benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kaj je skrivnost sveže lepote Mirjam Poterbin?

Katja Kaja Mejač, Maja, 19.01.2019 12:01:51

Kako za svojo kožo, telo in splošno počutje skrbi Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića?

Delite na:
Kaj je skrivnost sveže lepote Mirjam Poterbin?
Mirjam je konec decembra blestela na podelitvi nagrad za najboljšega športnika v Sloveniji. Revija Maja

Skrivnost lepega, svežega oziroma privlačnega videza ni vedno samo v dobrih genih, ampak je velikokrat tudi rezultat pravilne nege in truda. O tem, kako za svojo kožo, telo in splošno počutje skrbi Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, nam je iz prve roke zaupala kar ona sama, ko smo jo v Ljubljani ujeli pri njej ljubih lepotnih strokovnjakih.

Mirjam Poterbin je pred leti pospravila svoje stvari in se s sinom Lukom Dončićem preselila v Španijo, kjer se je ta prelevil v enega izmed najuspešnejših slovenskih košarkarjev. Podobno je naredila tudi lansko leto, ko se je Luka zaradi košarkarske kariere preselil v Dallas, kjer navdušuje v najmočnejši ligi na svetu. V zadnjih letih se je tako srečala z različnimi lepotnimi ideali, trendi in razmišljanji žensk in moških. Hkrati pa je kot mati uspešnega košarkarja vse bolj izpostavljena tudi ona. Predvsem Američane je navdušila s svojim svežim videzom, zaradi katerega se je v času nabora NBA celo znašla med najbolj priljubljenimi gesli na Googlu in Twitterju.

V zadnjih mesecih Mirjam veliko časa preživi tudi na letalu, saj je razpeta med Ljubljano in Dallasom, zaradi številnih poti pa je skrb za videz še toliko pomembnejša. V Ljubljano se je vrnila tudi konec decembra, ko je v Lukovem imenu prevzela nagrado za najboljšega športnika Slovenije v letu 2018 in to priložnost izkoristila tudi za obisk svojih najljubših strokovnjakov za lepoto. Ujeli smo jo na sodobni kliniki Juventina prof. dr. Uroša Ahčana, katere obraz je, kadar je v Sloveniji, pa jih velikokrat obišče, ko potrebuje kozmetično razvajanje. V zobozdravstveni ambulanti pa poskrbijo tudi za njen nasmeh. Pri Juventini namreč velikokrat poskrbijo za njeno ličenje, nego kože in urejene nohte.

mirjam-in-sara-jpg.jpeg
Mirjam Poterbin in blogerko Saro Zavernik smo ujeli pred razvajanjem s kozmetičnimi tretmaji.
Revija Maja

Tudi sami ste med tistimi, ki jim ljudje zaupajo svojo lepoto, kako pa se vi odločate, komu zaupati svoj videz, kožo, ličenje ...?
Vsekakor je pomembno, komu zaupaš svoj obraz, zelo pomembno je medsebojno zaupanje s stranko, predvsem posvet, preden se odločiš za kakršenkoli tretma.

Kako skrbite za svojo kožo? Se je skrb za to spremenila po posvetovanjih v Juventini?
Redna skrb za kožo je zelo pomembna, če želiš ohranjati mladosten videz. Res je, po posvetovanju in tretmajih v Juventini je koža videti zelo pomlajena, saj resnično uporabljajo visokokakovostno kozmetiko, kar je pri negi kože izrednega pomena. V sklopu kozmetičnih storitev namreč ponujajo vse, od nege obraza, laserskih terapij, krioterapije, nege nohtov, ličenja in še veliko drugega.

Katerega koraka pri negi kože nikoli ne izpustite?
Čiščenja kože. Pomembnosti tega koraka se večina žensk ne zaveda.

Ste kdaj delali kakšno napako?
Ne, moram priznati, da resnično nikoli nisem naredila nobene napake.

Opazite razlike v pomenu lepote med Slovenijo, Španijo in Združenimi državami Amerike?
V Sloveniji se ženske bolj nagibajo k naravnemu videzu, kar se meni zdi resnično najlepše. V Španiji, moram priznati, sem bila kar malo razočarana, ker ženske ne dajo toliko na urejenost. Kar se tiče Amerike, pa opažam, da so ženske videti vse preveč umetno.

V Ameriki ste doživeli kar pozitiven odziv, tudi zaradi videza. Kakšen je odnos do vas kot do mame Luke Dončića? So opazne razlike med odnosom doma in v ZDA?
Ljudje so tam res izredno prijazni, so izredno odprti, vprašajo te čisto vse. Včasih celo preveč (smeh). To je po mojem mnenju ta bistvena razlika. Slovenci smo bolj zaprt narod.

Veliko ste na letalu in na poti, vedno pa ste videti kot iz lepotnega salona, kakšen je vaš mini nasvet za vedno svež videz?
Mini nasvet za takrat, ko ste na poti, je ta, da vseeno vzemite s sabo tonik in močno vlažilno kremo in jo med letom večkrat kot običajno nanesite na obraz. Koža je namreč med poletom zelo izsušena.

Omenili ste, da ste se povezali tudi z nekaterimi saloni v ZDA, nameravate z njimi sodelovati kot obraz salonov ali tudi v poslovnem smislu?
Tako je. Dogovorili smo se za sodelovanje, bom njihov obraz, sodelovanje pa bo tudi v poslovnem smislu.

Kako poleg lepotnih tretmajev še skrbite za svoj videz, od kod črpate energijo?
Tudi meni se velikokrat zgodi, da mi zmanjka energije, in takrat se odpravim na tek v naravo.

zo-skin-jpg.jpeg
Zo skin
Revija Maja

Največja napaka pri negi kože

Pri vseh tretmajih, postopkih in korakih pri negi kože je največja napaka, ki jo delamo, ta, da uporabljamo napačne izdelke oziroma izbiramo napačne postopke. Tudi če si čisto vsak dan kožo umijemo in nanjo nanesemo številne preparate, ni nujno, da bodo pomagali, saj morda naši koži ne ustrezajo. Dr. Obagi si je tako zamislil terapijo ZO Skin Health Circle, ki jo uporabljajo tudi na kliniki Juventina. Gre predvsem za terapevtske rešitve za vzpostavljanje zdrave in lepe kože kot tudi za preventivne rešitve za ohranjanje doseženih rezultatov. Ena ključnih prednosti te kozmetike je izkoriščanje izredno učinkovitih sestavin z edinstvenimi načini vnosa. Po zaslugi tega pridejo visoko učinkovite sestavine do ciljnih slojev kože in tako zagotovijo največji možni učinek. ZO Skin tako pomaga pri odpravljanju težav na ravni celic in ne zgolj na površini kože.

Prvi korak pri vzpostavitvi zdrave kože je njena normalizacija. Če je mastna, je treba zdraviti njeno osnovo, če je suha, je treba spodbuditi njeno naravno sposobnost vlaženja in normalen pH. Dr. Obagi pravi, da ima večina ljudi, ki trdijo, da je njihova koža suha in občutljiva, v resnici neodporno in oslabelo kožo, večina izdelkov pa teh težav ne odpravlja.

Tretmaji ZO Skin niso na voljo v prosti prodaji, temveč jih morajo predpisati certificirani zdravniki, ki ocenijo stanje kože in presodijo, kakšen tretma je najprimernejši.

Objavljeno v reviji Maja št. 1, 4. 1. 2019.