mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

S Tiborjem Golobom po Ljubljani

Oglasno sporočilo, 10.07.2019 12:36:19

Priljubljen modni fotograf razkriva fotogenične kotičke centra naše prestolnice

Delite na:
S Tiborjem Golobom po Ljubljani
Tromostovje Tibor Golob

Vam je uspelo ujeti poseben trenutek in bi želeli preveriti, kaj o njem menijo profesionalni fotografi? Tekmovanje Huawei Infocus, ki bo potekalo v državah regije CEE & Nordic v šestih kategorijah, petih fotografskih #Strast, Obrazi, Hojla, življenje!, Storyboard, Korak dlje in eni video kategoriji Življenje sedaj, je odlična priložnost, da preverite svoje fotografske veščine in pokažete svoj talent svetu.

Preden si v glavi ustvarite prepričanje, da je to namenjeno le pravim fotografskim znalcem, vedite, da zahvaljujoč napredni pametni telefoniji visoka kakovost fotografij ni več privilegij profesionalnih fotografov z visoko specializirano fotografsko opremo. Fotografiranje je mnogo bolj prilagodljivo in posameznik lahko po zaslugi pametnega telefona v vsakem trenutku postane fotograf. To skozi fotodelavnice in svoje visoko izpopolnjene fotografije na Instagramu dokazuje tudi priznani modni fotograf Tibor Golob, ki je že skozi en sprehod po centru Ljubljane s svojim Huawei P30 Pro ustvaril niz čudovitih fotografij in skozi njih razkril nekaj zares fotogeničnih kotičkov naše prestolnice.

Zmajski most
Zmajski most
Tibor Golob

Zmajski most

Most, ki ga je oblikoval arhitekt Jurij Zaninović, velja za enega najlepših primerov secesijske arhitekture mostov na svetu in je kot zaščiten tehniški spomenik turistična znamenitost mesta Ljubljane. Ne preseneča, da ga kot ozadje za fotografiranje najlepših Instagram fotografij s svojim pametnim telefonom Huawei P30 Pro rad uporabi tudi modni in lifestyle fotograf Tibor Golob.

Tromostovje

Kompleks treh mostov v Ljubljani, ki prečkajo Ljubljanico na ključni točki mesta ob zavoju reke pod grajskim gričem, je morda za domačine stičišče poti, ki jih vodijo do dela in vsakdanjih opravkov, za turiste in fotografe pa zagotovo atrakcija, vredna poziranja z letos »instagramabilnimi« milnimi mehurčki.

Robbov vodnjak

Robbov vodnjak
Robbov vodnjak
Tibor Golob

Najznamenitejši ljubljanski Vodnjak treh krajinskih rek s skulpturami iz belega marmorja je delo Francesca Robbe. Ta je zaradi dragega materiala in dolgotrajnega postopka izdelave skoraj bankrotiral, a sodobni fotografi s to umetnino v ozadju snujejo fotografije za milijon dolarjev. Da ga ujame v vsej svoji gracioznosti, se Tibor Golob najraje poslužuje fotografiranja z »Wide Angle« načinom.

Mesarski most

Mesarski most
Mesarski most
Tibor Golob

Most, ki povezuje ljubljansko tržnico s Petkovškovim nabrežjem, bi lahko poimenovali kar most zaljubljencev. Razobešene ključavnice z inicialkami zaljubljenih parov so zares čudovita kulisa za snovanje čudovitih fotografij, tudi zato, ker sporočajo, da gre Ljubljana v trendu z drugimi evropskimi mesti, ki se prav tako ponašajo s takšnimi mostovi. Navdih za njih je bila knjižna romanca Želim si te avtorja Federica Moccie. Glavna junaka ključavnico s svojima imenoma zatakneta na tretjo ulično svetilko na rimskem mostu Ponte Milyio, se poljubita in ključ vržeta v reko Tibero.

Tibor Golob fotografira bisere slovenske prestolnice
Tibor Golob fotografira bisere slovenske prestolnice
Tibor Golob

Bi se tudi vi radi preizkusili in menite, da bi s pomočjo svoje Huawei naprave lahko konkurirali Tiborjevim fotografijam? Vabimo vas, da svoje veščine čisto zares preizkusite in sodelujete v Huaweievem natečaju InFocus Award 2019, na katerem je lahko vaš fotografski izdelek bogato ocenjen.