stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

To so poletne lepotne zapovedi!

Tina Guček, Bodi zdrava, 18.07.2018 14:01:20

Ključne lepotne zapovedi, ki se jih velja držati v poletnih mesecih.

Delite na:
To so poletne lepotne zapovedi!
Thinkstock Photos

Poleti smo vsi bolj sproščeni in optimistični, kar se odraža tudi na naših obrazih in telesih, saj se zdi, da kar žarimo. A kljub temu v vročih dneh ne gre zanemariti skrbi za kožo, lase in nohte, zato smo za vas pripravili nekaj ključnih lepotnih zapovedi, ki se jih velja držati v poletnih mesecih.

Koža

Ženske obožujemo občutek, ko smo rahlo zagorele, pri tem pa nerade pomislimo na dolgoročno škodo, ki jo delamo svojemu obrazu. Gubice, pigmentni madeži in temne lise na obrazu so posledice, ki se bodo pokazale čez čas, zato je skrb za kožo ključna.

- Ne pozabite na vlaženje. Izberite nemastno vlažilno kremo ali gel, ki naj bo bogat z vitaminom E, in ta naj bo skozi poletje vaš zvesti spremljevalec. Pri vlaženju ne pozabite na roke oziroma dlani, na katerih se znaki staranja pokažejo najhitreje in jih je zato treba še posebno vestno negovati. In še to: vlažite se tudi od znotraj, kar z drugimi besedami pomeni – veliko pijte!

- Nežen piling dela čudeže. Poleti se obilno potimo, hkrati pa na obraz nanašamo kremo z zaščitnim faktorjem, na plaži smo izpostavljeni mivki … Vse to maši naše pore, in če koža ni lepo očiščena, tudi negovalni izdelki ne bodo delovali tako, kot bi morali. Nekajkrat na teden si zato naredite nežen piling, s katerim boste odstranili vse odmrle celice (pa ne le z obraza, temveč z vsega telesa).

- Izogibajte se soncu. Sonce (tudi če mu niste neposredno izpostavljeni) bo naredilo veliko škode vaši koži, zato se mu izogibajte. Bodite v senci, pokrivajte se z lahno plastjo oblačil in uporabljajte zaščitni faktor.   

- Aloe vera je vaša prijateljica. Če vas opeče sonce, si pomagajte z gelom iz aloe vere, ki naj bo skozi vse poletje vaš prijatelj. Gel si lahko nanesete tudi, če niste opečeni, saj bo kožo po vročem dnevu lepo ohladil in nahranil.   

- Jejte zdravo. Poleti naj bo na vašem jedilniku ogromno zelenjave, sadja in oreščkov, zdrav način prehranjevanja pa se bo zagotovo poznal tudi na vaši koži.

Lasje

Lasje so poleti izpostavljeni številnim zunanjim dejavnikom – soncu, kloru v bazenih, morski soli, poleg tega se obilneje potimo, kar se pozna tudi na lasišču in laseh na splošno. Ker si jih pogosteje umivamo, je pametno, da si omislimo čim bolj nežen šampon, ki bo sicer odstranil vso umazanijo, hkrati pa ne bo preveč dražil las in lasišča.

Preberite tudi: Triki za lepe nohte. Kliknite TUKAJ!

- Balzam je obvezen. Vročina in vlaga škodujeta teksturi las, ki so včasih poleti zelo suhi in delujejo slamnato. Kakovosten balzam bo to težavo odpravil ali vsaj omilil, kakšna maska tu in tam pa lasem tudi ne bo škodila. Lase lahko nahranite zelo preprosto: ogrejte malo kokosovega olja in ga vmasirajte v lase in lasišče. Zavijte lase v brisačo in počakajte kakšno uro, nato pa izperite.

- Naročite se pri frizerju. Kot rečeno, poletna vročina za lase ni najbolj prijetna stvar, zato je dobro, če se pred poletjem odpravimo k frizerju, ki naj nam postriže konice in morda privošči našim lasem kakšno profesionalno masko. Po koncu poletja postopek ponovimo.

Stopala

Stopala so v teh dneh že pošteno na očeh, saj noge ženske rade odenemo v lepe sandale ali udobne japonke. Zato nikar ne pozabite na redno pedikuro, da bodo vaša stopala pritegnila veliko navdušenih (ne pa zgroženih) pogledov. Trda koža, zanemarjeni nohti in okrušen lak pač niso lepi na pogled.

Kaj pa ličenje?

Poleti pravil glede ličenja skorajda ni. Nekatere ženske obožujejo tako imenovani goli videz, ko so komajda naličene, spet druge si v teh bolj živahnih dneh rade privoščijo malce več barv, tako na nohtih kot na obrazu. Letos je izjemno modna vijoličasta barva, s katero ne boste zgrešili, vsekakor pa z ličenjem čez dan ne pretiravajte, temveč bolj drzen make up prihranite za večerne zabave.
V toaletni torbici naj ne manjkajo še primer, bronzer in vodoodporna maskara, nikakor pa v vročih dneh ne smete pozabiti na nego in vlaženje ustnic.

Zbogom, dlačice!

Še ena od stvari, ki jih čez zimo lahko malce zanemarimo, poleti pa vsekakor ne, je redno odstranjevanje dlačic. Če ste privrženka britja, potem kožo na britje pripravite tako, da se najprej oprhajte s toplo vodo in šele nato obrijte. Dlačice bodo zmehčane in britje bo lažje in bolj temeljito, gladka koža pa bo trajala dlje. Če dlačice raje pulite kot brijete, potem si pred depilacijo nujno naredite piling, saj boste tako zmanjšali verjetnost vraščenih dlačic in vnete kože.