stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Slovenska jogistka, ki je pristala na naslovnici mednarodne revije

T. R., 30.01.2020 12:16:15

Mlada slovenska jogistka Ana Kersnik Žvab, ki jo mednarodni jogijski svet pozna tudi pod imenom Devayani, je postala prva Slovenka, ki krasi naslovnico ene izmed najbolj prepoznavnih revij na področju joge – Yoga Magazine UK in USA.

Delite na:
Slovenska jogistka, ki je pristala na naslovnici mednarodne revije
Osebni arhiv Ane Kersnik Žvab

Simpatična jogistka, ki je vse več kot to, se je v svoji dolgoletni karieri preizkusila že kot plesalka, trenerka, manekenka, pisateljica in še marsikaj drugega.

Ana, od kje izhaja vaša neizmerna ljubezen do joge, plesa in manekenstva?

Ljudje me velikokrat povprašajo o mojem življenju in o tem zakaj sem se sploh odločila poučevati jogo, ples, in kako to, da sem postala manekenka. Dejstvo je, da vse kar delam, opravljam z dušo, srcem in telesom. Začela sem zelo mlada, in sicer kot plesalka, VIP hostesa in navijačica. Ko sem pričela študirati, sem zaradi pomanjkanja časa želela združiti svoje želje in strasti ter postala vaditeljica aerobike ter pilatesa. Čas za jogo je nastopil šele kasneje …

DSCF4334_web (1).jpg

Kaj je vašo pot usmerilo v ukvarjanje z jogo?

V mojem življenju je do prelomnega trenutka potekalo vse kot v pravljici – imela sem krasnega partnerja, potovala sem, zaključevala študij in imela super službo. Pretresljiva prometna nesreča pa mi je življenje obrnila na glavo in v meni se je nekaj prebudilo. Iskala sem tisto nekaj, kar bi me napolnilo s pozitivno energijo in takoj ko sem okrevala, sem se odločila za potovanje v Indijo. Tam sem se dodobra seznanila z jogo, opravila mednarodno licenco in se pričela udeleževati jogijskih tekmovanj.

Kmalu ste se vrnili domov …

Tako je. Po nekaj mesecih sem se vrnila in pričela razvijati vizijo kluba Devayani in ustvarila življenje, ki ga želim živeti. Poučevala sem po svetu, svoje znanje pa sem prelila tudi v priročnike, ki jih že prevajajo tudi v druge jezike. Vmes sem osvojila tudi zlato na evropskem prvenstvu ter srebro na jogijski olimpijskih igrah. Udeležujem se tudi različnih dogodkov, kjer z jogo navdušujem obiskovalce. Med njimi so Metaldays, Migimigi dan in še mnogi drugi.

Migi19_Logo-Max-231.jpg

Ana Kersnik Žvab je avtorica priročnikov Joga za nosečnice, Joga mami in dojenček, Joga za najmlajše, Srčna joga in Joga in (ne)plodnost.

Pred časom ste se začeli ukvarjati tudi z družbenimi omrežji, kjer beležite veliko število sledilcev.

Ko sem ugotovila, kako dobro so bili sprejeti moji priročniki, sem se odločila vse, kar znam, vse kar počnem, preusmeriti tudi na splet. Ustvarila sem blog, ki nosi naslov Yogalishes Mami Blog. Tega so navdušenci nad jogo odlično sprejeli in kmalu zatem sem se uvrstila med 100 najboljših blogerk v kategoriji za joga bloge. Sliši se sicer izjemno, vendar niso vedno le sončni dnevi, saj je lahko tudi naporno. Če pa nekaj rad delaš in si za to še nagrajen in to celo v svetovnem merilu, potem veš, da si na pravi poti. Z zvestimi bralci rada delim svoje profesionalne izkušnje in znanje, kot mamica, kot ljubiteljica potovanj, joge in vegetarijanskih jedi za celotno družino in še mnogo več.

Mlada mamica treh otrok je kljub številnim nagradam, priznanjem in dosežkom, predana svoji viziji in odlično vesla med kariero in družinskim življenjem. Njen moto je biti pristen, biti samosvoj in verjeti v svoj potencial. S tem želi deliti svoje znanje in izkušnje z drugimi ljudmi, da bi jim pomagala izboljšati kvaliteto življenja, saj meni, da si vsak posameznik zasluži najboljše življenje.

Dandanes je težko krmariti med vsemi obveznostmi, hkrati pa pogosto slišimo, da so včasih ljudje živeli brez težav, sodobni človek pa jih ima praktično nešteto …

Vsak posameznik si zasluži dostojno življenje. V tem norem ritmu življenja veliko krat pozabimo nase. Vrednost človeka pada, ker smo ujeti v miselnost, ki je bila učinkovita za naše prednike, sedaj pa je čas za spremembe. Obožujem gledati mlade sovrstnike in mlajše, ki sledijo svoje vizije in se zanjo borijo Tudi sama želim biti njihova motivacija. Rada bi bila idol za moje otroke, da kljub temu, da so v življenju ovire, da jih lahko premagamo in uresničimo svoje sanje. Sanje je potrebno spremeniti v cilje in jih realizirati. Sama želim živeti življenje, ki ima smisel in to je moje vodilo. Sreča, ljubezen in zdravje pa naj bodo popotnica vsem.

_FVP9328.jpg

Mlada jogistka svojo vizijo ponaša tudi izven meja naše države. Pred kratkim je tako pristala na naslovnici mednarodne jogijske revije, kar si šteje v veliko čast.

Priznam, da me je presenetilo, saj so oni našli mene in tudi neverjetno je, kako so iz celotnega sveta zbrali mene iz majhne države kot je Slovenija in še manjše vasice, kot je Kranjska Gora. Zelo sem vesela in ponosna na ta dosežek, ki je le še dodatna potrditev, da to kar počnem počnem odlično tudi v svetovnem merilu. Biti v tako prestižni reviji, kot je Yoga magazine, kaj šele na naslovnici, je zagotovo nekaj čudovitega in sem srečna in hvaležna, da sem jaz tega deležna. Priznam pa, da je bila tujina vedno prijazna do mene in je moje delo zelo cenjeno in vedno bolj prepoznavno v tujini, in sicer na področju manekenstva, joge in pisateljevanja. Vedno sem mislila, da bom tudi živela v tujini, a smo se sedaj s tremi srčki in možem odločili, da ostanemo v objemu gora, da si dom postavimo v Ratečah.

yogamag5.png

Kje so vas našli in zakaj so izbrali prav vas?

Veliko sem bila aktivna v tujini, in sicer večina mojih licenc je mednarodnih. Prav tako sem bila aktivna na kongresnih, konferencah po svetu, predvsem pa sem postala evropska prvakinja in tudi osvojila drugo mesto na Yogalimpics - jogijskih olimpijskih igrah. V Sloveniji in tujini sem pridobila prestižne nazive, kot je tudi Miss Yoga in druge, s katerimi sem si odprla nove poti, tako na poti manekenstva, kot predvsem v jogi. To, da sem bila uvrščena na naslovnico tako prestižne revije, je sedaj že tretjič, a prvič na tej reviji, ki je pa definitivno najbolj prepoznavna in uveljavljena, ne le v Ameriki in Veliko Britaniji, temveč po celotnem svetu. V bistvu, so oni našli mene. To je pa današnja prednost interneta in socialnih omrežij. Veliko projektov se prične ravno tako in potem se lahko razvijejo v nekaj čarobnega.

yoga mag2.png

Kaj čarobnega pa vas čaka v prihodnosti?

Odličnih idej in projektov nikoli ne zmanjka, prav tako ne motivacije, zato se pripravljam že na nove izzive, ki bodo sledili v letu 2020. Predvsem sem se osredotočila na svoje knjižne uspešnice, ki so že dostopne v kar 4 različnih jezikih, prav tako pa bodo temu sledili tečaji, delavnice in še mnogo dodatnih spletnih inovacij, ki bodo na voljo že v letu 2020. Kot predstojnica svetovne zveze za jogo sem bila letos častna gostja v Parizu. V letošnjem letu me čaka še svetovno prvenstvo v jogi v Maleziji, ki pa ga bom po vsej verjetnosti izpustila, saj imam osem mesecev staro punčko Izabelo ter 2 sinova Jaka in Tjaša, s katerimi želim preživeti vsak trenutek, tovrstno potovanje pa bi bilo premučno za njih, tako da bom del tega dogodka kar prek skypa in ne kot aktivna udeleženka oz. tekmovalka. Predvsem so moji načrti ustvarjeni tako, da bodo drugim ljudem pomagali in da lahko počnem tisto, kar me veseli in navdušuje še naprej.