Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Z bioresonanco tudi nad boreliozo

A. P., Ženska, 06.09.2018 12:01:56

Bicom bioresonančna terapija je poseben diagnostični in terapevtski postopek, ki temelji na novih dognanjih biofizike in utira novo pot v medicini.

Delite na:
Z bioresonanco tudi nad boreliozo
Bioresonanca, kombinacija kvantne fizike, homeopatije in tradicionalne kitajske medicine, je diagnostična metoda, a ne v klasičnem medicinskem pomenu. Revija Ženska

Uporablja informacije iz elektromagnetnega polja telesa in iz različnih snovi ugotavlja obremenitve v telesu ter prikrite vzroke obolenj. Hkrati reducira patološka nihanja v telesu in krepi zdrava fiziološka.

Bioresonančno terapevtko Bernardo Valenčič, mag. farm., iz Komende je metoda pritegnila, ker je napredna, se stalno razvija in ima celosten pristop k zdravju ter izjemne učinke pri lajšanju različnih težav. Lepe uspehe dosega pri odpravljanju težav pri alergijah in tudi pri boreliozi, ki je v Sloveniji zelo razširjena.
Bernarda Valenčič je po dvajsetih letih dela v farmacevtski industriji potrebovala nov izziv in bioresonanca je postala prednostno področje njenega delovanja. Ugotavlja, da je vzrok za zdravstvene težave in negativna čustva motnja v telesnem energijskem sistemu, zato pravilen pretok energije spodbuja tako telesno kot tudi duševno okrevanje. Po študiju naravnega zdravja in prehrane na LifeSciences Inštitutu v Kanadi je začela drugače gledati na zdravje. Spoznala je, da lahko sami največ naredimo za zagotavljanje in ohranjaje zdravja, pri tem pa si lahko pomagamo z različnimi naravnimi metodami. Udeležila se je veliko tečajev, seminarjev, delavnic s področja alternativne medicine doma in v tujini, a se ji je od vsega zdela najbolj zanimiva bioresonanca, zato je pridobila licenco Ministrstva za zdravje RS.

Preberite tudi: Odstranimo dlake na obrazu. Kliknite TUKAJ!

Začne se z energijskim neravnovesjem

»Temeljni pogoj za ohranitev zdravja je normalen in neoviran pretok energije v telesu. Zdravje pomeni normalno in naravno stanje telesa ter optimalno delovanje vseh telesnih funkcij, kar se kaže v dobrem počutju, moči, mentalni aktivnosti, notranji in zunanji harmoniji, povezani s čustvi in odnosi. Je rezultat zdravega načina življenja, ki ga sestavljajo prehrana, osnovana na živi hrani, čista voda, zrak, sonce, telesna dejavnost, dovolj počitka in spanja, čustvena in psihična uravnoteženost. Vse, kar moti energetsko ravnovesje v telesu, vodi do pogojev za razvoj bolezni. Predvsem so to strupene snovi, ki jih vnašamo v telo z oporečno, procesirano hrano, s sintetičnimi snovmi v hrani, kozmetiki, zdravilih ali pa v telo pridejo iz onesnaženega okolja. Vse te telesu tuje in nenaravne snovi ovirajo optimalno delovanje telesa. Nastale zdravstvene težave so opozorilo, da moramo spremeniti način življenja, če želimo preprečiti vedno večje energijsko neravnovesje in s tem vedno hujše bolezni,« opozarja Bernarda Valenčič.

Prva faza vsake bolezni je energijsko neravnovesje, ki ni medicinsko določljiva, saj še ne gre za spremembe v fizičnem in kemijskem smislu. Kako vemo, kdaj nastopi prva faza bolezni? »Ta se kaže kot živčna izčrpanost, utrujenost in je velikokrat posledica stresa in premalo spanja. Zaradi energijske oslabljenosti telo ni več sposobno optimalno nadzirati in podpirati telesnih funkcij. To vodi do zmanjšane zmogljivosti pri izločanju endogenih toksinov, ki so produkt celičnega metabolizma in eksogenih substanc – to so toksini, ki jih vnašamo v telo s hrano, z vodo, s kozmetiko in iz zraka. Telo se tako počasi zastruplja, kar še bolj ruši in poglablja energijsko neravnovesje in vodi do vedno večjih težav v zdravju.«

Bernarda V.jpg
Bernarda Valenčič: »Zgodnje odkrivanje bolezenskih sprememb lahko prepreči marsikatero zdravstveno težavo.«
Revija Ženska

Terapevt s pomočjo bioresonance odkrije, kje so motnje v energijskem sistemu in kaj jih povzroča. Na podlagi testiranja določi, kakšen impulz oziroma informacijo ali vibracijo potrebuje telo, da v njem sproži lastne mehanizme, ki ta impulz uravnajo in spodbudijo proces samozdravljenja. Z bioresonančnim testiranjem torej poišče motnje, ki se nahajajo v telesu in motijo energijsko ravnovesje, bioresonančna terapija pa spodbudi telo, da mobilizira tiste moči, ki jih telo potrebuje, da premaga te motnje. »Terapevtske vibracije vzpostavijo energijsko ravnovesje v telesu in povrnejo življenjsko moč za ozdravitev. Na trgu obstaja veliko različnih tipov naprav. Skupno jim je, da proizvajajo natančno določena elektromagnetna nihanja, ki jih uvajamo v telo pacienta,« pojasnjuje sogovornica, ki določi, kakšna terapevtska nihanja potrebuje pacient, da se bodo patološka nihanja v telesu zmanjšala in se krepila fiziološka nihanja.

Od prehlada do kroničnih bolezni

Bioresonanca ima širok spekter delovanja, saj odkriva in odpravlja energijska neravnovesja v telesu. »Ker je energijsko neravnovesje vzrok vsake bolezni, lahko z uravnavanjem le-tega vplivamo na izboljšanje prav vsake bolezni, pa naj gre le za preprost prehlad ali pa za težko in dolgotrajno kronično bolezen. Še vedno pa ljudje bioresonanco povezujejo predvsem z uspešno pomočjo v primeru alergij,« ugotavlja Bernarda Valenčič, ki se v svoji ordinaciji pogosto srečuje s težavami zaradi oslabljenega imunskega sistema in posledično ponavljajočih se viroz, bakterijskih okužb ali alergij, precej je motenj s presnovo, različnih bolečinskih težav, stresa, presenetljivo veliko pa je okužb z bakterijo borelije. Pri terapijah borelioze, ki jo je v Sloveniji res veliko, dosega lepe uspehe, sicer pa so rezultati dobri povsod pod pogojem, da se vzpostavi zaupanje in sodelovanje med terapevtom in pacientom.

»Slovenija sodi med ozemlja z visoko stopnjo okuženosti z bakterijo borelije. Klopova slina, ki spremlja borelije pri vnosu v kožo, vsebuje snovi, ki zavirajo imunski odziv na mestu ugriza. To ustvari zaščitno okolje za borelije, kjer se lahko nemoteno razmnožujejo in se razširijo po telesu. Kljub aktivnemu imunskemu odzivu lahko borelije preživijo v nekaterih predelih v sklepih, koži in živčevju. Zaradi vsega navedenega so dostikrat uradna testiranja borelije negativna, čeprav pri bioresonančnem testiranju dobimo pozitiven rezultat. Tudi antibiotiki velikokrat ne uničijo vseh bakterij. Pravilen in sistematičen pristop pri boreliozi da res izjemne rezultate, ki so praviloma trajni, simptomi pa postopoma izzvenijo. Razen, če so okvare tkiv zaradi zastarane bolezni že prehude. Borelioza lahko namreč močno spominja na številne druge bolezni, kot so amiotrofna lateralna skleroza, Parkinsonova bolezen, Bellova pareza, refleksna simpatična distrofija, nevritis, shizofrenija in druge psihične bolezni, kronična utrujenost, srčno popuščanje, motnje srčnega ritma, fibromialgija, dermatitis, avtoimune bolezni, kot sta skleroderma in lupus, vnetne očesne bolezni itd.«

Dobri rezultati z bioresonanco so tudi pri odpravljanju različnih alergij, pri katerih gre večinoma za preobremenitev telesa z različnimi toksini, ki so posledica nepravilnega življenjskega sloga pa tudi vplivov iz okolja. To oslabi imunski sistem in spremeni njegov odziv. Po izkušnjah Bernarde Valenčič je odpravljanje alergij uspešno, če pacienti v obdobju terapij upoštevajo navodila za prehrano in izločijo ugotovljene alergene. Vendar pa se zaradi izpostavljenosti obremenitvam iz okolja in stresu lahko učinkovitost terapij zmanjša.

bioresonanca-2_Pr (3).jpg
Terapevt s pomočjo bioresonance odkrije, kje so motnje v energijskem sistemu in kaj jih povzroča.
Revija Ženska

Preventivno testiranje

Bioresonanca je diagnostična metoda, a ne v klasičnem medicinskem pomenu. »Pri testiranju iščemo, ali je frekvenčni vzorec neke obremenitve prisoten v telesu. Pozitiven rezultat nam pove samo, da bolnik reagira na določeno obremenitev in potrebuje njeno razbremenitev. Z ugotavljanjem, na katerem meridijanu se določena obremenitev odzove, lahko ocenimo, kateri organski sistemi so prizadeti in kako močno. Posamezno obremenitev s strupenimi snovmi, bakterijami, glivicami, alergeni ipd. slabimo tako, da v telo dovajamo inverzni spekter njenega frekvenčnega vzorca. S krepitvijo fizioloških funkcij, predvsem imunskega sistema, telo lažje uniči in izloči to obremenitev. Z uradnimi medicinskimi analizami pred in po bioresonančnem terapiranju lahko potrdim, da gre za uničevanje zgoraj navedenih obremenitev (na primer Candida, Streptococcus, Helicobacterpylori, Borrelia, Epstein Barr virus, HPV, črevesni paraziti).«

bioresonanca-3_Pr (3).jpg
Dobri rezultati z bioresonanco so tudi pri odpravljanju različnih alergij.
Revija Ženska

Ima pa tudi bioresonanca svoje omejitve. »Če je določena bolezen že tako napredovala, da gre za kronično degeneracijo tkiv, se takšnega stanja ne da popraviti, kar pa ne pomeni, da se ne da lajšati simptomov te bolezni. Zato pa je pomemben preventivni vidik testiranja z bioresonanco, saj so energijska neravnovesja prisotna že več let, preden se bolezen pokaže tudi telesno. Zgodnje odkrivanje bolezenskih sprememb v organizmu še pred pojavom simptomov lahko pravočasno prepreči marsikatero zdravstveno težavo,« pojasnjuje naša sogovornica. Tudi pri rakavih bolnikih je bioresonanca odlična dopolnilna metoda, ki zavira napredovanje bolezni, pospeši zdravljenje in olajša marsikatero težavo.