milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Popoln vikend odklop

Brigita Potočki, Revija Maja, 02.06.2019 12:00:00

Pivo, med in termalna voda za zdravje

Delite na:
Popoln vikend odklop
Ayurveda detoks vikend je med najbolj priljubljenimi v ponudbi Thermane. PR

Ponavadi se po končanem delovnem tednu utrujeni doma uležemo na kavč in upamo, da bo vikend minil čim počasneje. A namesto tega predlagam, da se v petek popoldne z družino usedete v avto in odpeljete proti Celju. Po slabi uri vožnje iz Ljubljane boste prispeli v Laško, mesto, ki se ponaša s skoraj dvestoletno tradicijo pivovarstva in nekaj desetletij mlajšo tradicijo čebelarstva. Seveda pa ne smemo pozabiti, da je Laško tudi eno najstarejših središč termalnih vrelcev pri nas. Vse tri znamenitosti, torej pivo, med in termalna voda, so združene v ponudbi in storitvah Thermane Laško.

termalni center_Svetlejsa.jpg
Na bazenu so za otroke na voljo tobogani in umetni valovi, za odrasle pa masažni bazeni.
PR

Thermana namreč ponuja popoln vikend odklop za družino, zaljubljen par ali družbo deklet oziroma fantov. Glede na to, za kakšen vikend se odločite, so vam na voljo tudi temu prilagojeni wellness programi, ki bodo preverjeno pomladili vašega duha in vas napolnili s svežo energijo, ki jo boste še kako potrebovali v novem delovnem tednu. Za samo 87 evrov si lahko privoščite različne kopeli, na primer medeno-sadni objem, kokosove sanje, jasminovo kopel ali čokoladne sanje, vse z vključeno večerjo za dve osebi. Če dodate še masažo, vas bo to stalo le nekaj več, a vaše telo bo na koncu v popolnem ravnovesju z vašim počutjem.

Joga namaste ležeča.jpg
Thermana ponuja popoln vikend odklop za družino, zaljubljen par ali družbo deklet oziroma fantov.
PR

Družinski vikend seveda ne bi bil popoln brez obiska bazena, ki ponuja veličasten pogled skozi kupolo, ki je poleti odprta, da vanjo vstopa svež, topel zrak. Na bazenu so za otroke na voljo tobogani in umetni valovi, za odrasle pa masažni bazeni, ki se dvigajo višje v posebnih manjših bazenih, ki po obliki spominjajo na kozarec za koktajl. Na voljo so tudi različne savne, v katere je vstop dovoljen tudi otrokom nad 12 let starosti, kar je nekakšna posebnost Thermane, saj je povsod drugod starostna meja za vstop v savno 16 let. Ves ta čas pa se vam ponuja razgled na veličastno Savinjo in zelen hrib, ki ponuja nešteto možnosti za prijeten sprehod ali malo daljši pobeg v naravo.     

Hotel Thermana Park
Nočni pogled na Thermano Laško z bazeni in tobogani
PR

In ne nazadnje ne smemo pozabiti, da je Thermana znana tudi po največji ponudbi ajurvedskih tretmajev pri nas. Med najbolj priljubljenimi je njihov ayurveda detoks vikend, ki temelji na razstrupljanju telesa in med drugim vsebuje posvet s specialistom ajurvede, ajurvedsko prehrano in vadbo joge.

Sama sem si privoščila medeno-mlečno masažo s karitejevim maslom. Prijetna masaža se je začela z medenim pilingom, s pomočjo katerega se s telesa po prhanju s toplo vodo odstrani vsa odmrla koža. Tako je telo pripravljeno sprejeti vse zdravilne in lepotne koristi karitejevega masla. Masaža s tem, kot mu pravijo, čudodelnim maslom je nadvse sproščujoča, saj je karitejevo maslo prijetno, mehko in toplo na dotik. Po skoraj eno uro trajajočem razvajanju, ki vključuje tudi masažo obraza, je bila moja koža resnično omehčana, moje počutje pa ezoterično, kot bi lebdela na oblaku. Seveda medena masaža ne bi bila popolna, če si na koncu ne bi privoščila hišne specialitete, medene pite s pregreto smetano, ki vsebuje še orehe in skuto. Že ob misli na ta okus se mi v ustih začnejo nabirati sline. Resnično prava poslastica, ki si jo morate nujno privoščiti, preden zapustite Thermano. Verjemite, da se boste tudi zaradi nje še vrnili.