kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

cepivo, sputnik V Svet24.si

Kako blizu je cepivo proti koronavirusu?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Z medom in čebeljimi izdelki proti boleznim

kl, 12.09.2020 18:00:00

Prihaja jesen in z njo hladnješe vreme, pa tudi prehladi. In v času, ko razsaja še koronavirus, je še kako pomembno, da jih preprečimo. Čebelji prozivodi so kot nalašč za to.

Delite na:
Z medom in čebeljimi izdelki proti boleznim
Medeni izdelki Dreamstime

Tako imenovana apiterapija, zdravljenje ali izboljševanje stanja organizma s čebeljimi proizvodi, je vedno bolj popularna.

Zdravilnost medu je znana že od nekdaj. Ima antibakterijsko, protivnetno delovanje, vsebuje veliko antioksidantov in izboljšuje delovanje srca in ožilja. Največkrat ga uporabljamo pri povišani temperaturi, prehladih, nespečnosti in vnetjih.

Med je najboljše uživati med obroki. V kombinaciji s propolisom, matičnim mlečkom, cvetnim prahom, voskom in čebeljim strupom pa njegovo delovanje lahko še ojačamo.

Med je lahko prebavljiv in je zato idealno hranilo, saj ga telo skoraj popolnoma izkoristi.

Izboljša tudi presnovo v celoti, delovanje vseh organov in čisti kri strupov.

matični mleček
matični mleček
Profimedia

MATIČNI MLEČEK

Je naravni biostimulator in antioksidant. Zelo dobro deluje pri zmanjšanju vznemirjenosti in odpravi nespečnosti, izboljšuje pa tudi razpoloženje, spomin in fizično vzdržljivost.

Poleg vitaminov A, B, C, D in E vsebuje tudi veliko esencialnih aminokislin in maščobnih kislin, snovi, ki delujejo antibiotično, pa tudi hormone, ki so potrebni za delovanje naših teles. Med pomembnimi učinkovinami v matičnem mlečku so acetilholin, ki je odgovoren za razvoj možganov, kolagen, ki pomaga pri vzdrževanju mladostnega videza in gamaglobulini, ki ojačajo naš imunski sistem.

propolis.jpg
propolis
PR

PROPOLIS

Velja za naravni antibiotik, ki ga poznamo že iz pradavnine. Raziskave so potrdile, da ima zmes rastlinskih smol, mineralov, balzamov, eteričnih olj, voksa in drugih snovi širok spekter delovanja. Tako negativno učinkuje ne le na bakterije, pač pa tudi na viruse in glivice.

Kajenje, stres in industrijsko obdelana hrana povečujejo nalaganje škodljivih snovi v telesu, propolis pa preprečuje nastanek bolezni, saj jača in stimulira njegovo delovanje ter ga razstruplja.

cvetni prah.jpg
Cvetni prah
Dreamstime

CVETNI PRAH

Vsebuje številne snovi, ki so nujno potrebne za razvoj življenja - amino-kisline, beljkovine, vitamine, maščobe, ogljikove hidrate, encime, koencime, hormone, pa tudi molekule DNK i RNK.

Idealen je za vegane. Je namreč eden najvažnejših rastlinskih virov beljakovin, zato je še posebej pomemben za vse, ki ne uživajo mesa oziroma živalskih beljakovin.

Cvetni prah pomešan z medom, ki ga pustimo 14 dni "zoreti", je v veliko pomoč tistim, ki trpijo zaradi alergije na cvetni prah ali senenega nahoda.