Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Suha koža - prvi znak staranja kože

kl, 10.09.2020 16:55:53

Suha koža se sicer pojavlja v vseh življenjskih obdobjih, vendar pa je tudi prvi pravi kazalec starostnih globinskih sprememb v njej.

Delite na:
Suha koža - prvi znak staranja kože
Suha koža je eden prvih znakov globinskih sprememb v njej. Dreamstime

Prvi znak staranja kože so sicer gubice in gube, vendar se te pokažejo na mestih, kjer je mimika obraza najbolj aktivna - predvsem okoli oči. Konkretno staranje kože pa predstavlja intentzivna suhost, ki je posledica tega, da z leti izgubimo hialuronsko kislino in ceramide, ki koži zagotavljajo dovolj vlažnosti in maščobe in s tem napetosti. To pa seveda pomeni, da je čas za uporabo krem, ki oboje vsebujejo.

Pogost pojav na začetku pospešenega staranja kože je sivkast odtenek, ki ga koža dobi, ker se počasneje obnavlja, na površini pa ostaja sloj mrtvih celic, ki zmanjšuje naravni sijaj, ki ga ima koža. Rešitev za to je piling, ki odmrlo kožo olušči, omogoči pa ji tudi da diha.

koža.jpg
Sivkasta koža je posledica kopičenja odmrlih celic na površini. Znebimo se jih preprosto, s pilingom.
Dreamstime

Še en pojav, povezan s staranjem kože je njeno "odtekanje" navzdol oz. viseča koža, ki nastaja zato, ker sloji pod povrhnjico ostajajo brez kolagena, ki vzdržuje njeno strukturo. Pojav je še bolj opazen pri ljudeh, ki v poznih srednjih ali kasnejših letih, ko se vsi procesi začenjajo, izgubijo težo. Sicer pa se proces lahko upočasni s preventivno in načrtno nego obraza in vratu.

Hiperpigmentacija - nastajanje peg, je tudi eden od znakov staranja. Pri tem se da pomagati s kremami, ki kožo belijo, vendar jih je treba uporabljati skupaj s kremami, ki vsebujejo zaščitne faktorje.

lepa koža
Kožo je s pravilno nego mogoče dlje časa ohraniti mladostno.
profimedia

Prva stvar, ki jo morate narediti, da bi upočasnili staranje kožem je namreč prav uporaba zaščitnih faktorjev, ki kožo ščitijo pred delovanjem UV žarkov, in uporabo "anti-age" krem. Redna masaža in piling prav tako koži dobro deneta in zavirata njeno staranje.

Seveda pa vse ni odvisno samo od krem, pač pa tudi od vaših navad in genetike, opozarjajo strokovnjaki. Zato je dobro obiskati kozmetični salon, kjer bodo vašo kožo lahko ocenili in vam svetovali, kako jo ohraniti kar najbolj mladostno.