 4 julija, potekala projekcija restavrirane digitalizirane različice Štigličevega filma Dolina miru, v četrtek, 29. avgusta, pa bo v letnem gledališču Khislstein premiera restavrirane digitalizirane različice filma Tistega lepega dne.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop št. 27, 4. 7. 2019