reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Razstrupimo telo z blagodejno glino!

Tea Dečman, Novice Svet24, 18.03.2019 14:01:52

Napitek iz prečiščene gline razstruplja prebavni trakt in jetra. Glina nas s svojo terapevtsko močjo tudi duševno prebudi, saj dvigne raven energije. V našem telesu aktivira zastalo in neuporabljeno energijo ter jo regenerira.

Delite na:
Razstrupimo telo z blagodejno glino!
V glini se skriva ogromno mineralov, od aluminija, železa, kalcija, kalija, magnezija, titana in silicija, ki kot nosilec naravne inteligence v organizmu poišče bolezensko žarišče. Dreamstime

Razstrupljanje telesa z glinenim napitkom postaja vse bolj priljubljena metoda čiščenja telesa. Pitje gline ima številne blagodejne učinke na telo, saj glina kot absorbent na svojo površino veže strupene snovi in jih pomaga izločiti iz telesa. Glina zaradi te absorpcijske lastnosti pomaga spodbuditi organe k boljšemu opravljanju njihove prvotne naloge ter hkrati omogoči boljšo samoregeneracijo telesa. Uživanje gline pospešuje obnovo celic, spodbudi obnavljanje rdečih krvničk in zdravi slabokrvnost. Mineralne snovi v glini namreč krepijo naš imunski sistem in izboljšujejo krvno sliko. Glina pomaga tudi čistiti resice, ki so v našem črevesju in skrbijo za vsrkavanje pomembnih hranil. Glina deluje antiseptično, protiinfekcijsko in protignojno.

Siva glina

Za zdravljenje in čiščenje je zagotovo najprimernejša siva glina, ki jo najdemo v najgloblji plasti zemlje. V prodajalnah in lekarnah pa jo lahko kupite v obliki glinenega prahu, suhega praška ali mazila. Glineni prah je namenjen pitju, druga dva za glinene obkladke.

glina
Glineno masko je priporočljivo uporabljati enkrat do dvakrat tedensko.
Dreamstime

Pravila čiščenja z glinenim napitkom

Glina je povsem naravna oblika čiščenja, pri razstrupljanju z glino pa se je treba vseeno držati nekaj osnovnih pravil. Pri pripravi glinenih napitkov ali obkladkov uporabljajte leseno kuhalnico ali paličico. V keramično ali stekleno posodo stresite kavno žličko gline in jo prelijte z dvema decilitroma vode. Pustite nekaj ur, da se glina usede, nato glineno vodo popijte, glineno usedlino na dnu kozarca pa zavrzite. Najbolj priporočljivo je, da glino pripravite zvečer in jo naslednje jutro popijete na tešče. Glinena kura traja približno 21 dni, sledi enotedenski premor, nato jo ponovno pijemo 21 dni.

Objavljeno v časniku Novice Svet24 št. 56, 9. 3. 2019.