vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

kondomi Svet24.si

Zbirali so stare kondome, jih prevreli in ponovno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

varčevanje, denar, družina, utd, finance, Svet24.si

Pirati za vseevropski UTD

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Tuširanje zjutraj ali zvečer?

kl, 04.09.2020 12:29:24

Ljudje imamo različne navade in tako je tudi pri tuširanju. Vendar, kateri del dneva je boljši za prhanje, jutro ali večer? Poglejte, kaj pravi strokovnjakinja.

Delite na:
Tuširanje zjutraj ali zvečer?
Prhanje zjutraj osvežuje, zvečer pa umiri Dreamstime

Nekateri si ne morejo zamisliti odhoda iz stanovanja, ne da bi prej skočili pod tuš, medtem ko je drugim prav tako nemogoče zaspati brez prhanja s toplo vodo.

Prav tako je nekaterim dovolj že minuta ali dve, medtem ko drugi uživajo v dolgem prhanju in veliko pozornosti namenjajo milom in šamponom, ki jih pri tem uporabijo.

Jutranje tuširanje je dobra izbira za ljudi z mastno ali zelo suho kožo, pravi dermatologinja Loretta Ciraldo. Poleg tega je za kožo in telo zelo dobro, da vsaj za kratek čas uporabite tudi hladno - in če prenesete, mrzlo vodo. "Občutek je morda sprva šokirajoč in neprijeten, vendar kožo in telo prebudi in aktivira," pravi Ciraldova.

Tisti, ki se tuširajo samo zjutraj dostikrat preskočijo večerno tuširanje, kar pa ni najboljše, pravi dermatologinja. Čez dan se namreč na koži nabirajo nečistoče in maščobe, in seveda znoj ter kozmetika, ki jo uporabljamo čez dan. Vse to tudi povečuje količino bakterij na koži, ki jih potem odnesemo s seboj v posteljo.

Večerno tuširanje pa poleg očiščenja kože tudi pomirja. Kopanje v kadi ali prhanje s toplo vodo kakšno uro pred spanjem zniža temperaturo jedra telesa in pomaga, da lažje zaspimo.

In odgovor na vprašanje - tuširanje zjutraj ali zvečer? "Ni pravega odgovora," pravi Loretta Ciraldo. "Odvisno je od marsičesa, tudi od tega, koliko ste bili čez dan aktivni. Naredite tisto, kar vašemu telesu prija."