kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Spoznajte oniks – kristal borcev

K. S., 12.08.2019 13:00:00

Oniks s svojo mračno podobo različne kulture mami že tisočletja. Medtem ko so ga nekoč uporabljali za različne magične obrede, pokope in zaščitne obrede, je danes precej priljubljen kot del nakita. Kako vam lahko torej pomaga?

Delite na:
Spoznajte oniks – kristal borcev
Oniks vam lahko pomaga pri meditaciji, saj umirja misli in tako pomaga jasneje slišati sporočila vesolja. Dreamstime

Beseda oniks izvira iz grške besede »onux«, ki pomeni krempelj ali noht, v arabščini pa beseda predstavlja žalost. Med najpogostejšimi je seveda črn z belimi črtami, priljubljena pa sta tudi popolnoma črn in popolnoma bel.

Kamen so poznali in uporabljali že pred tisočletji. Iz njega so klesali kipe bogov in junakov, polagali tla, ustvarjali osebne talismane, ga nosili s sabo v vojne, ga uporabljali pri različnih obredih in tudi pokopih umrlih, danes pa je pogost pri vedeževalcih, medijih in osebah, ki so pri sebi začutili, da potrebujejo posebno podporo v življenju.

Uporabite ga pri iskanju smisla, pri priklicu ljubezni in partnerstev.

Ta magični kamen že tisočletja uporabljajo za različne namene, a v samem bistvu vsi v njem vidijo misticizem noči in moč, po kateri hrepeni sleherna duša. Za Indijance je oniks simbol sprememb, saj osvobaja dušo in osebi pomaga znova najti samozavest, kar pa ne nazadnje pomaga pri doseganju bogatejšega in bolj smiselnega življenja. Osebo popelje po mističnem potovanju v lastno temo, kamor je zakopala skrbi, bolečine, travme. Pomaga ji pri preobračanju teme v svetlobo in pri iskanju same sebe – osebe brez okov strahov.  

Vliva moč, ki je potrebna tako za spopadanje z vsakodnevnimi podvigi kot predelovanje bolečine preteklosti, ki v danem trenutku zadržuje. Z njegovo pomočjo se boste nehali oklepati starih navad in odnosov, službe ter vsega, kar prinaša bolečino, ter se podali na pot prave sreče. Z njegovo pomočjo boste končno sposobni delati potrebne zaključke. Zbistril bo vaše misli in tako razkril širšo sliko situacije, ki vas bremeni.

Če ga kombinirate z rožnatim kremenom, kristalom ljubezni, lahko ustvarite močan talisman, ki vam bo pomagal priklicati odnos, po katerem hrepenite. Medtem ko namreč rožnati kremen podpre vašo srčno čakro, oniks da pogum, ki je potreben za delanje potrebnih korakov.

ZAPESTNICA STRASTI: V tej čudoviti zapestnici se prepletata energiji kristalov rožnatega kremena in oniksa, pravo čarovnijo pa rodijo posrebreni amuleti: ljubeči srci sorodnih duš in Kupid, ki s svojo puščico zaneti ogenj ljubezni. Svojo lahko naročite na spletni strani www.petisvet.si ali naročite na brezplačni telefonski številki 080 61 16.

Zapestnica strasti
Zapestnica strasti
PS

Oniks pomaga tako pri fizičnem kot čustvenem in duhovnem zdravljenju.

Oniks je zelo povezan z vašo korensko čakro in tako pomaga pri občutku stabilnosti in varnosti. Zaradi tega ga povezujejo s kostmi (stabilnostjo telesa) in imunskim sistemom, ki vam v vsakdanu pomaga pri boju z različnimi boleznimi. Duhovno gledano oniks umirja misli, vam pomaga pri fokusu in samozavesti, kar je nujno pri razkrivanju širše slike. Tako pridemo do naslednjih pomembnih delov telesa, nad katerimi ima lahko vpliv: ušesa in oči.

Pomaga lahko tudi pri naslednjih stvareh:

·         depresiji,

·         iskanju harmonije,

·         iskanju odločnosti,

·         iskanju samozavesti,

·         odpravljanju skrbi,

·         spopadanju s tesnobo,

·         spopadanju s travmami,

·         daje občutek varnosti,

·         krepi notranjo moč,

·         pomaga ohranjati fokus,

·         krepi energijsko polje,

·         odpravlja občutek stalne napetosti,

·         iskanju ljubezni.

dreamstime_m_26006832.jpg
oniks
Dreamstime

Temna stran kamna

Tako hitro, kot vam lahko prinese moč in stabilnost, vam jo lahko tudi odvzame. Medtem ko ga nekateri hvalijo, drugi svarijo pred njegovo dvojno naravo. Nikar ga tako ne podarjajte, saj naj bi to povzročilo propad odnosa. Prav tako je nujno, da kamen redno čistite, saj lahko sicer povzroči razvoj težkih energij, slabega počutja, depresije in podoživljanje travm. Zanj je namreč značilno, da hrani spomine uporabnika, in če ga tako uporablja predolgo, ima lahko nasprotni učinek.

Kje ga lahko uporabite

1.       Potovanja

Če se želite na potovanju počutiti bolj varno, si ga vsekakor omislite kot amulet. Pomagal bo pri zbranosti in samozavesti, dodatno pa vas bo tudi zaščitil pred tatvinami in drugimi nevšečnostmi.

2.       Delovno mesto

Ste večkrat tarča napadov sodelavcev ali nadrejenih? Postavite ga na mizo in pomagal vam bo sfiltrirati napade iz okolice. Odvzel bo moč manipulatorjem in napadalcem, vam pa povečal samozavest. Redno ga čistite, da ne izgubi moči.

3.       Dom

Če želite dom dodatno zaščititi pred tatvinami, lahko oniks položite okrog svoje hiše ali po stanovanju. Pomagal vam bo tudi pri spopadanju s strahom pred temo in nočnimi morami. V tem primeru ga postavite na nočno omarico.

4.       Boj z boleznimi

Medtem ko sam od sebe ne bo pozdravil bolezni, bo vašemu telesu vlil moč, ki je potrebna za boj. Izboljšal bo imunski sistem, povečal količino energije, pozitivno pa vplival na vašo psiho.

5.       Izboljšanje odnosov

Predvsem je priporočljiv za ljudi, ki so večkrat v podrejenem položaju in tako ne najdejo svojega glasu, ali za tiste, ki že dlje iščejo pravo ljubezen, a je ne morejo najti. Pomagal bo namreč pri predelovanju lastnih blokad, prav tako pa dal zagon za pristopanje in gradnjo lepih zvez ter moč, da se v pravem času postavijo zase.

 Objavljeno v reviji Obrazi št. 7, 11. 7. 2019