Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Se sploh znate sprostiti?

A.K./revija Maja, 01.04.2019 12:01:17

Kako se sproščate ob napornih dnevih?

Delite na:
Se sploh znate sprostiti?
Kako se pa vi sprostite? Profimedia

Zbrali smo nekaj najboljših načinov za sprostitev ob napornih dnevih, s katerimi se ves čas srečujemo. Stres napade vsakogar, vendar se le malokdo zna z njim spoprijeti. Da vam olajšamo zadevo, vam razkrivamo, kako se sprostiti, da vas stres ne ujame v svoje kremplje, iz katerih se ne zmorete rešiti.

Telovadba
Članska izkaznica bližnjega fitnesa ni potrebna. Lahko se sprehodite po okolici ali pa napravite nekaj vaj kar pred televizorjem. Lahko poiščete kakšno vadbo, ki vam je všeč, a je še niste preizkusili. Priporočamo tudi sprehajanje vsaj pol ure na dan. 

Topla kad
Kombinacija vroče vode, pene, svečk in najljubše revije vam bo v nekaj sekundah vrnila nasmeh na obraz. Lahko obiščete tudi bližnje kopališče ali savno in si privoščite en dan za razvajanje. 

Kozarec vina
Vendar z alkoholom nikar ne pretiravajte. Ob večernem obroku ali branju pa se vam bo zagotovo prilegel.

Okusna večerja
Morda je čas za preizkušanje novega recepta, za katerega ste slišali že pred časom, a še niste našli časa, da bi ga preizkusili. Lahko pa si tudi naročite dostavo na dom in se tako pocrkljate. 

Romantična komedija
Tista, ki jo znate že na pamet, vendar je še kar niste siti. Lahko se odpravite tudi v kino in si ogledate najnovejši film, ki je navdušil vse kritike. Ne pozabite na pokovko. 

Glasba
Znanstveno dokazano je, da glasba sprošča in dviguje razpoloženje. Dokazano je bilo tudi, da nam v takšnih situacijah najbolj pomagajo žalostne in nežne pesmi. Zato si pripravite listo najljubših pesmi, jih zberite in predvajajte, medtem pa počnite nekaj, kar vas veseli. 

Razvajanje
Predlagamo, da si naredite domačo masko za obraz. Preverite, katere sestavine lahko najdete v domači kuhinji, in preizkusite kak preprost recept, ki bo navdušil tudi kožo na vašem obrazu. 

Družbena omrežja
Drsenje med novičkami na družbenih omrežjih mnogim predstavlja sprostitev, tam namreč danes lahko najdete prav vse.

Načrtovanje
Raziščite možnosti za nova potovanja, nove projekte, hobije, nov režim prehrane in vadb, vse, kar vam pride na misel. 

Toplo razvajanje
Skodelica toplega čaja, kakava ali vroče čokolade s čokoladnimi piškoti vas bo zagotovo sprostila. 

Hoja po travi
Sicer je v tem letnem času še nekoliko premrzlo, a rezultati številnih raziskav poročajo o boljšem počutju, če se ljudje po travi sprehajamo bosi. Zato hodite bosi, če je le možno. To vas ne bo le povezalo z naravo in zbistrilo um, temveč vam bo dalo tudi občutek sproščenosti. Nekateri pravijo, da je hoja po travi kot akupunktura za noge.

Popoldanski dremež
Ne podcenjujte moči popoldanskega počitka, saj obstaja dober razlog, zakaj bi morali počivati od 15 do 20 minut vsako popoldne. To pomaga okrepiti spomin in pripravi možgane za vpijanje novega znanja.

Vonj kokosa
Kokos ima številne koristi za naše telo. Znižuje krvni tlak in zmanjšuje občutek tesnobe. To je odličen razlog, da si kupite kremo za roke z vonjem kokosa in si z njo pomagate odstraniti slabe misli in stres ter se sprostiti.

Masiranje ušes
Nežna masaža ušes samo minuto na dan stimulira energijske točke telesa in tako zmanjšuje stres.

Objavljeno v reviji Zarja št. 12, 19. 3. 2019.