Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Z jogo proti stresu

Ana Kersnik Žvab, 24.07.2019 08:00:00

Nenehni stres in izgorelost vplivata na kakovost življenja, obenem pa ga lahko tudi predčasno skrajšata. Natrpani urniki, dolg delovnik, premalo tekočine in gibanja, pomanjkanje spanca in počitka, nenehni prehladi, bolečine, depresija, kronično nezadovoljstvo in drugi simptomi kažejo na to, da potrebujete čas zase. Sodobni način življenja prinaša mnogo položajev, ki posameznika spravljajo v stres.

Delite na:
Z jogo proti stresu
/ Ana Kersnik Žvab

Stres sam po sebi ni škodljiv, temveč je celo priporočljiv, ko želimo doseči še kaj več in nas neka količina stresa celo motivira. Ko se stres pretirano poveča, pa to postane škodljivo tudi za zdravje posameznika.

Kako se odzivate na stres?

Pomembno je prepoznavati stres, in sicer kdaj ste izpostavljeni preveliki količini tega. Najnevarnejše pri stresu je, da se počasi in postopno kopiči, tako se ga navadite in celo postane vsakdanji in normalen, zato se sploh ne zavedate, da je prisoten.

NBP_4335.jpg
/
Ana Kersnik Žvab

Za koga je antistresna joga primerna?

Primerna je za vse vadeče, in sicer ne samo za napredne jogiste, temveč tudi za popolne začetnike. Vso teorijo spremljajo tudi profesionalne fotografije in natančen opis za čim boljšo in pravilno izvedbo kar doma.

NBP_4297.jpg
/
Ana Kersnik Žvab

Kaj želimo doseči z vadbo joge?

Pozitivni učinki vadbe joge, zaradi katerih boste videli, zakaj je vadba joge odlična tudi na splošno, in ne le za odstranjevanje stresa, umiritev misli, sprostitev celotnega telesa, so: poskrbi za sklepe, izoblikuje telo, izboljša se imunski sistem, izboljša se spolno življenje, lažje spite, pospeši se prebava, celice se obnavljajo, prekrvavi se celotno telo, kar omogoča dodatno čiščenje toksinov iz telesa (detoksifikacija), mišice se okrepijo, kostna gostota se poveča. Še mnogo drugih pozitivnih učinkov je, ki vam bodo olajšali in izboljšali kakovost življenja.

Vadite lahko kar doma

Položaj Mali most

Položaj je znan tudi kot Most – Setu bandhasana I.

Pri tem telesnem položaju se prsni koš lepo odpre, trebušne mišice se raztegnejo, prekrvitev po vsem telesu se pospeši.

NBP_4251.jpg
/
Promocijsko gradivo

NBP_4257.jpg
/
Promocijsko gradivo

Izvedba: Lezite na hrbet, roke so ob telesu, kolena pokrčena. Nato dvignite boke navzgor proti stropu. Dlani položite ob glavo in se dvignite navzgor še v Veliki most oziroma Kolo.

NBP_4901.jpg
Položaj na prvi fotografiji je lažja različica. Stopala so pri izvedbi plosko na tleh, lahko pa se dvignete na prste, kot je prikazano na drugi fotografiji.
Ana Kersnik Žvab

Opombe: Položaj na prvi fotografiji je lažja različica. Stopala so pri izvedbi plosko na tleh, lahko pa se dvignete na prste, kot je prikazano na drugi fotografiji.

NBP_5126.jpg
/
Ana Kersnik Žvab

Več si lahko preberete v darilu, in sicer v e-knjigi Anti-stres joga, ki jo lahko prejmete na spletni strani Kluba Devayani Yoga & Dance: www.devayaniyogadance.com. Naj bo vaše življenje sproščeno in srečno. Namaste.

Objavljeno v reviji Bodi Zdrava št. 6, 10. 6. 2019