testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Skrivnosti dobrega videza Jennifer Lopez

Katarina Kecek, 26.03.2020 20:00:41

20 nasvetov Jennifer Lopez o fitnesu in prehrani, ki jih je dobro vedeti

Delite na:
Skrivnosti dobrega videza Jennifer Lopez
trening dreamstime

Čeprav je Jennifer Lopez stara 50 let, se lahko veliko mlajša dekleta marsikaj naučijo od nje. Njen življenjski slog je precej zdrav, Jennifer je pri prehrani in gibanju disciplinirana in zelo redko krši pravila, ki si jih je postavila. In ko jo pogledamo, kako vrhunsko je videti, kako skače in poje brez vidnega napora, lahko samo sklepamo, da njena načela vsekakor učinkujejo. Kakšna pa so njena zlata pravila za zdravo življenje?  

Trebušnjaki so vsakodnevna rutina  

maxresdefault.jpg
trening
dreamstime

Ne mine dan, da ne bi naredila vsaj treh serij po 50 trebušnjakov. Kljub številnim obveznostim ji vedno uspe najti nekaj minut, da opravi to vajo, ki je, kot pravi, odgovorna za njen popolno oblikovani trebuh.  

Postavite si izziv  

jennifer-lopez-youtube-hustlers-movie.jpg
drog
dreamstime

Jennifer in njen zaročenec Alex Rodriguez, nekdanji igralec bejzbola, si pogosto zastavljata desetdnevne izzive, med katerimi se odrečeta vsemu, kar redi. »Takrat ne pride v poštev nič, kar vsebuje veliko sladkorja ali ogljikovih hidratov,« pojasnjuje J. Lo.  

Fotografirajte svoj napredek  

Občasno fotografira svojo postavo, da lahko vidi napredek. Pravi, da jo ta trik motivira in ji daje moč, da še naprej trenira.

How-Does-Jennifer-Lopez-Stay-Shape.jpg
selfie
dreamstime

Ples ob drogu

O plesu ob drogu Jennifer pravi, da je to najboljša oblika treninga, ki jo je kdaj izkusila. Poleg kurjenja neverjetnega števila kalorij je takšna telovadba tudi zelo zabavna. V kinematografih je ravno na pohodu njen novi film, kriminalka Hustler, v katerem igra plesalko ob drogu, zato se je te zanimive veščine v zadnjem letu lotila resneje. 

image.jpg
izziv
dreamstime

Izogiba se hrani, polni aditivov   

Kolikor je le mogoče, se J. Lo poskuša izogniti živilom, ki vsebujejo rafiniran sladkor in druge dodatke. Ekološka hrana je eno od osnovnih pravil pri njeni prehrani, česar se drži.  

Jennifer-Lopez-muscles-pose-t.jpg
trening
dreamstime

Njena izbira je kava brez kofeina 

Jennifer trdi, da že leta ni popila skodelice prave kave in da sploh ne uživa kofeina.  

 Alkoholu se je povsem odrekla. Skoraj povsem. Občasno si privošči kozarec vina, in to je vse.  

Beljakovine so osnova njene prehrane  

Jajca in meso sta njena najpogostejša izbira, saj se zaveda, kako dobro beljakovine vplivajo na telo, razvoj mišic, pa tudi na celotno zdravje.  

dreamstime_l_158183865.jpg
zaročenec
dreamstime

Poiščite nekoga, ki vas bo podprl pri vadbi   

Svojo strast do športa deli z zaročencem Alexom Rodriguezom, zato tudi pogosto hodita skupaj v telovadnico. Pravi, da je zelo pomembno imeti ob sebi nekoga, ki vas bo motiviral, ko se boste ustavili. »V paru se dela intenzivneje,« trdi Jennifer.

dreamstime_l_45554883.jpg
nastop
dreamstime


Redni obiski telovadnice 

Jennifer redko zamudi trening. Obisk telovadnice, fitnesa ali kakšne druge vadbe vsaj trikrat na teden je zanjo nekaj povsem običajnega. 


Ne pozabite na vaje za zadnjico   

Skrivnost njene popolne zadnjice se skriva v napornih treningih. Če želite, da je vaša takšna kot njena, se lotite resne telesne vadbe, in vse bo dosegljivo. Tudi napeta in seksi ritka.    

Zelo pomembna je hidracija telesa

Jennifer si prizadeva, da bi na dan spila vsaj dva litra vode, kadar naporno trenira, pa celo več.   

Dan začne s smutijem  

Prav vsako jutro je njena rutina ista: namesto kave spije zelenjavni ali sadni smuti, saj pravi, da jo tak napitek bolj zbudi kot kava. Pri zelenjavi in sadju ni izbirčna, v smuti zmeša tisto, kar ima trenutno v hladilniku. 

 
Ob kosilu in večerji je obvezna solata

Trudi se, da je večina obroka narejena iz solate. »Zelenjava me nasiti,« zatrjuje seksi 50-letnica, »zato ob obroku zaužijem tudi manj druge hrane.«  

Oreščki za prigrizek  

Njena izbira za prigrizek je prgišče ​​mandljev ali lešnikov. Oreščki jo nasitijo, pravi igralka, in zmanjšajo napade nenadne  lakote med obroki.

Včasih se vseeno pregreši  

Čeprav Jennifer živi zelo zdravo, je pod kožo kot vsi vseeno krvava. »Včasih si je dobro vzeti odmor tudi od zdravega načina življenja,« je pred kratkim rekla in priznala, da včasih tudi ona začuti potrebo po sladkem prigrizku. Takrat dovoli sama sebi, da poje sladoled ali čokoladico. In v tem neizmerno uživa.  

Motivirajoča glasba  

Težke vadbe je lažje obvladati z dobro glasbo. Jennifer svetuje, da si izberete svoje najljubše melodije in se odpravite naravnost v telovadnico.  

Bodite potrpežljivi 

Ne pričakujte, da bodo rezultati na vašem telesu vidni po enem tednu. Izguba teže zahteva čas, zato bodite potrpežljivi.  


Bodite samozavestni  

»Ne glede na kilograme, ki jih imate, se morate vedno dobro počutiti v svoji koži,« svetuje J. Lo. »Življenje je prekratko, da bi ga porabili za iskanje napak.« Če verjamete, da lahko svoje življenje spremenite na bolje in se odrečete slabim navadam, se bo to zgodilo. Le malo se je treba potruditi.   

Poiščite čas zase   

Vadite takrat, ko vam ustreza, ne glede na to, ali je to večer ali jutro. Za doseganje rezultatov ni ključen čas, ampak intenzivnost treninga.

Objavljeno v reviji Bodi Zdrava št. 11, 11.11.2019