GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Več seksa, več sreče

Marijana Mandić, Maja, 14.06.2018 14:01:03

S spolnostjo do hormonskega ravnovesja .

Delite na:
Več seksa, več sreče
spolnost Dreamstime

Ljudje smo najbolj spolna bitja na svetu, pa ne le zaradi razmnoževanja. Seks dokazano uravnovesi vse hormone in vodi v nirvano, pričara občutke popolne sreče in intimnosti. Drugače povedano – po dobrem seksu se dobro počutimo. Pa je moč užitke potencirati ter doseči eksplozijo zdravja in harmonije v partnerstvu?

Poskusite s tantro

Mnogi ob izrazu tantra pomislijo na sposobnost spolnega preigravanja, ki traja dlje od čezoceanskega leta. Toda to sploh ni namen tantričnega seksa. Njegov cilj izvira iz želje in sposobnosti po večji fizični in duhovni povezavi med seksom. Fizično za moške to pomeni, da razvijejo sposobnost zadrževati izliv, torej nadzorovati ejakulacijo in dopustiti pretok spolne energije. Toda pravo bistvo te tehnike in tehnik, opisanih spodaj, je v resnici v pozornosti, da se globlje zavedaš sebe, svojega partnerja, življenja in življenjske energije.

Poskusite naslednje:

Spremenite razmišljanje. Ne mislite, da je spolna zadovoljitev odgovornost vašega partnerja. Sami smo odgovorni za svoje doživljanje. Bodite odprti za pogovor o seksu s svojim partnerjem in odkrivanje svojega telesa, da vam lahko partner pomaga.

Moški, kadar ste sami, lahko poskusite zvišati svojo seksualno energijo. Pripravite se do dveh ali treh vrhuncev naenkrat – ejakulirajte pa šele, ko se vam nekajkrat uspe ustaviti tik ob meji. Globoko dihanje vam lahko pomaga, da zdržite tik na meji, ne da bi prišlo do izliva. S tem si žlezo prostato oskrbujete kot črpalko in izboljšate spolno učinkovitost.

Zadajte si izziv. Cilje si zastavljate pri delu in v življenju nasploh, zakaj si ne bi torej zadali kakšnega tudi v spalnici. To je lahko karkoli, lahko izvajate Keglove vaje čez dan ali poiščete točko G, če je še niste.
Bodite nežnejši. Eno izmed glavnih pravil je, da stvari umirite. Naj se vam ne mudi tako zelo skočiti v posteljo ali doseči vrhunec. Vzemite si čas za maratonsko ljubljenje, katerega glavni namen ni nujno orgazem, temveč izkušnja sama.

Sodelujte

Moški se odzivajo na nove vizualne namige, ženske pa na prijazne, čustvene. Če se malo poglobimo, uvidimo, da se v resnici moški bolj odzivajo na strah in vznemirjenje, ženske pa na intimnost. Namesto da se strinjamo s tem, da se razlikujemo, bi pari morali izkoristiti razlike in drug drugemu pomagati, da se počuti bolj sproščenega v postelji. Kaj to pomeni? Moškemu bi moralo preiti v navado, da med seksom partnerki zre v oči, s čimer se intimnost zelo poveča. Ženska pa bi morala sprejeti, da moško vzburjenje lahko izvira bolj iz nuje, kar pomeni, da ni tako slabo, če imamo med seksom prižgane luči, če si moški zaželi hitrega seksa ali srečanja za kosilo, ki nima niti najmanjše zveze s kosilom.

Znorite se

Skok z elastiko ali rafting je lahko popoln prvi zmenek. Če z nekom počnemo nekaj novega, to spodbuja dopamin – kemikalijo dobrega počutja, katere raven se poviša, ko ste zaljubljeni. Ker pa moške strah in bojazen vzburita ter se jim pri privlačnosti in nevarnosti poveča srčni utrip, se pri takšnem pustolovskem zmenku poveča verjetnost, da se jim bo zdela partnerka privlačnejša. Dopamin je dejansko na vrhu, ko sta prvič skupaj, ne pa nujno tudi na 80. zmenku, zato je še bolje, da nove dogodivščine in spremembe postanejo pogostejše, ko sta skupaj že dlje.

Menjajte

Med moškimi jih doživi orgazem 95 odstotkov, med ženskami, sodeč po nekaterih raziskavah, pa le 69 odstotkov. Zanimivo pa je, da bolj ko je spolna aktivnost raznolika in razgibana, večja je verjetnost, da ženska doživi orgazem. To pomeni ročno, oralno in genitalno vzburjenje. Z oralnim seksom se možnost ženskega orgazma zelo poveča.

Odprite hladilnik

Izkoristite feromone ter se obdajte z vonjavami limone, sladkega korena in krofov. Krofov ne jejte, le povohajte jih. Otroški puder bo žensko spomnil na evolucijski namen spolnost, vsaj podzavestno.
Spermo si okrepite z dodatki cinka, selena, folne kisline ter vitaminov C in E, ki povečata število spermijev. Najpomembnejše pa so maščobe omega 3 DHA, aktivna sestavina ribjega olja, ki se jih še v čistejši obliki dobi v algah, s katerimi se ribe prehranjujejo.
In še, nikar ne pozabite na preliv: čokolada že dolgo velja za zdravilo pri ljubezni, ker nekatere od njenih sestavin izboljšujejo počutje. Neka študija je pokazala, da lahko na ženski libido pozitivno vpliva tudi kofein.

Povrnite si poželenje

Naj vam bo prijetno v vašem telesu. Svoj sistem lahko poskusite ponovno zagnati tako, da s telesom eksperimentirate in ugotovite, kaj vam prija. In sprijaznite se z dejstvom, da so lahko ogledalo, spolne igrače in zaprta vrata zdrav del solo izkušnje, ki lahko poživi spolnost s partnerjem.

Poženite kri po žilah

Za dober seks ne potrebujete preveze za oči in spretnih prstov. V resnici gre za dobro prekrvitev. S tem si zagotovite, da možgani dobijo prava hranila, vaši spolni organi pa pravo stimulacijo. Če želite torej okrepiti svoje poželenje, se izogibajte stvarem, ki zmanjšujejo prekrvitev, kot so nikotin, zdravila, nasičene maščobe, transmaščobe, sladkor, sirupi, ter z veseljem uživajte in počnite stvari, ki prekrvitev pospešijo, od telovadbe do avokada, sadja, zelenjave, polnozrnatih izdelkov, ginsenga, ginka bilobe, l-arginina in limone.

Preberite tudi: Je izgorelost bolezen ali izmišljotina sodobnega časa? Kliknite TUKAJ!