reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ustna vodica preganja srbečico in glivice na nohtih

Mateja Bevk , Zvezde, 13.05.2018 15:01:32

Antibakterijska ustna vodica je znana po tem, da skrbi za svež zadah in uničuje bakterije, ki bi utegnile povzročiti zobno gnilobo. V resnici pa zmore še veliko več.

Delite na:
Ustna vodica preganja srbečico in glivice na nohtih
Dreamstime

Uporabna je ne samo na lepotnem področju, temveč lahko tudi v gospodinjstvu dobro unovčite njeno antiseptično moč.

18_dreamstime_xl_44604062.jpg

Antibakterijske ustne vodice so dobrodošla pomoč pri ustni higieni. Znane so od sedemdesetih let prejšnjega stoletja (pred tem so jih uporabljali le v medicinske namene), s svojimi antiseptičnimi sestavinami, kot so evkalipt, timijan, alkohol, klorheksidin ali klorheksamat, v prvi vrsti odstranjujejo zobne obloge. Lahko pa jih uporabite tudi takole:

1) Kot alternativa dezodorantu

Če pri roki nimate dezodoranta, lahko namesto njega uporabite ustno vodico. V ta namen je malo kanite na kosem vate in se z njim nežno podrgnite po podpazduhah. Neprijeten vonj po znoju bo izginil.

2) Proti glivicam na nohtih

Tudi glivice na nohtih lahko obvladate z ustno vodico. Večjo količino vodice nalijte v posodo in v njej namakajte noge približno pol ure. Če želite še močnejši učinek, dodajte kopeli še malo jabolčnega kisa. Glivice bodo raje poiskale drugega gostitelja.

3) Pomaga pri srbečici

Vas je ravnokar pičil komar, zdaj pa vas srbi vse okoli pika? Pomagajte si z ustno vodico. Z njo namočite vatno blazinico in jo položite na mesto pika. Takoj boste občutili hladilni agregatni učinek, ki blaži oteklino in bolečine.

4) Za čiščenje

Nima se smisla jeziti nad zamazanim računalniškim zaslonom, ko pa je rešitev tako preprosta. Z ustno vodico namočite bombažno krpico in potegnite po ekranu. Vsi madeži bodo izginili in pogled bo spet jasen.

5) Preprečuje neprijetne vonjave 

Poznate to: samo da za trenutek odprete pokrov koša za gospodinjske odpadke, že vam v nos udari neprijeten vonj? Naslednjič dajte pod pokrov koša robček, namočen v raztopino ustne vodice. Ta bo posrkala smrad in iz smeti ne bo več zaudarjalo.

6) Razkužuje zobno ščetko 

Tudi za odstranjevanje bakterij z zobne ščetke je ustna vodica kot naročena. V kozarec nalijte nekaj centimetrov ustne vode in potem vanjo s ščetinami navzdol postavite ščetko. Pustite delovati čez noč.

7) Očisti pralni stroj

Čeprav na zunaj ni vidno, se v pralnem stroju nabirajo mikroorganizmi, ki sčasoma začnejo tvoriti neprijetne vonjave. Prepodite jih z ustno vodico. Manjšo plastično skodelico z ustno vodico položite v prazen boben pralnega stroja, zaženite najkrajši program pranja in vaš stroj bo spet čist in dišeč.

8) Za sijočo straniščno školjko 

Še bolj kot čistoča pralnega stroja je pomembna čistoča straniščne školjke. Če pri roki nimate čistila s klorom, očistite stranišče z ustno vodico. Uporabite jo tako, kot bi drugo čistilo: poškropite jo po školjki, malo počakajte, nato pa temeljito zdrgnite.

9) Suši mozolje 

Ko se vam bo naslednjič na obrazu naredil mozolj, ga premažite z nekaj kapljami ustne vodice. Njeno antibakterijsko učinkovanje bo omililo oteklino in pospešilo celjenje kože.

10) Preganja bolhe

Ne nazadnje bo ustna vodica dobrodošla tudi pri negi hišnega ljubljenčka. Če ste na dlaki odkrili bolhe, ga zdrgnite s krpo, ki ste jo namočili z ustno vodico. Bolhe bodo odšle drugam.

Preberite tudi: Mami, oči, noseča sem! Kliknite TUKAJ!